Gydytoja J. Tulčina: esu visiškai įsitikinusi, kad dietoms ir vaistams artėja pabaiga

Gydytoja kardiologė Jelena Tulčina jau penkiolika metų keičia lietuvių suvokimą apie mediciną ir yra viena iš nedaugelio medikų, sakančių, kad vaistai – dar ne viskas.

Populiariausi tekstai:
- Savaitės ikona. E. Ghaoui išmokys visas moteris dažytis
- Kokius simptomus sukelia gimdos mioma? Kaip ji gydoma?
- Jolita: be vargo atsikračiau 18 kg ir jau 4 metai svoris nebeatauga
- Rankinių kūrėja: modernus vintažas yra mano kraujyje
- Bulvių ir rūkytos lašišos salotos

Net daugiau – moteris teigia, kad daugumos ligų galima išvengti be jokių medikamentų. Penkiolikos metų sveikatinimo be vaistų praktika mitybos specialistę supažindino su gausybe praktinių įrodymų, kad viena dažniausių mūsų patiriamų negalavimų priežasčių yra netinkamo maisto naudojimas.

„Mano pagrindinė misija yra padėti žmonėms sureikšminti maistą, kaip pagrindinę priežastį, dėl ko jie serga, tunka ir turi įvairius negalavimus,“ - sako moteris. Šią misiją ji atlieka dvejose natūralios medicinos klinikose, įsikūrusiose Vilniuje ir Kaune.

Medikė karjeros pradžioje dirbo poliklinikoje, vėliau pusrūsyje įkūrė pirmąjį savo kabinetą. Jelena Tulčina buvo privačios medicinos pradininkė Lietuvoje. Savaitgaliais važinėjo po rajonus ir kaip kardiologė konsultavo pacientus, darė tyrimus echoskopu, diagnozuodavo bei gydė vaistas. Deja, jauną moterį kankino jos pačios ligos. Jai teko patirti net penkias operacijas, gydytoja skundėsi per dideliu svoriu ir kitomis sveikatos problemomis.

„Klausinėjau savo kolegų, ką turėčiau keisti. Buvau pasiruošusi kardinalioms permainoms tiek mityboje, tiek gyvenimo būde, tačiau jie kartojo, kad galiu valgyti, ką noriu ir esant reikalui jie vėl man padės. Padėkojau jiems už tai, kad tuo metu man padėjo, kaip galėjo, ir nusprendžiau, kad padarysiu viską, kad man pačiai ir kitiems reikėtų kuo mažiau vaistų“.

Gydytoja sutinka, kad kartais vaistai reikalingi – tarkime, jeigu jums skauda dantį, tuomet iki vizito pas specialistą teks vartoti skausmą malšinančius preparatus, tačiau žmogui, kuriam būtinos vaistai kasdien, galima jų kiekį sumažinti iki, pavyzdžiui, karto per savaitę. Tai medikė laiko didžiuliu laimėjimu.

„Tvirtai tikiu minties galia. Kai tik paleidžiame gerus, nesavanaudiškus norus į visatą, jie atranda savo kelią,“ - sako medikė. Nusivylusi gydymų rezultatais J. Tulčina nusprendė ieškoti savojo kelio, atrasti būdą, kaip be vaistų sveikatinti žmones ir užkirsti kelią ligoms. Jau tuomet moteris suprato, kad daug kas priklauso nuo maisto – valgydama daugiau augalinių produktų ji jautėsi daug geriau.

Gydytoja, supratusi, kad nebenori gysveikatintis įprastais būdais, ėmėsi ieškoti alternatyvų. Kryptingai siekiant rezultatų gyvenimas tinkamai sudėliojo aplinkybes. Jos draugai, gyvenę Amerikoje, net neprašyti padavė jos pavardę konkursui Žaliajai kortai gauti.

„Kai jie man paskambino ir pranešė, kad išlošiau, vos nenusmukau nuo sofos“, - vis dar netikėta sėkme stebisi medikė. Antrą sykį nuvykus į Ameriką, draugė jai papasakojo apie naujus ten taikomus liekninimo būdus: žarnyną valančius aparatus, mitybos įpročių keitimą ir t.t. Jau po dviejų mėnesių, investavusi visus per dešimt veiklos metų uždirbtus pinigus, J. Tulčina į Pabaltijį atvežė pirmuosius žarnyno valymo aparatus. Savo kardiologijos kabinetą perkėlusi į patalpas antrame aukšte, pusrūsyje gydytoja pradėjo žarnyno valymo procedūras. Neilgai trukus buvo matomi aiškūs rezultatai – pacientams susitvarkė vidurių problemos, užgydavo žaizdos, praeidavo net slogos.

Atradusi šį būdą medikė pradėjo ieškoti kito, kuris nurodytų, ką kiekvienas žmogus turėtų valgyti. Mitybos specialistė buvo išbandžiusi keleta metodų, bet visi padėdavo tik kuriam laikui.
Po dviejų metų pas draugę Rygoje lankėsi svečias iš Amerikos. Jis J. Tulčiną sudomino naujoju tyrimu, galinčiu nustatyti uždelstą ar paslėptą alergiją maistui. Iš pradžių gydytoja šiuo metodu dirbo Kaune, vėliau atidarė pirmąją natūraliosios medicinos kliniką Vilniuje.

Dabar jau sukanka 25 metai privataus verslo ir 15 metų darbo būtent šiame sveikatos stiprinimo kelyje. „Tik dabar suprantu, kaip stipriai visuomet einu prieš srovę – esu pirmoji medikė Lietuvoje, kuri pradėjo garsiai kalbėti, kad vaistai – dar ne viskas, kad nėra metodų, kurie padarytų stebuklą: akupunktūra, dėlės, žarnyno valymas ar homeopatija gali padėti tik laikinai, jei nepasikeis paties žmogaus suvokimas, požiūris į gyvenimą ir maistą“, - sako daugiametė praktikė. Gydytojai svarbu, kad keistųsi žmonių požiūris ir jie neliktų iliuzijoje ir suprastų, kad yra kitas kelias. „Galbūt ne iš karto pulsite keistis. Pirma išgirsite mane seminare, vėliau kokioje televizijos laidoje, radijuje... Būna žmonių, kurie sako, kad seka mano veiklą jau dešimt metų, o ateina tik kai prispaudžia jau labai rimtos problemos. Manau, kad gyvenimo ilgį nustato Dievas, bet kokybė priklauso tik nuo žmogaus,“ – sako Jelena Tulčina.

Esmine mūsų gyvenimo būdo problema specialistė įvardina maistą. „Jei valgome mums individualiai netinkantį maistą, baltieji kraujo kūneliai su juo kovoja. Ilgainiui organizme kaupiasi toksinai ir atsiranda rimtos ligos, tokios kaip migrena, bronchinė astma, žvynelinė, nutukimas ir daug kitų,“ – sako gydytoja. Jelena Tulčina pabrėžia, kad nereikia badauti, laikytis drastiškų dietų ir nežmoniškai savęs riboti. Dėka šiuolaikinių technologijų galima atlikti tyrimą, kuris nustato, kurie konkrečiai produktai netinka asmeniui. Pagal tai sudaromas mitybos planas, skiriamos kasmėnesinės gydytojo konsultacijos – po truputį keičiamas žmogaus gyvenimo būdas, požiūris į mitybą. Gydytoja teigia, kad pradėję tinkamai maitintis pacientai, turintys bėdų su svoriu, numeta net po 7kg per mėnesį, o tie, kurie skundėsi kitomis ligomis gali džiaugtis pradėję jas kontroliuoti ar net visiškai išgiję. „Po 2 – 3 mėnesių į konsultaciją ateina jau visai kitas – sveikesnis, energingesnis ir laimingesnis žmogus“, - džiaugiasi J. Tulčina.

Nemažai pacientų ateina pasiryžę sulieknėti. Jie dažnai jau būna išbandę daugybę dietų: valgę mažesnėmis porcijomis, skaičiavę kalorijas, bandę kefyro ar grikių monodietas, baltyminę dietą... Po tokių bandymų jie gal ir sulieknėja, tačiau pakenkia sveikatai. Tarkim, po baltyminės dietos organizme atsiranda rūgščių, skatinančių atsirasti inkstų ar tulžies pūslės akmenis, sąnarių skausmus. Kartais atlikus tyrimą paaiškėja, kad reikia atsisakyti visai nedaug. Viena klientė atsisakiusi tik kavos numetė 10kg – toks svarbus faktorius jos organizmui buvo šis produktas. Po dviejų – trijų mėnesių mitybos plano laikymosi į valgiaraštį pradedama įtraukti ir po vieną draudžiamą produktą, stebima, kaip į tai reaguos organizmas. Tuomet žmogus išmokomas draudžiamus produktus valgyti tik vieną kartą per savaitę. „Juk su naujametine suknele nevaikštome kasdien, taip pat ir draudžiamu maistu lepintis galime rečiau“, - sako mitybos specialistė. J. Tulčina išduoda, kad jos silpnybė – saldėsiai.

Gydytoja sako, kad galima sakyti, kad ji į Lietuvą pirmoji atvežė ir šiuo metu žmonėms siūlo raktą į laimingą ir sveiką gyvenimą be vaistų. Nėra nei papildo, nei vaisto, kuris neturėtų šalutinio poveikio ir būtų neutralus, todėl juos vartoti reikia esant neišvengiamybei.

Balandžio 24 dieną viešbutyje „Radisson SAS Blu“ įvyks seminaras, kuriame kalbės gydytoja kardiologė, mitybos specialistė Jelena Tulčina. „Džiaugiuosi, kad šiais laikais galime didžiuotis pažengusia diagnostika ir galime anksčiau diagnozuoti ligas, pradėti jas gydyti, tačiau esu įsitikinusi, kad daugeliui jų galime užkirsti kelią tinkama mityba,“ – sako gydytoja. Seminaro metu ji ne tik skaitys pranešimą, bet ir atsakinės į klausimus, susitiks su norinčiais pakalbėti asmeniškai. „Esu užsidegusi šia idėja ir noriu skleisti ją žmonėms. Rezultatai rodo, kad šis metodas veikia puikiai, todėl manau, kad tai, ką kalbu, kalbu ne aš, o rezultatais pagrįstas tvirtas tikėjimas,“ – į seminarą kviečia J. Tulčina.

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis