Kiek sveria princesės: kuriai reikia numesti, o kuriai priaugti svorio?

Šį kartą princesėmis pavadinome jaunas, žymias moteris, kurios ateityje bus karalienėmis ar visai neseniai tokiomis tapo.

Šios žavios moterys atidžiai sekamos žiniasklaidos ir gerbėjų. Kiekvienas jų pasirodymas viešumoje išnarstomas po mažiausią detalę - kokius drabužius vilkėjo, kiek šie kainavo, ar centimetru patrumpino plaukus.

Dažniausiai jos sulaukia susižavėjimo liaupsių, tačiau taip pat dažnai yra ir kritikuojamos. Ne tik už pasirinktus netinkamus žodžius ar drabužių derinį, bet ir dėl svorio.

Vienas iš patikimiausių būdų, kaip sužinoti, ar svorio trūksta, o gal jo yra per daug, apskaičiuoti kūno masės indeksą (KMI). Tereikia ūgį metrais pakelti kvadratu ir iš gauto skaičiaus padalinti svorį kilogramais. Jei gautas skaičius mažesnis už 18,5 – svoris yra per mažas. Jei gautas skaičius yra tarp 18,5 ir 24,9 - svoris normalus, nei numesti nei priaugti nereikia. Jei gautas skaičius didesnis nei 25 - verta atsikratyti poros ar kelių kilogramų. Jei daugiau nei 30 - būtina imtis priemonių svoriui mažinti.

Apskaičiavome žymiausių princesių, į kurias lygiuojasi daugybė moterų ir merginų, KMI. Kuriai reiktų sulieknėti, o kuriai priaugti svorio, spręskite jūs.

Kembridžo hercogienė Catherine: ūgis - 175 cm, svoris - 54 kg, KMI - 17,6.

Vida Press

Ispanijos karalienė Letizia: ūgis - 168 cm, svoris - 51 kg, KMI - 18,1.

Vida Press

Švedijos princesė Victoria: ūgis - 170 cm, svoris - 56 kg, KMI - 19,4.

Reuters/Scanpix

Monako princesė Charlene: ūgis - 177 cm, svoris - 63 kg, KMI - 20,1.

Reuters/Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis