Monicos Bellucci dieta: sulieknėkite per 5 dienas + MENIU

Laikantis Monicos Bellucci dietos, nereikalingų kilogramų atsikratyti galima vos per 5 dienas ir net neatsisakant makaronų!

Italų kino žvaigždė Monica Bellucci, sulaukusi 51 metų, yra moteriškumo etalonas. Kokia jos puikios figūros paslaptis? Aktorės teigimu, ji niekada nesilaikė griežtų dietų.


„Valgau daržoves, žuvį, mėsą ir makaronus. O sportuoti pradėjau tik po dviejų nėštumų“, – prisipažįsta kino žvaigždė. Kaip tikra italė, M. Belucci įsitikinusi, kad norint išlaikyti gundančias formas, reikia valgyti tikrą itališką maistą – paprastą ir sveiką.


Ką reiškia paprastas ir sveikas maistas? Pagal ilgaamžių gyventojų skaičių Italija prilygsta Japonijai būtent todėl, kad italai reguliariai valgo kelis vertingu produktus.


Monica Bellucci
Monica Bellucci
Vida Press


• Makaronai iš kietagrūdžių kviečių. Itališkuose makaronuose daug baltymų bei ląstelienos ir mažai krakmolo, todėl jie patenka į sudėtingų arba lėtųjų angliavandenių kategoriją. Tokie angliavandeniai nenusėda ant klubų ir talijos – organizmas juos lėtai, bet neišvengiamai įsisavina.


Pirmojo šaltojo spaudimo alyvuogių aliejus. Sumažina cholesterolio kiekį ir yra nepakeičiama širdies bei kraujagyslių ligų profilaktikos priemonė.


• Jūrų žuvis. Pagrindinis gyvūninės kilmės baltymų bei vertingųjų Omega-3 ir Omega-6 šaltinis.


• Pomidorai. Juose yra antioksidanto likopino, kuris turi priešvėžinių savybių, ir serotonino, kuris, kaip žinoma, yra džiaugsmo hormonas.


• Aitrioji paprika (it. peperoncino). Savotiškas turboreaktorius, pagreitinantis medžiagų apykaitą, galingas antiseptikas.


Vida Press


Dar viena Monicos paslaptis – pusryčiams ji valgo liesą jogurtą arba išgeria šviežiai spaustų sulčių, o jos pietų ar vakarienės porcijos dydis visuomet kiek mažesnis nei įprasta. Bet jei taip nutinka, kad italų gražuolei reikia skubiai numesti kelis nereikalingus kilogramus, ji penkias dienas laikosi švelnios, bet itin veiksmingos dietos.


Pirmoji diena


Pietūs: daug žalių salotų (įvairių rūšių žalių salotų lapų). Svarbiausia šiose salotose – užpilas. Alyvuogių aliejus, balzaminis actas arba citrinų sultys. Jokio majonezo!


Vakarienė: makaronai su lengvu daržovių padažu ir kietuoju sūriu. Atkreipkite dėmesį į makaronų virimo laiką, nurodytą ant pakuotės. Italai mieliau valgo kiek kietokus arba al dente makaronus. Taip pagamintų makaronų palyginus žemas glikeminis indeksas, tai reiškia, kad juos valgydamos jūs nesustorėsite. Padažui galima naudoti mėgstamas daržoves, pavyzdžiui, cukinijas: tereikia šiek tiek apkepinti jas alyvuogių aliejuje, kol įgaus auksinį atspalvį, tada įpilti stiklinę pieno, įberti tarkuoto sūrio ir troškinti dar 15 min.


Antroji diena


Pietūs: omletas iš dviejų kiaušinių ir riekelė pilno grūdo duonos.


Vakarienė: mėsa su daržovėmis. Mėsa Italijoje ruošiama paprastai – kepama orkaitėje ar ant grotelių arba troškinama savo sultyse su šlakeliu vyno, kad suteiktų aromato. Svarbiausia – venkite sunkių, kaloringų padažų.


Trečioji diena


Pietūs: bulvių košė su parmezanu.


Vakarienė: spagečiai al dente su pomidorų padažu. Patį elementariausią ir sveikiausią pomidorų padažą labai lengva pagaminti namuose. Jums prireiks: skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse, be odelių, kelių šviežio baziliko lapelių, šiek tiek cukraus ir druskos. Viską troškinkite ant mažos ugnies apie pusvalandį. Štai ir turite padažą!


Ketvirtoji diena


Pietūs: 100 g mėsos arba žuvies. Iškepkite mėsą arba žuvį orkaitėje.

Prieskonius naudokite vadovaudamiesi Viduržemio jūros virtuvės principais. Mėsai: lauro lapas, šalavijai, rozmarinas. Žuviai: petražolės, mėtos, citrinos, šviežiai malti juodieji pipirai arba aitrioji paprika.


Vakarienė: ryžiai su daržovėmis Monica dievina tradicinius itališkus carnaroli ryžius. Tačiau iš esmės tinka bet kokios rūšies ilgagrūdžiai ryžiai, pavyzdžiui, basmati. Tiks įprastos daržovės – morkos, paprikos, baklažanai, cukinijos, salierai, žalieji žirneliai, pomidorai, svogūnai ir petražolės. Supjaustykite svogūnus ir šiek tiek apkepinkite juos alyvuogių aliejuje, suberkite supjaustytas daržoves, žalumynus ir žirnelius, troškinkite 15 min. Kol daržovės troškinasi, daržovių sultinyje išvirkite ryžius. Po to tiesiog atsargiai išmaišykite ryžius su daržovėmis – štai ir turite sveiką dietinį itališką patiekalą.


Vida Press


Penktoji diena


Pietūs: spagečiai su prieskoninėmis žolelėmis. Jei norite autentiškų itališkų spagečių, naudokite prieskonius: 3 mairūno šakelės, 3 raudonėlio šakelės, čiobrelio šakelė, 10 lapelių šviežio baziliko ir svogūnų laiškai (pagal skonį).


Vakarienė: šviežias ananasas

Beje, ananasą savo laiku gyrė ir kita nepaprasta italų aktorė – Sophia Loren. Ji taip pat žavėjosi nuostabia šio vaisiaus savybe deginti riebalus. Penkioms dienos persikėlusios į kulinarinę Italiją įgysite pavydėtinas formas!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis