Mityba pagal kraujo grupę – gerai savijautai ir dailioms kūno linijoms

Kodėl pavalgius jaučiame sunkumo jausmą, kodėl vieni maisto produktai lengviau suvirškinami nei kiti? Kodėl tunkame ar sergame įvairiomis skrandžio ligomis? Atsakymų daug. Vieni mano, kad tai dėl genetikos, kiti – dėl nesveiko gyvenimo būdo. Todėl norėdami išlaikyti gerą fizinę formą ir savijautą dažnai pradedame laikytis net pačių absurdiškiausių dietų, kurios tik dar labiau žaloja mūsų sveikatą. Todėl šiandien vis daugiau žmonių stengiasi maitintis tuo, kas tinkama jų kraujui. Taip, mityba pagal kraujo grupę yra vienas geriausių ir efektyviausių būdų išlikti sveikiems ir gražiems.

Populiariausi straipsniai:
- Savaitės ikona. K. Zvonkuvienė: kam ji labiausiai gaili pinigų?
- N. Gadliauskas: mudu su žmona esame tolerantiški ir vienas kito laisvės nevaržome
- Finansų Zodiakas: kambariniai augalai, kurie pritraukia pinigus
- 5 būdai, padėsiantys sugražinti kaklui stangrumą
- Vokiškos bulvių salotos

Kaip atsirado mityba pagal kraujo grupę?

Sukaupęs didelę darbo patirtį gydytojas P. D’Adamas (P. D’Adam) pastebėjo, kad yra tarpusavio ryšys tarp atitinkamos kraujo grupės ir polinkio į tam tikras ligas. Remdamasis įvairiais stebėjimais, eksperimentais ir intuityvia nuojauta gydytojas priėjo prie išvados, kad toks polinkis į ligas priklauso nuo mūsų kraujo ir vartojamo maisto. Kas tinka vienos kraujo grupės atstovui, gali visiškai netikti kitos kraujo grupės žmogui. Nustatęs savo paciento kraujo grupę, gydytojas siūlė jam pakeisti mitybos racioną ir stebėjo gautus rezultatus.

Tyrimų ir eksperimentų metu paaiškėjo, kad kiekviena kraujo grupė pasižymi skirtingomis savybėmis, kurios leidžia valgyti, virškinti ir įsisavinti tik tai grupei labiausiai tinkantį maistą. Remdamasis gautais rezultatais gydytojas sudarė maisto produktų sąrašą kiekvienai kraujo grupei. Šiandien mityba pagal kraujo grupę paplitusi visame pasaulyje ir daugelis jos besilaikančiųjų teigia, kad toks maitinimasis visiškai pakeitė jų gyvenimą.

Maistas pagal kraujo grupę

0 (pirma) kraujo grupė

Šios kraujo grupės žmonių skrandžio rūgštingumas itin didelis, todėl jų skrandis gerai virškina mėsą. Tačiau jie turi būti labai atidūs vartodami vaisius ir nesirinkti tų, kurie didina skrandžio rūgštingumą, pavyzdžiui:

- citrusinių vaisių,
- braškių,
- saldžių sulčių.

Tiesa, labai svarbu apskritai vengti cukraus. Tuomet nebus dirginama skrandžio gleivinė. Tačiau tai nereiškia, kad 0 kraujo grupės atstovai turėtų maitintis tik mėsa. Jiems tinka žalios spalvos ir lapinės daržovės.

0 kraujo grupės žmonės gali vartoti kiek tik nori negazuoto mineralinio ir paprasto vandens, kadangi tokie gėrimai nekelia rūgšties. Žalioji arbata taip pat puikiai tinka, tačiau juodosios arbatos ir kavos derėtų visiškai atisakyti. Taip pat nekenkia ir saikingai vartojamas alkoholis, alus ar vynas.

A (antra) kraujo grupė

A kraujo grupės žmonėms sveikiausia vartoti vegetarišką maistą, nes mėsoje esantys riebalai jų organizme linkę kauptis, todėl aptingstama ir pradeda augti svoris. A kraujo grupės atstovų maisto pagrindas – daržovės, jų galima valgyti kiek tik norima. Tiesa, tokiomis daržovėmis kaip pomidorai ir spalvotosios paprikos nederėtų piktnaudžiauti, nes šie produktai skatina apetitą ir dirgina skrandį.

A grupės kraujo atstovų sveikata ne itin stipri, todėl jiems labai tinka imunitetą stiprinančios daržovės (svogūnas, česnakas). Beje, nerekomenduojama valgyti skrandį dirginančių egzotiškų vaisių, išskyrus ananasą. Būtent dėl to visas vaisių sultis patariama skiesti vandeniu ir iš viso atsisakyti cukraus. Jei to padaryti nepavyksta, būtina vartoti cukraus kiek tik galima mažiau. Priešingai nei pirmos kraujo grupės atstovai, šie gali gerti kavą ir silpnai gazuotą mineralinį vandenį.

B (trečia) kraujo grupė

Trečios kraujo grupės atstovų imunitetas stiprus, todėl jie gali valgyti viską. Tokių žmonių skrandis lengvai virškina:

- mėsą,
- žuvį,
- pieno produktus,
- įvairias kruopas,
- vaisius,
- daržoves.

Tiesa, vertėtų riboti suvartojamų pomidorų, kukurūzų ir alyvuogių kiekį. Tačiau šios grupės atstovai gali valgyti visus vaisius. Daržovių ar vaisių sultys yra itin naudingos, o aštrūs valgiai, ypač pipirai visiškai netinka. Jei norisi aštresnio maisto, valgį geriau pagardinti imbieru ar aitriosiomis paprikomis.

Reiktų saikingai vartoti cukrų ir kitus saldumynus, išskyrus juodąjį šokoladą, nes keli jo gabaliukai nepakenks. Gėrimai, leidžiami vartoti B kraujo grupės atstovams:

- vanduo,
- žalioji arbata,
- įvairios žolelių arbatos.

Žinoma, ypatingomis progomis galima išgerti alaus, taurę vyno, puodelį juodosios arbatos ar kavos – tai labai nepakenks.

AB (ketvirta) kraujo grupė

Ketvirtos kraujo grupės atstovams tinka įvairus maistas. Jie gali valgyti mėsą, tačiau kadangi skrandis yra jautrus nederėtų ja piktnaudžiauti. Patariama rinktis kuo liesesnę mėsą, nors vištiena šios kraujo grupės atstovams visiškai netinka. Geriausia vartoti žuvį. Pusryčiams puikiai tiks kiaušiniai ir pieno produktai – rekomenduojama rinktis kuo rūgštesnius pieno produktus, nes šių žmonių skrandžiui trūksta rūgštingumo.

Derėtų visiškai atsisakyti:

- pomidorų,
- jūros gėrybių,
- žvėrienos,
- paukštienos.

Kiauliena taip pat nėra geriausias pasirinkimas. Ketvirtos kraujo grupės atstovų mityba labai panaši į pirmosios. Rekomenduojama vengti citrusinių vaisių, braškių, vyšnių, tačiau leidžiama saikingai vartoti cukrų ar medų. Česnakai taip pat labai svarbus produktas, stiprinantis AB kraujo grupės žmonių imuninę sistemą. Beje, galima pakaitomis gerti kavą ir žaliąją arbatą, o kartais ir raudonąjį vyną.

Maistas pagal kraujo grupę padeda stiprinti imunitetą ir subalansuoja mitybą, todėl kontroliuoti svorį pakankamai lengva. Priešingai nei daugelis kitų dietų, mityba pagal kraujo grupę neturi trūkumų, jos gali laikytis visi žmonės. Tiesa, tai turėtų tapti gyvenimo būdu, o ne vienos ar kelių savaičių eksperimentu.„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis