Evelina: kaip be dietų ji sulieknėjo dviem dydžiais

Šešios savaitės – ar įmanoma per tiek laiko pakeisti mitybos įpročius, padailinti kūno linijas, labiau pasitikėti savimi? Projekto „Kokių rezultatų galiu pasiekti per šešias savaites“ nugalėtoja įrodė, kad motyvacija gali nuversti kalnus.

Per šešias savaites – nuo 46 iki 42 drabužių dydžio!

Pradėti sportuoti ir nusiteikti siekti tikslo nėra paprasta. Daugelis iš mūsų žinome, kiek pastangų reikia įdėti, kad galėtume džiaugtis savo figūra. 19-metė Evelina Radčenkaitė neslepia – buvo ir sunkių akimirkų, tačiau pasiryžimas buvo stipresnis už iškylančius iššūkius.

166 cm ūgio merginos svoris projekto pradžioje buvo 85 kg, po šešių savaičių Evelina sveria 81 kg, o drabužių dydis, prieš projektą buvęs 46, dabar 42. Rezultatus pastebi ne tik pati Evelina, bet ir jos draugai bei artimieji. Nekyla abejonių, kad tikslui pasiekti reikėjo įdėti daug pastangų, noro ir laiko. Bet juk artėja vasara, norisi savimi pasitikėti ir pasipuošti dailiais drabužiais.

Evelina Radčenkaitė sako, kad projektas, kurį mergina laimėjo dalyvaudama portalo moteris.lt konkurse, buvo paskatinimas pradėti kažką daryti, nes šiiap tam vis trūko laiko, noro, pastangų. Pasak merginos, svarbus ne tik artimųjų palaikymas, bet ir asmeninės trenerės pagalba.

Prieš
Organizatorių nuotr.

„Nėra keturių kilogramų ir jie nukrito pasirinkus ne pyragaičius ir sėslų gyvenimo būdą, o sportą ir sveikus produktus“, - teigia Evelina. Jos pokyčius jau pastebi ir draugai, mergina ne tik labiau savimi pasitiki, bet ir atsisakė taip anksčiau mėgtos juodos spalvos, slepiančios kompleksus.

Evelina kas antrą dieną šešias savaites sportavo su trenere Monika. Koks lieknėjimo receptas? Pasak Evelinos, svarbiausia - didelis darbas, jokio badavimo, sportas ir tikslas. Iš pradžių atsargiai žiūrėjusi į masažus, mergina dabar sako, kad jau pastebi švelnesnę ir lygesnę odą. Specialistė Viktorija Kastytė pasakojo, kad Evelinai atliekamas LPG masažas padėjo greičiau pasiekti rezultatų, sustangrėjo merginos kūno oda, sumažėjo riebalinis sluoksnis.

Pasivaikščiojimai gryname ore atstoja kardio treniruotę

„G7 Sportas“ trenerė Monika sako, kad Evelinai nestinga motyvacijos, ji energinga, aktyvi, o pratimai, kuriuos iš pradžių Evelina atlikdavo sunkiai, per laiką atliekami daug lengviau, tiesa, jų metodika tapo šiek sudėtingesnė.

„Projekto pradžioje rekomendavau nesisverti, nes svoris labai kinta, ryte – vienoks, vakare – kitoks. Labai puiku, kad Evelina daug laiko skiria ir vaikščiojimui su draugėmis gryname ore, tokie pasivaikščiojimai atstoja kardio treniruotę“, - sakė M. Perlibaitė.

Po 6 savaičių
Organizatorių nuotr.

Žinoma, buvo ir sunkių dienų, kuomet Evelinai reikėjo įdėti daugiau pastangų ir laiko, nes mergina ruošėsi egzaminams. Iš pradžių krito po vieną kilogramą per savaitę, dabar svoris krenta lėčiau, bet tai, pasak M. Perlibaitės, yra normalu. Evelina norėjo iki vasaros numesti daugiau svorio, tačiau to negalima daryti, jei norima lieknėti nesuteikiant streso pačiam organizmui. M. Perlibaitės teigimu, yra daug alinančių dietų pavyzdžių, kuomet per trumpą laiką netenkama daug svorio, tačiau laikantis tokios dietos greitai dingsta motyvacija, jaučiamas silpnumas, o ir numestas svoris atauga labai greit.

„Per mėnesį reikėtų numesti 4-5 kg, ne daugiau, tuomet organizmui nėra šoko. Evelinos apimtys mažėjo greičiau nei krito svoris“, - pastebėjo trenerė.

Evelinos mama didžiuojasi savo dukros užsispyrimu: „Labai džiaugėmės, kad Evelina laimėjo. Ji labai pasikeitė, tapo energingesnė, ėmė labiau pasitikėti savimi, nes anksčiau itin kompleksavo dėl savo išvaizdos. Paskutiniais metais šokiruoja liekno kūno kultas, o neatitikus žurnalo viršelio standartų, jautiesi blogai. Matau dukters rezultatus, pasimatome kas antrą savaitę ir akivaizdu, kad kūnas dailėja. Ji labai užsispyrusi ir siekia maksimalių rezultatų. Žinoma, kad ją palaikome, dabar jau dukra mus moko, kaip maitintis ir sveikai gyventi“, - šypsojosi merginos mama.

Evelina priduria, kad sulaukia iš aplinkinių daug komplimentų, o ir spintą pats laikas atsinaujinti. „Tikrai nežadu sustoti, nes mano gyvenimo kokybė pagerėjo 100 procentų, pradėjau mylėti save ir prižiūrėti savo kūną. Prieš akis dar daug darbo ir aš tikrai nesustosiu, kol nepasieksiu savo tikslo. Bet sėkmingai einu link to, todėl kasdien vis labiau tampa aišku, kad žmogaus galimybės neribotos ir viskas įmanoma, tik reikia norėti, dėl to stengtis ir niekada nepasiduoti“, - įsitikinusi 19-metė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis