Jolita: be vargo atsikračiau 18 kg ir jau 4 metai svoris nebeatauga

„Kažkas bampteli į galvą ir viskas apsiverčia, suvokimas ateina savaime,“ - teigia 52 metų ponia Jolita, be jokių vargų numetusi 18 kilogramų.

Savaitės populiariausi tekstai:
- Verslininkė I. Gelminauskienė: dabar gyvensiu taip, kaip visada norėjau
- Savaitės ikona. K. Brazauskienė: dievinu brangius papuošalus
- V. Baublienė: apie apsirijimus ir pavasarį
- Kaip įrengti darbo vietą, kad jus lydėtų sėkmė
- Patarimai, kaip išsirinkti tobulai tinkančius džinsus (FOTO)
- Obuolių pyragas su „Rududu“

Jolita pasakoja, kaip jai tai pavyko:

„Praeityje buvau profesionali sportininkė, o bėgant metams susikaupė tam tikros svorio „atsargos”, kurios manęs netenkino. Šiaip esu gana aukšta, mano ūgis siekia 1.80 m., tačiau buvau apystambė. Taigi vieną dieną sugalvojau, kad reikia šiek tiek „sutvarkyti“ savo kūną. Didelio pasiryžimo neprireikė, todėl man pavyko iš karto.

Niekada nieko nedarau prieš savo valią, tiesiog atsikėliau ryte ir pagalvojau, kad atsisakysiu tam tikrų maisto produktų, pasilaikysiu dietos, kurios laikėmės jaunystėje, kai žaisdavome tinklinį. Ji labai puiki, subalansuota. Žinote, gi dabar daugumai žmonių yra taip: dietos pasilaiko, pasiekia kažkokį užsibrėžtą tikslą ir vėl grįžta prie senų įpročių. Tada vėl viskas iš naujo - svoris grįžta netgi su kaupu.

O man tai tapo kaip ir gyvenimo būdu. 

Mano pasirinktas mitybinis režimas buvo labai įdomus - tarkime, dienas, kai valgiau daug baltymų turinčius produktus (varškę, kiaušinius, įvairias ankštines daržoves) kaitaliojau su daržovių dienomis. Tai vadinama angliška dieta, jos laikantis gauni visų reikalingų medžiagų.
Laikantis šios dietos svoris pradėjo natūraliai kristi, nešiojami drabužiai sumažėjo trimis dydžiais. Pradėjau geriau jaustis.

Svoris krito palaipsniui, gal apie metus - netekau maždaug 18 kilogramų, o dabar mano svoris beveik nekinta. Žinoma, kaip minėjau, vis dar prisižiūriu, ir išties daug ko nevalgau: esu atsisakiusi miltinių patiekalų, nevalgau grietinės, sūrių, majonezo. Saldumynų taip pat nevalgau - man užtenka to, ką gaunu iš vaisių. Alkoholio nevartoju jau labai seniai… Taip pat sportuoju - jaunystėje buvau profesionali tinklinio žaidėja, dabar po darbų bėgu krosą - 5 kilometrus.

Ir štai jau daugiau nei 4 metai gyvenu be šių produktų. Nors dabar konkrečios dietos nesilaikau, bet sveikos mitybos principų prisilaikau. Man svorį mesti nebuvo sudėtinga - tiesiog atėjo toks suvokimas ir tai padėjo keistis. Svarbiausia buvo tai, kad nesiimant jokių drastiškų dietų, svoris pradėjo natūraliai kristi ir neatsistatė.“

Be to, aš jau 20 metų nevalgau mėsos. Viskas turi prasidėti galvoje, tada ir skrandis nekenčia. Reikia suvokti visa tai, tuomet gali ramiai praeiti pro prekių lentynas, be jokių norų ar kančių. Ateina laikas, kažkas „bampteli” į galvą ir viskas apsiverčia. Bent mano situacijoj.“

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis