Giedrė: per pusmetį numečiau 14 kg ir tai – dar ne riba

Giedrė sutiko pasidalinti savo istorija ir patarimais, kaip ji rado savo kelią į sėkmę. Taigi, jei norisi kažką pakeisti, bet vis dar trūksta motyvacijos, ši istorija puikiai tiks prie karštos arbatos puodelio.

Giedrė niekada nebuvo iš tų laimingųjų, kurioms nereikia prižiūrėti svorio. „Jau paauglystėje kompleksuodavau - draugės lieknos, sesė – lyg “šakaliukas”, o aš stambi, nors visada sportavau. Suaugusi, būdama 178 cm, svėriau 68 kg. Pagimdžius pirmą vaiką svoris sustojo ties 75-78 kg. Bandžiau laikytis dietos – buvau pasirinkusi atlikėjos Laimos Vaikulės devynių dienų dietą. Tada numečiau 6 kg, bet jie taip greit ataugo, kad supratau: ne dietos čia padės, o tik valia,“ - taip nutarė Giedrė, tačiau dar trejus metus nieko nesiėmė.

Asmeninio albumo nuotr.

Lūžis įvyko praėjus keliems mėnesiams po antro vaikučio gimimo, kai po Kalėdų švenčių moteris išvydo save nuotraukose. „Labai supykau ant savęs. Nuotraukos mane sukrėtė. Aš savimi labai pasibjaurėjau ir supratau, kad turiu susiimti dabar, nes man tuoj trisdešimt, o juk po to bus tik sunkiau „susitarti“ su savo kūnu. Tada jau svėriau 85 kg“, - praėjusių metų šventes atsimena pašnekovė.

Svoris turėjo ir daugiau neigiamų pusių – moters savijauta buvo prasta, Giedrė buvo nepatenkinta savo išvaizda, be to, ją vargino virškinimo bėdos, būdavo sunku užlipti į 4 aukštą, o ką jau kalbėti apie vežimo nešimą. Moteriai nuolat svaigdavo galva – net ramybės būsenoje.

Asmeninio albumo nuotr.

Pasiryžusi keistis Giedrė ėmė ieškoti informacijos internete, ką ir kaip daryti, kad numestų svorio ir pagerintų gyvenimo kokybę. Žinojo - dietos laikytis negali, nes dar maitino mažylį. Tuo metu aptiko knygą, kuri pakeitė jos mąstymą. Giedrė suprato, kad privalo veikti ryžtingai, ir nuvyko į sporto klubą, apie kurį svajojo net dvejus metus. Moters neatbaidė tai, kad neturėjo tinkamos aprangos ir specialių batų, nei tai, kad iki klubo jai reikėjo važiuoti visą valandą. Iškart įsigijo abonementą ir pradėjo sportuot.

Pirmus šešis mėnesius Giedrė sportavo intensyviai – triskart per savaitę dirbdavo su treniruokliais ar šokdavo aerobiką. Be to, kas rytą mankštindavosi namuose, o dieną, stumdama vežimėlį, nueidavo po 4-5 kilometrus. Vaikui vežimėlyje užmigus Giedrė parke mankštindavosi su treniruokliais. Pavasarį, vasarą bėgiojo krosus, daug dirbo sode.

„O vasarą pats geriausias treniruoklis – du mažyliai lauke. Be to, – ar vaikus migdau ar valgyt darau, aš tuo pat metu ir mankštinuosi. Kojos mostai, pritūpimai, svarelis rankoje ar lanko sukimas“, - šypsosi 29 m. moteris.

Asmeninio albumo nuotr.

Be sporto Giedrė sureguliavo ir mitybą. Ant šaldytuvo buvo iškabinti raudoni, geltoni ir žali sąrašai – ką galima valgyti ir ko – ne.

Per 3 mėnesius Giedrė numetė 6 kg ir tuo labai džiaugėsi.

„Iš esmės valgiau viską, ką norėjau. Tačiau dingo padažai, grietinę pakeičiau liesa (12 proc.) ar natūraliu jogurtu. Pirmą mėnesį valgiau tik troškintą, virtą maistą. Jokių saldumynų, juos pakeičiau į riešutus, džiovintus vaisius, kuriuos plikiau verdančiu vandeniu, ir daug vaisių. Vaisiai buvo neribojami ir valgiau, kokių tik norėjau. Vakare ar po treniruočių valgydavau bananus“, - dėsto Giedrė.

Antrą mėnesį moteris jau paragavo ir kepto maisto, tačiau juo nepiktnaudžiauja iki šiol - laikosi saiko. Bulvinius blynus pamiršo. Duonos gaminius taip pat kurį laiką pakeitė į pilno grūdo duoną, grūdinius paplotėlius. Ryžius – tik rudus – verda vandenyje be druskos. Mėsą, žuvį Giedrė valgo be duonos, be bulvių, tik su salotomis, daržovėmis, užgerdama vandeniu. Įprastą aliejų pakeitė rapsų, alyvuogių, migdolų.

Kas dar svarbu - jokios druskos (ją pakeitė prieskoninės žolelės), jokio alkoholio. Iš pradžių vyras, sėsdamas prie stalo, pasidėdavo šalia druskos, prieskonių, padažo. Tačiau pamažu ir jis perėmė naują mitybą ir jau retai suvalgo kažko netinkamo.

Asmeninio albumo nuotr.

„Tik neatsisakiau kavos – atimkite iš manęs ką norite, bet du puodeliai kavos su pienu per dieną yra būtini“, - sako.

Kiekvieną rytą moteris pradeda stikline vandens su citrina ar be jos. Prieš pietus ir vakarienę taip pat išgeria vandens stiklinę, ir pastebėjo, kad tai padeda nepersivalgyti, kai anksčiau akys vis norėdavo dar.

Dar po trijų mėnesių Giedrė neteko 6 kg, o po mėnesio – ir dar dviejų. Iš viso - minus 14 kg kiek daugiau nei per pusę metų. Šiandien moters svarstyklės rodo 69-71 kg. Kai būna pavargusi, ji leidžia sau pasilepinti skaniu maistu.

Kaip sako Giedrė, būna visko – slysta, klumpa, keliasi. Tačiau moteris visuomet šalia turi didžiulį palaikymą – vyro. Jis nevalgydavo prie žmonos to, ko ji negalėdavo. Jis skaitė raudonus, žalius sąrašus, ir pagal tai sudėliojo produktus į šaldytuvo lentynas.

„Vyras juokauja, kad dabar labai brangiai atsieinu, nes didžioji rūbų dalis nebetinka, tenka keisti. O tas jausmas kai nuo XL dydžio pereini prie M ir nebereikia išeiti iš parduotuvės su apmaudu „vėl neįlindau“, be galo glosto širdelę, – džiaugėsi Giedrė. – Kai vieną dieną pastebėjau, kad mano džinsai „kabo“, su malonumu nusipirkau siaurėjančias kelnes ir megztuką, dėl kurio varvinau seilę visus metus.“

Laikantis dietos Giedrės kojos ir rankos vis lieknėjo, pagražėjo užpakaliukas, tik su pilvuku teko daugiau dirbti.

„Dabar mano dydis M ˜– toks pat, kaip mokyklos laikais, kaip prieš dešimt metų. Aš savimi didžiuojuosi. Stengiuosi išlaikyti esamą svorį ir dar noriu numesti kelis kg – grįžti prie savo 68 kg. Nuolat sportuoju. Išmokau nelįsti į šaldytuvą. Mano savijauta pagerėjo, lipdama į ketvirtą aukštą „nebepūškuoju“. Didesnius atstumus nueiti man nesunku, tad geru oru nevažiuoju, o į sporto klubą einu pėstute. Nesikaupia dujos, neskauda stuburo, nesvirduliuoju ant lygaus pagrindo“, - pokalbį baigė Giedrė, kuri visas skatina neatidėlioti tikslo siekimo ir linki sėkmės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis