Mokslininkai – apie ryšį tarp jogurto ir infarkto

Naujausi moksliniai tyrimai patvirtino, kad aukštą kraujospūdį turintiems vyrams ir moterims, kurie suvartoja daugiau kaip po dvi porcijas jogurto per savaitę, rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis sumažėja maždaug 20 proc.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kaip skelbia portalas dairyreporter.com, Bostono universiteto Medicinos mokyklos tyrėjai išanalizavo duomenis, kuriuos pateikė daugiau kaip 55 tūkst. moterų bei 18 tūkst. vyrų.

Tiriamieji pildė klausimynus apie mitybą, pagal kuriuos buvo vertinama, kiek šie žmonės vidutiniškai suvartodavo jogurto.

Tyrimas, paskelbtas žurnale „American Journal of Hypertension“, atskleidė, kad sergančioms hipertenzija moterims, kurios suvalgydavo bent po dvi jogurto porcijas per savaitę, insulto ar infarkto tikimybė sumažėjo 30 proc., o vyrams - 19 procentų.

Mokslininkų vertinimu, žmonėms, kuriems gresia širdies ligos, naudą teikia natūralios jogurto fermentacijos ir jame esančio kalcio derinys.

Ankstesni tyrimai atskleidė, kad kalcis yra svarbus normaliam širdies ritmui ir atsipalaidavimui, o probiotikai, kurių yra raugintuose produktuose, sietini su sumažėjusiu kraujospūdžiu.

Natrio, kuris didina arterinį kraujo spaudimą, jogurte yra nedaug. Be to, net riebus jogurtas turi nedaug cholesterolio.

Daugkartiniai moksliniai tyrimai patvirtina, kad jogurtas yra vertingas baltymų šaltinis.

Jogurte esančios aktyvios gyvosios bakterijų kultūros išskiria fermentus, skaidančius pieno cukrų laktozę, todėl jį gali toleruoti ir laktozei jautrūs žmonės.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Sveikata

Pažangios technologijos leis susilaukti kūdikio ir vyresniame amžiuje

Nevaisingumo gydymo srityje – revoliucingas proveržis.

Apie ką jus įspėja tinstančios kojos?

Yra žmonių, kurie sulaukę vasaros karščių su malonumu prisimena žiemos šalčius. Ne tik lėtinėmis širdies ir kraujagyslių ligomis sergantiems pacientams, bet ir sveikiems žmonėms karščiai neretai kelia fizinį diskomfortą.

Po mokslininkų tyrimų: ar tikrai mėsos vartojimas didina ankstyvos mirties riziką?

Daugelis neįsivaizduojame pietų lėkštės be mėsos. Valgome ir graužiame save: „Vegetaru tapčiau, sveikesnis būčiau“. Vis dėlto valgyti mėsą ar ne? Ką pataria mokslininkai?

Sveikos gyvensenos propaguotoja Simona atskleidžia liekno ir sveiko kūno paslaptis (2)

Simona Pajaujienė (48 m.) sako, kad sveikata pirmiausia prasideda žmogaus viduje, mąstyme bei taikoje su savimi.

Žarnyno infekcinės ligos: kaip nuo jų apsisaugoti vasarą?

Atšilus orams, ypač vasarą, kasmet padidėja sergamumas per maistą plintančiomis infekcinėmis ligomis, todėl Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Panevėžio departamento (NVSC Panevėžio departamentas) specialistai šiltuoju metų laikotarpiu ragina ypač atsakingai rinktis maisto produktus ir nepamiršti higienos reikalavimų.

Žolininkė Nijolė Degutienė: pirmuosius ligos simptomus įveikti galima ir teisingai parinktomis žolelėmis

Anot žolininkės ir knygų autorės Njolės Degutienės, turėdami daugiau žinių apie vaistinius augalus žmonės galėtų ne tik profilaktiškai stiprinti išsekusį organizmą, bet ir apsisaugoti nuo sunkių ligų. Maža to, vaistažolės dažnai gali pakeisti net ir cheminius vaistus.

Grikių dieta: per savaitę atsikratykite iki 10 kg (10)

Laikantis grikių dietos per savaitę galima atsikratyti iki 10 kg svorio, tačiau visi, pasiruošę išbandyti šią dietą, turi žinoti, kad tai itin griežta ir valios pastangų reikalaujanti dieta. Tačiau tiksliai jos laikantis kiekvieną rytą lipti ant svarstyklių bus tikras malonumas. Taigi, kas tai per dieta ir kaip jos laikytis?

Gydytoja kardiologė: kaip karštymečiu sumažinti infarkto ir insulto riziką

Pastarosiomis dienomis termometrų stulpeliai šoktelėjo aukščiau nei įprasta tokiu metų laiku. Šalį aplankęs ankstyvas tropikų karštis yra rimtas išbandymas žmogaus organizmui.

Priemonės, skirtos „sutepti“ sąnarius iš vidaus, jau stebina rezultatais (3)

Maudžia, traška ar tempia sąnarius? O gal vargina dažnai patiriamos sportinės traumos? Ar žinote, kad šie nemalonūs potyriai susiję su tuo, jog nuo 25-erių metų organizmas gamina vis mažiau kolageno ir sąnario kremzlė ima dilti? Dar visai neseniai nebuvo priemonių, galinčių atstatyti negrįžtamus kremzlės irimo procesus.

Mėsos atsisakiusi Neringa Nekrašiūtė: man labai padėjo mylimas vyras

Prieš septynerius metus gyvulinės kilmės produktų atsisakiusi žinoma teatro ir kino aktorė, grupės „La forza“ narė Neringa Nekrašiūtė neslepia – visuomenė vis dar jautriai reaguoja išgirdusi frazę „veganiška mityba“. Tačiau savo valgiaraštį pakeitusi žinoma moteris sako, kad atsisakius mėsos kardinaliai pasikeitė jos savijauta ir ji išsigydė daug nuo vaikystės kamavusių negalavimų.