Kaip sudeginti 1 tūkst. kalorijų tvarkant namus?

Besidarbuodamos siurbliu darykite pritūpimus, šveisdamos nešvarius paviršius darykite lentos pratimą, o vejos dailinimą paverskite tikra kardiotreniruote.

Pamirškite apie brangią narystę sporto klubekūno linijoms dalinti kuo puikiausiai tiks ir tvarkymasis namuose. Siurbliuodamos namus, valydamos langus, šveisdamos grindis ir dailindamos sodą galite sudeginti per 1 tūkst. kalorijų.

Atliktas tyrimas rodo, kad kiekviena namų ruošos užduotis mankština skirtingą raumenų grupę, taigi diena, kai imatės skirtingų užduočių namuose, tampa puikia viso kūno mankšta. Kaip rašo stormclad.co.uk, siurbliuojant aktyvinami pilvo ir nugaros raumenys, plaunant langus stiprinami viršutinės kūno dalies raumenys, o vejos pjovimas – tobula kardiotreniruotė.

Ar tikrai namų ruoša gali tapti puikia sporto salės atmaina, padėsiančia tobulinti kūno linijas? „Nors grindų šveitimas nepadės pasiruošti 5 km bėgimui, vis dėlto būtų neteisinga sakyti, kad namų ruošos darbai nėra naudingi kūnui“, - patikino asmeninis treneris Andrew Flintas. „Energija, kurią išeikvojame atlikdami kasdienius darbus, gali pagerinti sveikatą ir netgi ilginti gyvenimo trukmę“, - neabejojo jis.

Panašu, kad efektyviausias būdas gerinti kūno būklę – tai grindų plovimas į jam atsiremiant visomis keturiomis galūnėmis arba kapstymasis sode. Plaunant grindis patartina rankas judinti maksimaliai plačiai, įdarbinant pilvo ir nugaros raumenis. 30 minučių trukmės grindų šveitimas padeda sudeginti 200 kalorijų, o tai prilygsta 45 minučių trukmės šokių maratonui. Įdarbinę abi rankas ir pakėlę kelius nuo grindų pasimankštinsite dar efektyviau.

A. Flintas neabejoja, kad namų ruošos darbų kaip mankštos efektyvumas priklauso nuo dedamų pastangų. „Pažvelkite į užduotį, kurią reikia įvykdyti, ir pagalvokite, koks galėtų būti fiziškai sunkiausias būdas ją atlikti“, - rekomendacijas dalijo specialistas. „Veiksmas neturi būti nuolatinis. Kombinuojant veiklą su poilsio pertraukėlėmis užduotis atliekama kruopščiau, o nauda būna didesnė“, - patikino jis.

Ne ką mažiau naudingas gali būti ir siurbliavimas. Pusvalandis šios namų švarinimo veiklos suteikia galimybę sudeginti 180 kcal, o tai prilygsta 30 min. trukmės sparčiam ėjimui. Siekdami maksimaliai išnaudoti siurbliavimą stenkitės rankas tiesti kuo labiau, o vėliau jas kuo stipriau pritraukti prie kūno.
Kas 15 minučių keiskite ranką, kuria laikote siurblį, kad abi kūno pusės būtų mankštinamos vienodai.

Jei trokštate didesnių iššūkių, imkitės langų blizginimo. 22 min. trukmės langų valymas padeda sudeginti 125 kalorijas. Sukamaisiais judesiais padenkite langų paviršių valymo priemone, įdarbinkite pečius ir bicepsus, o švariai paviršių nuvalykite vertikaliais judesiais, įdarbindami tricepsus. Papildomas jau nusausintų langų blizginimas treniruotei suteiks dar daugiau energingumo.

Vejos kirpimas – tobulas pasirinkimas širdies raumeniui stiprinti – vos per 25 min. sudeginsite 185 kcal. Vis dėlto naudingiausias yra kasimas – per valandą pavyks sudeginti net 315 kcal, o tai juk prilygsta 30 min. bėgiojimo futbolo aikštelėje. Kapstantis sode treniruojama viršutinė kūno dalis ir stiprinamos šlaunys. Jei paprasti namų ruošos darbai pabodo, imkitės interjero atnaujinimo.

Nuimdamos seną ir tiesdamos naują kilimą treniruosite viso kūno raumenis. Pratimą pradėkite atsiklaupusios, rankas laikykite plačiai, suimkite senojo kilimo kampus, tada palengva pradėkite judėti atgal, o po to jau imkitės naujo kilimo tiesimo procedūros.

0,5 val. trukmės sienų dažymas intensyvumu prilygsta 35 min. spartaus ėjimo ir suteikia galimybę sudeginti 210 kcal. Per lengva užduotis? Ant rankų pasikabinkite po svarmenį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis