Kaip „suprojektuoti“ gražią šypseną?

Ką gatvėje pirmiausiai pastebi architektai? Grakščias gamtos ir pastatų formas, netikėtus šešėlius, vakare pakeičiančius miesto veidą ir... praeivių šypsenas.

Būtent apie šypseną susitikome pasikalbėti su viena iš dueto „A&A Architects“ architekčių Asta Rokickiene.

„Dailios, proporcingos šypsenos, deja, neturėjau. Nors dėl to niekada nekompleksavau, vis dėlto nuoširdžiai grožėdavausi žmonėmis, kurių dantys lygūs, šypsena simetriška, tarsi iš paveikslo. Paauglystėje pavyko dantis ištiesinti plokštele, deja, išdygę protiniai dantys viską sujaukė. Nusprendžiau su chaosu burnoje nesitaikstyti“, – šypsosi Asta.
Lengva pastebėti lygius ir gražius jos dantis – galima pamanyti, kad dėl netaisyklingos šypsenos ji meluoja. Pasirodo, jau daugiau nei metus moteris tiesinasi dantis nematomais breketais „Incognito“.

Šypseną tobulina kitiems nepastebint

Išoriniai breketai ne visiems atrodo patraukliai. „Metalinė šypsena paaugliams gal ir tinka, suteikia jaunatviškumo. Tačiau kai tau apie trisdešimt, nesinori, kad visi matytų „geležinkelius“ ant dantų“, – sako Asta. „Incognito“ ji pasirinko ne tik dėl estetinio vaizdo. „Vidiniai breketai yra visiškai nepastebimi, juos lengviau prižiūrėti, mažesnė karieso rizika. Draugė nešioja išorinius breketus, tai kaskart papietavusi ar užkandusi ji nerimauja, ar neliko įstrigusių maisto likučių ir skuba į tualetą. Manęs ši problema nekamuoja“, – savo pasirinkimu džiaugiasi Asta.

Pačiai architektei breketai apie save primena tik po paveržimų, kurie pasirinkusiems „Incognito“ yra retesni. „Lankytis pas ortodontą tereikia kartą per kelis mėnesius, tai ypač aktualu užimtiems žmonėms“ , – sako Asta, puikiai žinanti, koks brangus yra laikas – jo moteriai užtenka ne tik verslui, dviem vaikams, bet ir hobiui – tapybai.
Atskira kolonėlė.

Reklamos užsakovų nuotr.
Gydytojos ortodontės komentaras

Komentuoja klinikos „Dantų harmonija“ gydytoja ortodontė Eugenija Bučinskienė

Šiais laikais tiesius dantis gali turėti kiekvienas, o breketai nėra vien tik vaikams ir paaugliams tinkamas sąkandžio koregavimo būdas. Nematomus „Incognito“ breketus dažniausiai renkasi pacientai nuo 20 metų amžiaus. Amžiaus ribos tiesinti dantis breketais nėra – mūsų klinikoje gydosi ir viena 60 metų pacientė, kuriai, norint įsriegti implantą, visų pirma reikia sutvarkyti sąkandį.
„Incognito“ breketai – šiuo metu pažangiausias sąkandžio koregavimo būdas. Jie gaminami individualiai pagal kiekvieno paciento dantų lankų antspaudus, yra itin ploni, plokšti ir labai tvirti. „Incognito“ tiksliai priglunda prie dantų paviršiaus ir tvirtai juos laiko, tai leidžia pasiekti norimą gydymo rezultatą, yra ypač patogūs pacientui. Įgudus, lengvesnė yra ir vidinių breketų priežiūra. Jų pagrindas uždengia beveik visą vidinį danties paviršių, todėl lengviau juos valyti, nesikaupia apnašos. Tyrimais įrodyta, kad tikimybė atsirasti ėduoniui gydantis vidiniais breketais „Incognito” yra beveik penkis kartus mažesnė nei pasirinkus išorinių breketų variantą.

Astos atsiliepimas apie kliniką „Dantų harmonija“ ir gydytoją Eugeniją Bučinskienę

„Kai prieš kelis metus ėmiau ieškoti nepastebimo šypsenos tobulinimo būdo, atradau kliniką „Dantų harmonija“ ir gydytoją Eugeniją, kuri yra laikoma sąkandžio tiesinimo „Incognito“ breketais pradininke Lietuvoje. Jau po pirmojo vizito Eugenija man pasirodė labai šilta, maloni ir profesionali gydytoja. Klinika įsikūrusi šalia mano darbo, Vilniaus centre, todėl patogu joje lankytis. Profesionali gydytojų komanda, visos diagnostikos ir gydymo paslaugos po vienu stogu, jauki aplinka – drąsiai galiu rekomenduoti visiems čia apsilankyti“.

Užsakymo nr.: PT_65714124

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis