Kaip numesti svorio nesilaikant griežtų dietų

Tikriausiai jau patyrėte, kad griežtos dietos dažniausiai duoda trumpalaikį efektą. Dauguma populiarių dietų laikomasi savaitę, dvi, o kartais ir tiek nepavyksta ištverti, nes žmogus blogai jaučiasi ar tiesiog palūžta psichologiškai. Pradėjus maitintis įprastai dažniausiai svoris grįžta su kaupu.

Skaitomiausi tekstai:
- 9 žingsniai didesnės algos link
- Drabužiai, kurie lieknina net iki kelių kilogramų
- Kada J. Statkevičius jaučiasi laimingiausias
- Astrologai neabejoja: netikėtumų bus, ir visokių!
- Makiažo gudrybės, kaip patobulinti veido kontūrus?
- Vieno kąsnio sumuštinukai su skumbre ir kiaušiniu

Tad kaip numesti svorio nesilaikant dietų? Norite, kad svoris nesugrįžtų? Keiskite savo mitybos įpročius!

Šie paprasti patarimai padės numesti svorio palaipsniui, nealinant organizmo griežtomis dietomis. Taip pat laikydamiesi šių taisyklių galėsite lengvai palaikyti norimą svorį. Taigi..

* Gerkite daug vandens. Kiekvieną dieną išgerkite 2-2,5 litro vandens. Dalį vandens galite pakeisti žolelių arbata, žinoma be cukraus. Natūraliomis sultimis vandens keisti negalima, nes tai jau maistas. Vaisvandenių, saldžių gazuotų gėrimų apskritai reikėtų atsisakyti, nes mokslininkų teigimu jie gana dažna nutukimo priežastis.

* Valgykite daugiau vaisių ir daržovių. Pusryčiams labiausiai tiks vaisiai, nes jie suteiks energijos visai dienai.

* Mėsą valgykite 2-3 kartus per savaitę, geriau jautieną, kalakutieną triušieną. Kitomis dienomis mėsą galite keisti žuvimi. Vienu kartu suvalgykite maždaug kortų kaladės dydžio mėsos ar žuvies gabalėlį su mėgstamomis daržovėmis.

* Kiek įmanoma venkite sviesto ir margarino.

* Valgykite mažiau bet dažniau. Įpraskite valgyti 5-6 kartus per dieną, mažomis porcijomis ir laikykitės šio režimo. Norintis numesti svorio žmogus negali jausti alkio, bet ir neturi persivalgyti.

* Paskutinį kartą valgykite ne vėliau kaip 2-3 valandos prieš miegą. Tirdami nutukusius žmones mokslininkai pastebėjo, kad jie didžiąją maisto dalį suvartoja vakare, o po sočios vakarienės mažai juda, tad suvalgyto maisto energija virsta riebalais. Visgi, jeigu jaučiate alkį, neikite miegoti tuščiu skrandžiu, negalėsite užmigti. Suvalgykite morką, obuolį ar išgerkite stiklinę kefyro.

* Ribokite druską, cukrų, miltų patiekalus.

* Saldumynus skanaukite itin retai
, geriau vietoje jų valgykite džiovintus vaisius, riešutus ir tai ne dideliais kiekiais. O jeigu visgi kažko labai norisi, tegul tai būna gabalėlis juodojo šokolado.

* Gerai išsimiegokite. Jeigu jums trūks miego, norėsite saldumynų, greito, nesveiko maisto, miltinių patiekalų.

* Daugiau judėkite. Jeigu neturite laiko sportuoti, esant galimybei lipkite laiptais, paėjėkite iki parduotuvės, o ne važiuokite automobiliu, įsijunkite muziką ir kelias dainas smagiai pašokite. Nuolat judančių žmonių medžiagų apykaita spartesnė, todėl jie nepriauga svorio.

* Valgykite lėtai, gerai sukramtykite kiekvieną kąsnį. Smegenys signalą apie sotumą gauna tik praėjus 20 minučių nuo valgymo pradžios. Valgydami greitai rizikuojate prisikimšti nereikalingo maisto, o tuo pačiu ir priaugti nereikalingų kilogramų.

* Kuo rečiau darinėkite šaldytuvą ir nedėkite skanumynų matomoje vietoje.

* Dažnai sverkitės. Net jeigu priaugote tik 2-3 kilogramus, pagalvokite, ką darote ne taip. Tiesa dažnu atveju moterims prieš menstruacijas tai neišvengiama, tad tiesiog išlaukite šį laikotarpį.

Išsiugdykite šiuos mitybos įpročius ir jų laikytis visada. Nusidėjote? Nieko baisaus, svarbiausia, kad tai netaptų įpročiu.

PatarimuPasaulis.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis