Kaip išsirinkti kremą, kokio tikrai reikia?

Net ir pats brangiausias veido kremas bus nieko vertas, jei netiks jūsų odai. Dar blogiau – netinkamas kremas gali suerzinti odą, ir ši paraus, perštės, šerpetos ar bus nusėta bėrimu.

Nukentėti dėl netinkamos priežiūros ir kremo gali ne tik veido, bet ir kūno oda. Todėl renkantis odos kremą ar prausimosi priemones pravartu žinoti keletą taisyklių.

Paprastai kremą patariama rinktis pagal veido odos tipą: riebi, mišri, normali, sausa ar labai sausa. Riebiai odai labiausiai tiks švelnios, matiškumo suteikiančios ir drėkinančios emulsijos, losjonai ar kremai. Jei oda sausa, ją būtina ne tik drėkinti, bet ir maitinti.

Panaši taisyklė galioja ir veido prausikliams ar dušo prausimosi priemonėms – jei nusiprausus veido odą tempia, prausiklis netinka, reikia riebesnės konsistencijos, pavyzdžiui, vietoje paprasto putojančio prausiklio rinktis valantį pienelį ar prausiklį, kurio sudėtyje yra drėkinamojo ir maitinamojo glicerino. Nors šį odos priežiūros pradžiamokslį žino kiekviena, tačiau to tikrai nepakaks išsirinkti tinkamiausią kremą ar prausiklį.

Prieš renkantis kremą būtina atkreipti dėmesį ne tik į odos tipą, bet ir metų laiką. Pavasarį ir vasarą patartina rinktis lengvesnės konsistencijos kremus su apsauginiu filtru nuo saulės. Šaltuoju metų laiku negalima pamiršti odos drėkinti, tačiau einant į lauką, ją būtina apsaugoti nuo šalčio kiek riebesniu kremu.

Dermatologai pataria atsiminti paprastą taisyklę: jeigu jūsų oda vasarą normali, žiemą reikėtų rinktis kremą sausai arba jautriai odai. Jeigu oda vasarą sausa, žiemą patartina rinktis kremą, skirtą labai sausai ar net atopinei odai. Jeigu vasarą tepate gelius ar emulsijas, žiemą turėtume naudoti drėkinamuosius kremus.

Pernelyg sausas patalpų oras, vėjas, miesto tarša nuolat dirgina odą ir ši pamažu darosi vis jautresnė. Todėl patariama itin atidžiai peržiūrėti odos priežiūros priemonių sudėtį. Gardžiai kvepiantys ir malonios spalvos veido kremai ar prausikliai vilioja, tačiau gali suerzinti odą ar net sukelti alergiją. Geriausia, jei sudėtyje nebus nei kvapiklių, nei parabenų, nei dažiklių.

Paprastai dermatologai rekomenduoja ne tik atkreipti dėmesį, ar sudėtyje nėra šio trejetuko, bet ir pirkti priemones iš vaistinės. Čia siūlomi kremai tikrai bus patikrinti dermatologų ir turės naudingų veikliųjų medžiagų. Pavyzdžiui, jei oda sausa ir jautri, kremo sudėtyje turėtų būti vitamino E ir natūralių lipidų, kurie atkurtų natūralų jos barjerą ir giliai pamaitintų, kaip “DECUBAL basic” veido kremas.

Dažna klaida yra pasikliauti vadinamaisiais ekologiškais kremais, sumaišytais iš nerafinuotų aliejų ir sviestų. Natūraliose medžiagose gausu alergenų, dėl kurių veidą gali išberti, atsirasti raudonų dėmių ar pradėti niežėti. Be to, neapdorotų aliejų ar sviestų molekulės gerokai per didelės, kad prasiskverbtų giliai į odą ir gali veikti tik patį paviršių. Todėl, pasak dermatologų, geriausia derinti natūralumą ir mokslo atradimus.

Pavyzdžiui, “DECUBAL Face Vital Cream” sudėtyje yra veikliųjų medžiagų, tokių kaip sviestmedžio aliejus, vitaminas E ir vitaminas B3, bet jis pagamintas naudojantis naujausiomis odos priežiūros technologijomis, todėl geriau drėkina ir maitina odą. Be to, greitai įsigeria ir idealiai tinka kaip makiažo pagrindas.

Kūno oda būtina pasirūpinti lygiai taip pat kaip ir veido. Ji lygiai taip pat sensta, sudirgsta nuo šalčio, saulės, šiurkščių audinių ir per dažno prausimo. Ypač stipriai kasdien nukenčia rankų oda. Jei ji šerpetoja, yra paraudusi ar net skeldėja, naudokite riebų kremą, skirtą alkūnėms ir keliams. “DECUBAL Repair Cream” sudėtyje esantys vitaminas B3, jojobos aliejus ir keramidai, atitinkantys odoje esančius keramidus, atkuria pažeistą odą.

Kūno odos priežiūrą būtina pradėti dar duše. Visi žino, kad muilas negailestingai sausina odą, tačiau dažnai apsirinka dėl dušo želė, kuri skaniai kvepia, yra spalvota ir maloniai putoja. Ji – skystas muilas, ne itin draugiškas odai. Todėl geriausia naudoti prausimosi aliejų. Jis ne tik nuprausia, bet ir pamaitina odą.

Jei oda itin sausa, nusiprausus ją tempia, nieži, patariama palepinti kūno aliejumi, kuris yra praturtintas vitaminu E ir ramunėlių ekstraktu. Toks yra “DECUBAL” kūno aliejus, kuris nuramins ir apsaugos jautrią ir sausą odą.

Kvepiantis kūno kremas – didelė pagunda, tačiau jo kvapas greitai pranyksta, o dirbtiniai kvapikliai gali ne juokais suerzinti odą. Gardžiai kvepėti visą dieną skirti kvepalai, o kūno kremą reikėtų rinktis kaip ir veido – sudėtyje neturėtų būti nei parabenų, nei dažiklių, nei kvapiklių. Be to, paprastai kūno odai reikia daugiau maitinimo, nei veido, todėl verta rinktis sausai odai skirtą kremą.

Pavyzdžiui tokį, kuriame yra natūralaus lanolino aliejaus, sukuriančio apsauginį sluoksnį ir padedančio atkurti natūralią drėgmės pusiausvyrą. Taip pat sudėtyje reikėtų paieškoti dimetikono, kuris padeda sulaikyti drėgmę, kad oda būtų drėkinama ilgiau.

Užsakymo nr.: PT_74119846

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis