Kas vakarienei? Svarbiausi dietistės patarimai ir receptai

Vakarienė turi būti lengviausias patiekalas iš visos dienos meniu”, – primena dietistė Renata Malinauskienė ir pasakoja, kada ir ką valgyti, kad miegotume saldžiai, o ryte nubustume lengvi ir pailsėję.

„Kaip, ko gero, visi esame girdėję, geriausiai pavalgyti likus mažiausiai 3 valandoms iki miego. Tik tai nereiškia, kad, jei gulamės pirmą valandą nakties, tai valgyti galime ir 22 val. – tikrai ne. Jau 22 val. – jokio maisto ir alkoholio! Nuo 22 val. vyksta didysis maisto įsisavinimas iš žarnyno, tad šiukštu skrandžio neapkraukime, nebetrukdykime natūraliems biologiniams procesams. Juk tik tuščias skrandis leis miegoti ramiai.

Vakarienei renkamės baltymus (neriebius) ir daržoves. Tai gali būti liesa mėsa su daržovėmis, žuvis, liesa paukštiena, pieno produktai, kiaušiniai ir, žinoma, įvairiausios daržovės. Vengiame riebių padažų, apsiribojame aliejumi ir citrina. Tinkamiausias apdorojimas: gaminti garuose, troškinti, virti. Ir nepamirštame apie porcijos dydį – vakarienės metu ji turi būti mažesnė nei pietų ar pusryčių.”

Dietistės receptai vakarienei

„Dalinuosi mano mėgiamais patiekalais:

1) Maistingos salotos su putpelių kiaušiniais. Jums prireiks šviežių morkų, saliero, agurkų, garžgaržčių salotų, avokado. Daržoves supjaustome, kiaušinius patubdome į cikorijos lapelius. Pagardiname alyvuogių aliejumi, citrina, druska ir pipirais.

2) Mėgstantiems varšę, siūlau išbandyti pikantišką receptą. Sumaišykite ją su natūraliu jogurtu, paskaninkite česnaku, krapais, druska ir pipirais pagal skonį. Šia mase įdarykite šviežios, išvalytos paprikos puselę. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais. Gražu ir lengva Jūsų skrandžiui!”

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis