Kietas riešutėlis: kaip kosmetologė per mėnesį padarė tai, ko kiti nesugebėjo per metus

Trečioji portalo Moteris.lt ir Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ projekto dalyvė Ilona buvo tikrai kietas riešutėlis grožio specialistams. Ne vienerius metus mynusi kelius į įvairius kosmetologijos kabinetus, moteris niekaip negalėjo išspręsti savo odos problemų. O jų buvo nemažai: pavargusi ir papilkėjusi oda su labai ryškia hiperpigmentacija ir užsikimšusiomis poromis. Vietomis buvo bėrimų ir potrauminių darinių.

„Ilona turėjo labai daug problemų, bet aš to nepabijojau. Išsirinkau šią dalyvę ir man tai buvo iššūkis, tačiau labai norėjau jai padėti“,- sako kosmetologė Beata, pasiryžusi pagelbėti moteriai susigrąžinti sveiką odą. Juo labiau, kad Ilona buvo labai nusivylusi grožio specialistais ir jau netikėjo, kad gali sulaukti pagerėjimo.

„Klientė keitė ir kosmetologus, ir namų priežiūrą, kad pagerintų veido odos būklę, tačiau pagerėjimo nesulaukė. Nerandant tinkamos priežiūros, odos būklė tik blogėjo, nes oda, be visa ko, dar ir sensta. Ji praranda stangrumą, elastingumą, drėgmę, todėl visi netobulumai paūmėja. Nuo saulės paryškėja hiperpigmentacija, todėl odos būklė atrodo vis blogesnė“,- Ilonos situaciją komentavo kosmetologė.

Organizatorių nuotr.

Specialistė pastebi, kad pačios moterys ne visada gali įvertinti savo odos būklę tokią, kokia ji yra. „Dažniausiai, jeigu oda yra mišri ar riebi, jos pasirenka sausinančias priemones, o tada oda yra išsausinama per daug ir gaunama nekontroliuojama būklė. Oda pradeda gaminti daugiau riebalų ir gaunasi atvirkštinė reakcija – ji dar labiau kemšasi, dehidratuoja. Tada prasideda odos jautrumas ir procesas tampa nevaldomas.“

Todėl pašnekovė primygtinai rekomenduoja neeksperimentuoti pačioms namuose, o nueiti bent kartą pas gerą specialistą, kuris nustatys problemą ir patars, kokią priežiūrą rinktis, pasiūlys reikiamas procedūras.

Ilonos veido oda buvo išsekinta skirtingomis ir netaisyklingai naudojamomis priemonėmis. Įvertinusi moters odos tipą ir būklę, kosmetologė pasirinko intensyvų gydymą su SESDERMA rūgštimis, kurios turi labai įvairiapusį poveikį. „Supratau, kad be cheminių pilingų moteriai jau nebus galima padėti. Šalia procedūrų paskyriau SESDERMA kosmetikos linijos priežiūrą į namus su migdolų rūgštimi, kuri stabdo odos senėjimą, veikia hiperpigmentaciją ir aknę“,- didžiausias klientės problemas įvardijo Beata.

Organizatorių nuotr.

Kaip atsirinkti, nuo ko pradėti ir kaip derinti procedūras, kai oda turi ne vieną, o daugybę spręstinų problemų?

„Iš pradžių visada įvertini tą problemą, kuri yra aktualiausia, - sako klinikos „Sugihara“ grožio specialistė. - Ilonos atveju tai buvo bėrimai ir pigmentacija. Tada įvertini, kiek oda yra jautri ir kaip drąsiai gali dirbti. Aš pradėjau nuo silpnesnės migdolų rūgšties, kuri tinka ir jautriai odai, ir kai buvau tikra, kad oda ją toleruoja, po truputėlį didinau rūgščių kiekį. Paskui gydžiau gana drastiškai, nes mes pasitarėme, kad klientė tikrai yra pasirengusi tokiam aktyviam gydymui.“

Kadangi klientės oda buvo labai problematiška, kosmetologė derino kelis pilingus, pradėdama nuo silpniausio ir didindama iki stipresnio.

„Pirmoji procedūra buvo atlikta su SESDERMA migdolų rūgštimi, maišant su kojo rūgštimi. Ši rūgštis yra rekomenduojama odai, kuri sunkiai toleruoja kitas AHA rūgštis. Migdolinė rūgštis dažniausiai naudojama gydant fotosenėjimą, hiperpigmentacijas, uždegiminę aknę. Taip pat ją gerai toleruoja jautri oda. Todėl, atsižvelgus į visus kriterijus, pirmąją procedūrą atlikau būtent šią, kad tai būtų saugi procedūra,- sako specialistė. - Naudodama migdolų rūgštį su kojo rūgštimi, palaipsniui įvedinėjau pieno, citrinų ir salicilo rūgštį. Jau po dviejų procedūrų naudojau dar stipresnę rūgštį su rezorcinoliu ir hidrochinonu, kurios stipriai veikia būtent hiperpigmentaciją ir yra naudojamos labiausiai pigmento pažeistose vietose“,- vardijo kosmetologė.

Rezultato pagerėjimui ir regeneracijos sustiprėjimui kiekvienos procedūros pabaigoje buvo naudojamas kremas su retinoliu. Taip pat buvo paskirta priežiūra su saulės apsauga, nes ji yra būtina gydant odą su rūgštimis, nežiūrint į metų laiką.

Kosmetologė neslepia, kad po procedūrų klientė skundėsi odos šerpetojimu ir paraudimu, bet tokią odos būklę iššaukia rūgštys, kurių naudojimas yra būtinas gydant hiperpigmentaciją.

Ilonos veido būklė pagerėjo jau po pirmų dviejų procedūrų. Ji jautėsi tikrai laimingesnė, nes rezultatas buvo akivaizdus. Oda teršėsi mažiau, melazmos požymiai buvo žymiai pagerėję.

Po mėnesio gydymo šiomis rūgštimis nebuvo pastebėta nei vieno uždegimimio bėrimo elemento, poros buvo lygesnės.

Organizatorių nuotr.

„Kai pamačiau klientę po 6 procedūrų, tai rezultatas buvo akivaizdus. Bėrimo elementų nebuvo visiškai, hiperpigmentacija buvo stipriai pašviesėjusi. Gydymą tęsime po mėnesio“,- džiaugiasi Beata, nepamiršdama pagirti Ilonos, jog buvo labai kantri ir paisė kiekvieno jos prašymo dėl odos priežiūros namuose, kas leido pasiekti tokių gerų rezultatų.

Su kliente kosmetologė suplanavo dar 4-5 apsilankymus kartą per mėnesį iki tobulos odos būklės. Kadangi iš pradžių didžiausias dėmesys buvo skiriamas bėrimams ir pigmentacijai, toliau rekomenduojamos odos stangrinimo ir skaistinimo procedūros.

„Dažniausiai moterys nori rezultato iš karto. Tačiau ne visos problemos yra greitai sprendžiamos, ypač siekiant ilgalaikių rezultatų“,- akcentuoja Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ kosmetologė.

Organizatorių nuotr.

Užsakymo nr.: PT_73403870

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis