Garsaus onkologo iš Ukrainos patarimai, ką valgyti

Daugelis ne kartą girdėjo medikų bei dietologų patarimus norintiems sulieknėti ar išvengti ligų.

Valgykite daugiau daržovių, venkite riebalų, atsisakykite cukraus, druskos, padažų, apribokite mėsos vartojimą, o norėdami numesti keletą kilogramų, - būtinai atsisakykite miltinių patiekalų. Tačiau garsus lektorius, chemikas ir gydytojas onkologas iš Ukrainos Jurijus Šulga savo mitybos patarimais verčia suabejoti įsisenėjusiomis dietologų tiesomis.

„Kasdien valgykite lašinius, vartokite šaukštelį grynos druskos po kiekvieno valgio, o jeigu valgysite raugintus kopūstus, agurkus, burokėlius ir kitas daržoves - išvengsite vėžio“, - tokius patarimus šį pirmadienio vakarą 20 val. 25 min. LNK laidoje „Nuo... Iki...“ dalins ukrainietis.

Vienas keisčiausių Jurijaus Šulgos mitybos patarimų - kasdien valgyti lašinius. Jis tikina, kad lašiniuose esantys riebalai neturi cholesterolio, jie kur kas sveikesni ir naudingesni organizmui nei porcija jautienos kepsnio.

Daugelis šiuolaikinių mitybos specialistų ragina atsisakyti kiaulienos, nes ji riebi, apsunkina virškinimą, turi daug kalorijų. Vietoje kiaulienos jie pataria rinktis kur kas liesesnę jautieną. Tačiau Jurijus Šulga prieštarauja - žmonėms kaip tik vertėtų atsisakyti jautienos ir rinktis kiaulieną.

Vegetarams Jurijus Šulga turi liūdnų žinių. Jurijus sako ne kartą girdėjęs kaip jauni vegetarai džiaugiasi pagerėjusia savijauta, pagražėjusia oda ir figūra, tačiau ukrainietis siūlo per anksti nesidžiaugti. „Vegetarizmo pasekmės išlenda maždaug ties 40-50 gyvenimo metais", - įspėja ukrainietis.

Dar vienas įsisenėjusiems mitybos įpročiams prieštaraujantis Jurijaus teiginys - druska visai nėra baltoji mirtis. Kaip tik jos nereiktų vengti. Anot Jurijaus, druska ypač naudinga valgantiems daug mėsos. O štai cukraus onkologas iš tiesų rekomenduoja atsisakyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis