Kokia gražaus užpakaliuko paslaptis? Tikrai ne sportas, sako specialistai

Psichologų vertinimu, vyras moters išvaizdą įvertina vos per 10 sekundžių. Ir pirmiausia jo akys kliūva už talijos – jis nužiūri užpakaliuką. Ir kuri gi moteris nesvajoja apie apvalų ir riestą užpakaliuką! Sakote, gražiausių užpakaliukų savininkės visą dieną sportuoja? Plastinės chirurgijos specialistai pateikia kitokią statistiką.

Apie vis labiau populiarėjančias sėdmenų formavimo bei didinimo operacijas kalbamės su „VitkusClinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoju Gintaru Papečkiu.

„VitkusClinic“ nuotr.

Pradžiai noriu jūsų paklausti: koks moters užpakaliukas yra gražu?

Sėdmenų forma atspindi grožį, seksualumą, amžių, tad, be abejo, ji yra labai svarbi moteriai. Ši kūno dalis moteriai svarbi ir tuo, kad ją mato vyrai. O įsivaizdavimas, kaip užpakaliukas turi atrodyti, labai priklauso nuo kultūros, nuo tautos, kur moteris gyvena. Pažvelkime į Afrikos tautas – ten ypač gražūs dideli, išraiškingi užpakaliukai, Brazilijoje patrauklūs yra pilnesni, apvalesni. O štai Europoje gražiu laikomas „kuklesnis“ užpakaliukas, tačiau formos yra panašios. Pas mus net sakoma: „užpakaliukas – kaip obuoliukas“.

O sėdmenų grožį labai įtakoja amžius, figūra. Vyrai dažnai moterį vertina žvelgdami į ją iš nugaros. Daugumai yra graži liekna moteris, tai yra, lieknas liemuo ir apvalus užpakaliukas. Tai atrodo ir gražiau, ir jauniau.

Tačiau idealaus užpakaliuko nebūna, gamta labai retai tokį sukuria. Neseniai teko žiūrėti per TV Brazilijoje vykusį užpakaliukų konkursą – ten buvo tikrai gražių. Tačiau stebint buvo akivaizdu – bemaž prie visų yra prisilietusi estetikos chirurgo ranka.

Tačiau juk būna gražių užpakaliukų – visi esame matę!

Deja, gamtos sukurtas užpakaliukas yra kitoks nei tie, kuriais žavimės. Paprastai jis yra trapecijos formos – nusklęstas į šonus, besibaigiantis šlaunų pirmajam trečdaly. Natūralus užpakaliukas nėra apvalus ir riestas, kaip mes jau beveik įpratę matyti TV šou, reklamose ar stebėdami garsenybes. Pozuodamos nuotraukoms moterys moka atsistoti tam tikru kampu, kad užpakalinė kūno dalis atrodytų riestesnė, apvalesnė, gražesnė. Tačiau realybėje tokie sėdmenys sukuriami.

Pavyzdžiui, mes žavimės be galo gražiomis aukštų lieknų manekenių figūromis. Tačiau tiesa tokia – tokia mergina niekada neturės gražaus apvalaus užpakaliuko. Manekenės figūra yra plokščia, tad užpakaliuką tenka formuoti.

Kai moterys kreipiasi į jus, kokios formos užpakaliuko pageidauja?

Visokių pageidavimų būna. Vienos prašo nuimti riebalus nuo užpakaliuko, nuo šlaunų srities. Yra moterų, kurios nori platesnio užpakaliuko, prašo padidinti.

Europietės dažniausiai nori „subalansuoto“ užpakaliuko – kiek riesto, apvalaus. Žinoma, brazilės pageidaus itin „išreikšto“, riesto užpakaliuko – tam naudojami implantai. Tačiau Europoje implantai neprigijo – šis sėdmenų formavimo būdas turi trūkumų: implantai gali pajudėti iš vietos, pasislinkti, etc.

Tad koks sėdmenų formavimo būdas populiariausias pas mus?

Populiariausia – imti paties paciento riebalus iš vienos vietos (ten, kur jų per daug) ir, juos perdirbus, suleisti į užpakaliuką – šitaip formuojamas grožis paties žmogaus audiniais.

Žinia, bėgant metams užpakaliukas vis tiek plokštėja, pasmunka. Todėl moterims nuo 30-ies metų naudojami ir specialūs formuojantieji siūlai, kurie sėdmenis pakelia. Tarkime, vieni jų tirpdami randėja ir tokiu būdu užpakaliukui suteikia riestą formą. Puikus dalykas yra tai, kad po operacijos siūlų nesimato.

Kiek procentų persodintų riebalų prigyja?

Iki 70 procentų – įvairių rezultatų būna, tai priklauso nuo paciento organizmo.

Papasakokite, kokia operacija laukia pacientės, nutarusios pakoreguoti sėdmenis riebalų injekcijų pagalba.

Pati operacija pacientui nėra sunki, anei sudėtinga. Iš vietos, kur riebalų sankaupa didesnė, kaniulėmis (specialūs švirkštai plonomis adatomis) paimame riebalus. Jie paruošiami. Ir tos pačios operacijos metu riebalai persodinami į naują vietą – sušvirkščiami į odą ir paodį.

Po operacijos pacientas dėvi specialius drabužius, 3-4 savaites rekomenduojama nesėdėti, kad nespaustų operuotos vietos. Tačiau gyvenimas pacientui nesutrinka.

Kalbant apie skausmą - jis yra minimalus. Kadangi Lietuvoje suleidžiami tikrai nedideli riebalų kiekiai (iki 500 ml į kiekvieną sėdmenų pusę), pacientas ligoninę palieka gana greitai – būna, net tą pačią dieną. Čia daugiau svarbesnis yra riebalų nusiurbimas.

Pacientams tik svarbu žinoti, kad tam tikras kiekis riebalų gali neprigyti, rezorbuotis.

Kaip greitai operaciją galima kartoti – kai, tarkime, nepakankamai apvalus ir riestas užpakaliukas?

Ne anksčiau kaip po pusės metų.

O jei į jus kreipiasi liekna moteris, kuri neturi riebalų atsargų, nėra iš kur jų paimti, tačiau ji nori, kad suformuotumėte patrauklų užpakaliuką?

Vadinasi, nebus naujo užpakaliuko. Juokauju. Tokiu atveju galime suleisti sintetinio preparato, tai yra riebalų pakaitalas, išsilaikantis organizme iki trejų metų.

Ideali situacija – iš vienur nuimate, kitur pridedate ir tokiu būdu formuojate afrodites.

Taip. Riebalai – didžiausias šių laikų atradimas. Juos naudojame atlikdami ir krūtų, ir veido, ir sėdmenų, intymių vietų korekcijas. Tai pati efektyviausia operacinė medžiaga – nes ji turi daug regeneracinių medžiagų, fermentų, kurie skatina medžiagų apykaitą, ląstelių atsinaujinimą ir yra kamieninių ląstelių šaltinis, skatina jaunėjimą.

Kokios mūsų moterys pageidauja sėdmenų korekcijos?

Dažniausiai tai yra moterys iki 40-ies. Operacijoms ryžtasi įvairiausių profesijų moterys: fitnesu užsiimančiosios, manekenės, verslininkės.

Sakykite, o Kim Kardashian neišpopuliarino sėdmenų korekcijos operacijų?

Na, mano vertinimu, tai jau nukrypimas. Kim Kardashian – kraštutinumo pavyzdys. Viešumoje dažniausiai tokiems atvejams ir skiriamas didžiausias dėmesys. O štai išties gražių pavyzdžių mes dažniausiai net nepastebime. Tai yra, atkreipiame dėmesį, kad žmogus atrodo gražiau, jauniau, patraukliau. Kuo natūralesnis efektas po operacijos, tuo didesnis komplimentas gydytojui. To „Vitkus Clinic“ specialistai ir siekia!

Užsakymo nr.: PT_68949816

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis