Kad kojos atrodytų gražiai – tempimo pratimai

Šie pratimai padės jūsų kojoms gražiai atrodyti tiek dėvint aukštakulnius, tiek lygiapadžius.

- Arbūzų dieta: 5-7 kilogramai per 5 dienas
- Grožio dosjė. I. Gudelis: nors mano oda plona, naudoju jį beveik kasdien – oda atsigauna tiesiog akyse
- V. Baublienė: apie emigrantus, Šventąją ir Chanel
- Savaitės ikona. O. Pikul-Jasaitienė: nėščiųjų drabužių pasirinkimas Lietuvoje labai menkas
- „Kelly Family“ - mįslėmis apaugusi kelių kartų istorija. Kaip jie atrodo šiandien?
- Naujoviškas agurkų konservavimo būdas

Michelle Rodriguez pradėjo profesionalios balerinos karjerą gavusi stipendiją mokytis „Amerikos baleto mokykloje“. Tačiau neilgai trukus ji metė puantus į šalį ir nusprendė mokytis fizinės terapijos. Vis dėlto toli nuo judesio ir scenos ji nenuėjo. Jau dešimtmetį Michelle padeda atsigauti profesionaliems baleto šokėjams. Filme „Juodoji gulbė“ Michelle intensyviai dirbo su Natalie Portman, o jos studija, pavadinta „Manhateno fizioterapeutų grupe“, padeda bet kuriam niujorkiečiui, jei tik jam skauda nugarą ar kojas. Todėl tikriausiai nenuostabu, kad Michelle daug žino apie kojas ir tai, kaip jas išlaikyti sveikas.

Pateikiama kelis tempimo pratimus, padėsiančius įveikti žalingą batų poveikį.

1. Vidinių raumenų tempimas

Saugo nuo: iškrypusių pirštų, kauliuko iššokimo, nervų trinties ir stresinių lūžių.

Sugriebk ir tempk priešingos kojos pirštus ranka, visai taip, kaip tai darai spausdama ranką sveikindamasi. Tam naudok rankos rodomąjį ir mažąjį pirštelį, bet ne nykštį. Vien tik tempdama savo kojos pirštus tokioje padėtyje, pratempsi padikaulių raumenis. Išbūk tokioje padėtyje pusę minutės. Tada sulenk pirštus, kad ištemptum visą pėdą ir kojų pirštus iki pačių galiukų. Išbūk tokioje padėtyje 5 sekundes ir viską pakartok 10 kartų.

Šis tempimas padeda padidinti erdvę tarp padikaulių ir „prailginti“ kojų pirštus.

2. Pėdos/kulkšnies tiesiamojo raumens tempimas

Saugo nuo: blauzdos skausmų ir stresinių pėdos bei blauzdos lūžių.

Pariesk kojas po savimi. Susuktą rankšluostį pasidėk po pėdos pradžia. Švelniai stumk klubus žemyn, kol pajusi tempimą tarp kulkšnies ir pėdos. Gali būti, kad pajusi tempimą ir blauzdose. Išbūk tokioje padėtyje pusę minutės ir viską pakartok dukart.

Tai ištemps pėdų ir blauzdų sausgysles bei raumenis. Svarbu juos ištempti po bėgiojimo, šokinėjimo, ilgo vaikščiojimo, šokių – tam, kad išvengtume aštraus blauzdos skausmo ir stresinių pėdos bei blauzdos lūžių. Šis tempimas taip pat atgaivins pėdų viršutinę dalį, tad pėdos gražiai atrodys aukštakulniuose. Taip pat neturėsi jokių problemų lengvai pakildama ant pirštų galiukų.

3. Šeivikaulio tempimas

Saugo nuo: nutirpusių kojų, netolygaus svorio paskirstymo tarp kojų, kojų ir kulkšnies sąnarių problemų.

Atsigulk ant nugaros ir pakelk koją, pėdą apvyniojusi nesitempiančiu raiščiu. Kitą koją ištiestą laikyk ant grindų. Nukreipk kojų pirštus į save, o tada pasuk ir pėdą link savęs. Paimk raištį priešinga nei koja ranka. Ir kelk koją aukštyn, tarytum rodydama pėda į priešingos pusės petį. Šioje padėtyje turėtum pajausti tempimą išorinėje blauzdos dalyje, taip tempdama šeivikaulio raumenis. Išbūk tokioje padėtyje pusę minutės. Viską pakartok dar kartą, abiejose pusėse.

Šis tempimas padeda padidinti erdvę tarp šeivikaulių, o tai labai praverčia šokinėjant ar bėgiojant. Įtampa šioje srityje gali baigtis kojų tirpimu ar neteisingu svorio pasiskirstymu tarp jų, taip pat ir kojų bei kulkšnies sąnarių problemomis. Ypač svarbu ištempti šeivikaulius, kad kulkšnis tvirtai jaustų pagrindą po kojomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis