Kas ketvirtas žmogus ES miršta nuo vėžio

Kol kas vėžys yra sunkiausiai įveikiama liga. Tyrimai rodo, kad nuo jos miršta kas ketvirtas ES gyventojas.  Antra tiek jų miršta nuo chroniškų ligų.

Kas antras Europos Sąjungos (ES) pilietis miršta nuo vėžio ar kokios nors chroniškos ligos. 27 Bendrijos šalyse kasmet nuo šių susirgimų miršta daugiau kaip 2 mln. žmonių, skelbia atitinkamą tyrimą atlikę mokslininkai, kuriais remiasi agentūra AP.

Mokslininkai vertino 4,08 mln. gyventojų, 2007 metais mirusių ES šalyse, mirties liudijimus. Paaiškėjo, kad 2,02 mln. žmonių mirties priežastis buvo vėžys ar chroniška liga.

Vėžys buvo ketvirtadalio visų mirties atvejų priežastis, kas 20 ES pilietis mirė nuo chroniškų širdies ligų, rašo mokslininkai specializuotame žurnale "BMJ Supportive and Palliative Care". Kitos dažniausios mirties priežastys yra plaučių ligos, diabetas, kepenų veiklos sutrikimai, silpnaprotystė ir kiti neurologiniai susirgimai.

Tyrimo metu aiškūs skirtumai nustatyti tarp atskirų šalių narių. Nuo vėžio ir chroniškų ligų daugiausiai žmonių mirė Bulgarijoje, Vengrijoje ir Danijoje. Tuo tarpu Airijoje, Slovakijoje ir Kipre šios ligos pareikalavo mažiausiai gyvybių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis