Garsenybių dietologas - apie tai, kas iš tikrųjų padeda lieknėti

Norite numesti svorio? Tam jums nereikia sportuoti – sportas nepadeda sulieknėti. O pusryčiai tikrai nėra svarbiausias dienos valgis - tai mitas.

„Nuo riebalų nestorėjama. Netiesa ir tai, kad sveikiausia valgyti kas kelias valandas, po nedaug ir bent penkis kartus per dieną. Visos šios tiesos, naudojamos daugelio dietologų - pasenusios ir totali nesąmonė“, - taip jau šio pirmadienio laidoje 20.25 val. laidoje „Nuo... Iki...“ sakys garsiausias 57-erių metų Didžiosios Britanijos medicinos žurnalistas Michaelis Mosley.

Prieš dvejus metus jo ir jo kolegės Mimi Spencer parašyta knyga „Greita dieta 5:2“ tapo bestseleriu ir buvo išleista net 42-ejose šalyse – tarp jų ir Lietuvoje. Holivudo aktorė Jenifer Aniston, dainininkės Beyonce ir Jenifer Lopez bei aktorė Gwyneth Paltrow – tai tik kelios garsios pavardės tų, kurios viešai papasakojo, kad su Michaelio Mosley dieta ne tik atsikratė nepageidaujamų kilogramų, bet ir jas kankinusių negalavimų.

LNK

Tad kaip laikytis šios greita ir itin lengva vadinamos dietos? Kodėl daugelį mums įprastų teorijų apie mitybą Michaelis vadina klaidingomis? Ir ar iš tiesų, laikantis greitos dietos 5:2 galima ne tik lengvai atsikratyti svorio, tačiau ir išsigydyti diabetą, sumažinti riziką susirgti širdies ligomis netgi vėžiu?

„Visa paslaptis – kartotinis pasninkavimas, - pasakos Michaelis. - Niekas kitas nepaveikia organizmo ir nestabdo ligų taip, kaip pasninkas“.

Pasirodo, mokslininkai tik dabar atranda, kokia ši priemonė veiksminga – jos laikantis ne tik atsikratysite svorio, bet ir apsisaugosite nuo ligų, ilgai būsite sveiki ir puikiai jausitės. Pasak Michaelio Mosley, laikantis jo sukurtos dietos žmonėms nereiks per daug savęs riboti, badauti, tai jokia kankynė. Dietos esmė – tik dvi dienas per savaitę kalorijų skaičių sumažinti iki minimumo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis