Mokslininkai: burokėlių sultys iki šiol buvo per menkai vertinamos

Britų medikai ištyrė vieną labiausiai mums pažįstamą daržovę – burokėlius ir paskelbė, kad jo sultys su žmogaus organizmu gali daryti kone stebuklus!

1. Tyrimo išvadose rašoma, kad pirmiausia burokėlių sultys gali pakelti organizmo tonusą, pakeisti energetinį gėrimą. Bandymai parodė, kad sultys padidina žmogaus ištvermę maždaug 16 procentų, leisdamos ilgiau likti fiziškai aktyviam ir atlaikyti didesnius krūvius. Už tai atsakingos sultyse esančios druskos, kurios sumažina deguonies sąnaudas, padidindamos organizmo galimybes išsaugoti energiją.

Kaip mokslininkai tikina, tokio efekto neįmanoma pasiekti jokiomis kitomis žmogui žinomomis priemonėmis. Jų vertinimu, šis atradimas pravers ne tik paprastiems žmonėms, bet ir sportininkams. „Burokėlių sultys – tai faktiškai yra naujas legalus dopingas“, - tvirtina tyrėjai.

2. Burokėlių sultys naudingos žmonėms, kenčiantiems dėl medžiagų apykaitos sutrikimų, turintiems bėdų dėl širdies-kraujagyslių ir kvėpavimo sistemų darbo. Šie faktai - taip pat iš mokslininkų tyrimo.

3. Burokėlių sultys geba normalizuoti kraujospūdį. Įrodyta, kad net vieną kartą išgėrus šių sulčių jau po valandos kraujo spaudimas ženkliai sumažėja. Po 3-4 valandų spaudimo žemėjimas pasiekia piką ir tęsiasi apie parą.

Tai gali tapti puikia naujiena milijardams hipertonikų, kurie kovoja su kraujospūdžiu reguliariai vartodami medikamentus. Statistika skelbia, kad dėl padidinto kraujospūdžio kenčia apie 25 proc. planetos gyventojų, o 2025 metais, prognozuojama, jų skaičius pasieks 30 procentų. Be to, hipertenzija yra atsakinga už 50 proc. visų širdies-kraujagyslių susirgimų ir už 75 proc. insultų.

4. Receptas.
Sutarkuokite vidutine tarka krieno šaknį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite nakčiai. Ryte į krieno tarkius įpilkite po pusę stiklinės burokėlių ir morkų sulčių. Galima įpilti ir pusę stiklinės citrinos sulčių, įdėti medaus pagal skonį – jis gerai „suriša“ visus ingredientus tarpusavyje.

Vartokite šį mišinį 2 kartus per dieną po 1 valgomąjį šaukštą likus 30-40 minučių iki valgio.

http://www.moteris.lt/sveikata/mokslininku-vertinimas-burokeliu-sultys-iki-siol-buvo-per-menkai-vertinamos.d?id=63209310#ixzz3FBozjbTt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis