Ką valgyti ugnies, vandens, oro ir žemės stichijų atstovams?

Produktai, kurie teikia energijos vieniems, kitus gali apsunkinti. Kad taip nenutiktų, reikia atsižvelgti į tai, kokia stichijai priklausote. Kaip atsirinkti tinkamus produktus ir ką valgyti pagal savo Zodiako ženklą

Žemės ženklai (Jautis, Mergelė, Ožiaragis)

Jums reikėtų vartoti daugiau produktų, stiprinančių kaulų sistemą. Tai pienas, sūris, jogurtas, mėsa, nerafinuoti ryžiai, kiaušinių tryniai, avižos. Kalcis ir baltymai palaikys ne tik jūsų kaulus ir raumenis, bet ir stabilų kraujospūdį. Nebijokite šiek tiek riebalų, ypač augalinių, jie suteiks jums būtinos energijos. Dažniau valgykite špinatus, artišokus, kopūstus, pasimėgaukite kiaulpienių, dilgėlių, rūgštynių patiekalais - tai suteiks vitaminų dozę, sustiprins imunitetą.

Ugnies ženklai (Avinas, Liūtas, Šaulys)

Skaitomiausi straipsniai:
5 liekninamosios arbatos - per savaitę 5 kg
Sekso traumos — kokios dažniausios?
Vienos nakties nuotykis baigėsi 25 metų santuoka
Kojų depiliacija: ką daryti, kad plaukai augtų vis plonesni
Gatvės mada: ką dėvi stilingos paryžietės (FOTO)

Ši stichija atsakinga už širdies, kraujotakos sistemą. Ugnies ženklai jaučiasi gerai tik tuomet, jei ši sistema funkcionuoja gerai. Todėl jums derėtų įtraukti į savo valgiaraštį produktus, kurie gerina kraujotaką, valo kraują. Kad energija laisvai cirkuliuotų jūsų gyslomis, turite gauti pakankamai vitamino E. Jo gausu augaliniuose aliejuose, naudokite jį nerafinuotą, valgykite daugiau saulėgrąžų. Taip pat nebijokite aštrių prieskonių, česnako, petražolių. Iš daržovių tinkamiausios morkos, brokoliai, avokadai, špinatai. Mažiau vartokite riebalų (išimtis - riebios žuvys), jie užkemša kraujagysles. Taip pat nelabai tinka kiaušiniai, ledai.

Oro ženklai (Dvyniai, Svarstyklės, Vandenis)

Ši stichija atsakinga už nervų sistemą, smegenis, tad jos atstovams derėtų vartoti produktus, stimuliuojančius šių sistemų veiklą. Tinka visi produktai, kuriuose yra nesočiųjų Omega-3 rūgščių (riebios žuvys, sėmenų aliejus, riešutai), taip pat austrės, midijos. Taip pat reikėtų vartoti daugiau B grupės vitaminų, ypač - B12. Šio yra mėsoje, sojose, kepenyse, sūriuose, kiaušiniuose. Taip pat tinka brokoliai, bananai.

Vandens ženklai (Vėžys, Skorpionas, Žuvys)

Ši stichija atsakinga už skysčių ir medžiagų apytaką organizme, todėl jiems reikia vartoti produktus, pasižyminčius skystį varančiomis savybėmis. Tinka visi natūralūs produktai su kuo mažiau natrio druskos (ši sulaiko skysčius, skatina tinimą) ir turinčius kuo daugiau kalio. Kalio yra bananuose, bulvėse, arbūzuose, žemuogėse, saulėgrąžose, žuvyse (ypač tunuose). Taip pat jiems reikėtų gerti daug švaraus vandens (iki 8 stiklinių per dieną) ir valgyti agurkų, pomidorų, petražolių, ridikų, ropių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis