Kaip lieknėja žvaigždės: dietos ir sportas

Skaitytojų dėmesiui – 10-ies Holivudo garsenybių dietos, kurios padeda gražuolės išlikti lieknoms ir dailioms.

Šių dienų populiariausi:
- Šeimos sode - tik baltai ar pastelinėmis spalvomis žydintys augalai
- Mokslininkai: spanguolės - puiki priemonė kovoje ir su mirtinomis ligomis
- Audrey Hepburn – stiliaus ikona, patyrusi badą ir 5 persileidimus
- Horoskopas 08.28-09.04: kas teiks gerų emocijų
- Marinuotos cukinijos

* Penelope Cruz

Dieta
Aktorė laikosi Viduržemio jūros dietos. Jos valgiaraštyje visada yra daržovių, vaisių, ryžių, jūros gėrybių, ryžių, pieno produktų, žalumynų ir alyvuogių aliejaus. Šios mitybos balansas štai toks: 60 proc. angliavandenių, 30 proc. riebalų ir 10 proc. baltymų. Dauguma iš išvardintų produktų reikia valgyti šviežius ar ištroškintus garuose. Kadangi laikosi šios dietos, P. Cruz metmenys artimi grožio idealui 89x61x91.

Vida Press
Sportas
P. Cruz negali pakęsti bėgimo takelių, treniruoklių ir visko, kas susiję su sporto salėmis. Jos pagrindinis fizinis krūvis – šokiai. „Daug metų profesionaliai šoku. Mano figūra ir lankstumas – kaip šokėjos, man tai kur kas labiau patinka negu pripompuoti raumenys ir kvadratai ant pilvo. Šokiai – be proto moteriška“, – sakė aktorė interviu. Dabar vienas jos mėgstamiausių šokių – salsa. Kartas P. Cruz paįvairina šokių treniruotes joga ar pilates treniruote.

* Fergie

Dieta
Fergie tapo motina prieš penkis mėnesius, bet, kaip pati sako, dar negali sau leisti apsivilkti bikinio. Fergie rytas prasideda nuo kokteilio iš kopūstų, špinatų, obuolių, salotų lapų ir bananų.

Vida Press
Sportas
Fergie ėmė sportuoti vos praėjus trims mėnesiams po gimdymo. Be jėgos treniruočių sporto salėje dainininkė vaikšto ir važinėja dviračiu mažiausiai 60 min. per dieną, taip pat bėgioja, lydima apsaugininko.

* Halle Berry

Dieta
Aktorė laikosi 5 veiksnių lieknėjimo programos. Penkis kartus per dieną valgo, o to reikia, kad būtų palaikomas cukraus lygis kraujyje ir būtų greita medžiagų apykaita. Tiesa, kiekvienam valgymui egzistuoja 5 veiksniai: 1) pirmenybė baltymams ir liesiems maisto produktams, 2) angliavandeniai turi būti lėtai įsisavinami: pupelės, žirneliai, daržovės, laukiniai ryžiai, 3) ir 4) kiekviename valgyje turi būti 10 proc. ląstelienos, naudingų gamtinių riebalų, kurių yra žuvyje, alyvuogių aliejuje, riešutuose ir saulėgrąžose, 5) 2000 kalorijų per dieną ir jokio cukraus.

Vida Press
Sportas
H. Berry irgi nepatinka treniruotės sporto salėje. O kadangi be sporto neįmanoma, aktorė traukia pabėgioti.

* Naomi Campbell

Dieta
Garsi manekenė turi savo grožio paslapčių – ji visiškai atsisakė cukraus, alkoholio, desertų ir kavos. Iš žvalinančių gėrimų N. Campbell renkasi žaliąją arbatą, bet negeria jos iš pat ryto. Iš pradžių ji paspartina medžiagų apykaitą stikline šilto vandens su citrina ir probiotikais. Dieną taip pat išgeria kelias porcijas naudingų gėrimų – daržovių sulčių ar kokteilį su alijošiumi. N. Campbell du a tris kartus per dieną laikosi sulčių dietos. Visai neseniai ji atsisakė kiaulienos ir vištienos. Ir tai išėjo jai į naudą – būdama 43-ejų ji atrodo puikiai.

Vida Press
Sportas
Kiekvieną dieną Naomi mažiausiai 40 mni. daro jogos arba pilates pratimus. Juos kaitalioja, kad nepabostų.

* Jennifer Lopez

Dieta
Jennifer Lopez mielai dalinasi savo grožio paslaptimis. 44 m. dviejų vaikų motina, dailios figūros savininkė turi geležinę valią ir neleidžia sau atsipalaiduoti. Jokių gazuotų gėrimų, ledų ir kitokių saldumynų. J. Lopez valgo nedidelėmis porcijomis, o visas jos racionas – maksimum 1 400 kalorijų. Ji paspartina medžiagų apykaitą stikline šalto vandens, dažnai surengia iškrovos savaičių – valgo be druskos.

Vida Press
Sportas
Pagrindiniai pratimai skirti lankstumui ir raumenų stiprinimui. Paskui dviračio minimas, step aerobika ar kovos menai. Ypač pastaruosius mėgsta J. Lopez, nes šios treniruotės stipriai degina kalorijas.

* Pink

Dieta
Pink jau seniai tinkamai maitinais. Išvykusi koncertuoti ji, pavyzdžiui, valgo tik augalinį maistą. Tiesa, kartais sau leidžia atsipalaiduoti, juk ji mėgsta vištieną, keptas bulvytes, makaronus ir sūrio pyragą. Tačiau po kiekvieno pasmaguriavimo paskui lieja prakaitą sporto salėje.

Vida Press
Sportas
Pink ne šiaip liekna, ji sportiška. Kaip pasiekti tokio rezultato? Penkis kartus per savaitę treniruotės po dvi valandas: valanda kardio treniruotėms, valanda jogai. Paskui Pink repetuoja akrobatinius numerius, šokius. Jeigu neturite laiko sportuoti didžiąją gyvenimo dalį, Pink turi ir kitą receptą: „Kiekvieną dieną stengiuosi rasti laiko pajudėti – pabėgioti, pasivaikščioti. Bet kokia mankšta gryname ore.“

* Jennifer Aniston

Dieta
Jennifer Aniston laikosi dietos – „Jokio balto maisto“. Kokia jos esmė? Atsisakyti visų baltų produktų – cukraus, druskos, miltų, krakmolo. Išimtis – žuvis, vištiena, kiaušinių baltymai, pieno produktai. J. Aniston mityos pagrindas – vaisiai ir daržovės be apribojimų.

Vida Press
Sportas
Serialo „Draugai“ žvaigždė sportuoja šešis kartus per savaitę, ji įsitikinusi, kad net sumažinusi skaičių iki penkių, praras formą. Dažniausiai ji renkasi jogą ir pilates pratimus, taip pat skiria valandą kardio pratimams – dviračiui ar bėgimo takeliui. Net ir kur nors išvykusi, aktorė neužmeta mankštos. J. Aniston labai patinka kikboksas, irklavimas ir plaukimas, o jūros pakrante ji gali bėgioti 2 – 3 val. J. Aniston kūnas – daug metų trunkančio kasdienio darbo rezultatas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis