Efektyvus patarimas, ką daryti, jei sunku prisiversti lieknėti

Patikėk, Tu tikrai nebūsi pakankamai motyvuota neatsipjauti dar vieno gabalo torto, jei Tavo „kodėl“ bus tiesiog noras tilpti į mėgstamus drabužius.

Tikiu, kad ir tarp šio straipsnio skaitytojų yra tokių, kurios vis dar negali sugrįžti į sveikos mitybos ir sporto vėžes po vasaros pertraukos. O gal tai Tu? Jei taip, kaip tik dėl Tavęs šį straipsnį ir parašiau.

Pasidalinsiu patirtimi, kas man padėjo savo užimtoj dienotvarkėj rasti laiko šiam straipsniui ir kitiems darbams, kuriuos vis atidėliojau dėl to, kad neva sunku grįžti į ritmą po atostogų. Tikiu, kad paprastas patarimas padės ne tik vėl imtis siekti savo geros savijautos ir lieknėjimo tikslų, bet ir pravers, kai bus sunku imtis kitų svarbių reikalų.

Kad ir ką atidėlioji, dažnai tai darai dėl labai paprastos priežasties: Tu pamiršai, o gal net niekada nesusimąstei, kodėl Tau svarbu tai padaryti. Žinoma, priežasčių gali būti ir daugiau, tačiau norint jas apžvelgti tektų knygą parašyti. Tuo tarpu šiame straipsnyje noriu paminėti tik šią, mano galva, vieną svarbiausių priečasčių: ar esi aiškiai sau įvardijusi, kodėl Tau svarbu sulieknėti? Kodėl Tau svarbu išsivaduoti iš netinkamų įpročių ir sukurti naujus? Kodėl Tau svarbu reguliariai judėti?

Nepamenu kas yra pasakęs: „Tavo „kodėl“ yra daug svarbesnis už Tavo intelekto koeficientą.“ Ir tai labai teisingi žodžiai. Tik tada, kai Tavo „kodėl“ bus pakankamai stiprus, Tu lipsi iš šiltos lovos, tam kad šaltą rytą pasportuotum. Tik tada, kai Tavo „kodėl“ bus tvirtas, Tu laikysiesi numatyto mitybos plano. Tik tada, kai Tavo „kodėl“ bus nepajudinamas, Tu net nesvarstysi atidėlioti ir pradėsi siekti savo tikslų neatidėliodama.

Taigi koks Tavo „kodėl“? Paskirk keliolika minučių laiko, kad aiškiai sau atsakytum. Būtinai atėjusias mintis užsirašyk. Tai bus Tau labai geras priminimas, kai norėsis viską mesti ar nesilaikyti sau duoto žodžio. Nuoširdžiai patariu paskirti laiko ir labai gerai apie tai pagalvoti. Patikėk, Tu tikrai nebūsi pakankamai motyvuota neatsipjauti dar vieno gabalo torto, jei Tavo „kodėl“ bus tiesiog noras tilpti į mėgstamus drabužius. Tai nėra pakankamai svari priežastis.

Rašydama būtinai pagalvok apie gilesnes priežastis. Kas Tau iš tiesų gyvenime svarbu? Aną dieną žiūrėjau dokumentiką „From Fat to Finish Line”. Ji – apie daug svorio numetusius žmones, kurie atrado bėgiojimo džaugsmą. Jie visi kalbėjo apie tą kritinį momentą, nuo kurio prasidėjo permainos.

Viena jauna moteris buvo tokia stambi, kad negalėjo laisvai judėti. Lūžis įvyko tuomet, kai ji tik iš tolo galėjo stebėti, kaip auklė ar sesuo (dabar gerai nepamenu), išmokė jos vaiką važiuoti dviračiu. Tai jai buvo taip skaudu, kad neatidėliodama nė dienos pradėjo mesti svorį ir dabar yra judri, sveika, laiminga.

Kaip manai, kas bus labiau motyvuota siekti savo tikslo: ta, kuri tik nori gražiai pasipuošti, ar ta, kuri žino, kad jei nesulieknės, jai dar teks daugybę kartų jausti širdies skausmą dėl to, kad negali pilnavertiškai dalyvauti savo vaikų gyvenime? Manau, atsakymą žinai. Būtent todėl kviečiu Tave labai atsakingai pamąstyti apie Tavąjį KODĖL. Jeigu jis palies Tavo sielą ir suvirpins iki pačių širdies gelmių, niekas negalės Tavęs sustabdyti kelyje į tikslą. Net Tu pati.

Ir aš taip pat, kad padėčiau sau grįžti į darbus po vasaros atostogų, prisėdau ir dar kartą sau priminiau savąjį „kodėl“. Mano didžiausia motyvacija – siekis padėti kiek įmanoma daugiau moterų išsilaisvinti iš emocinių persivalgymų, nekontroliuojamų valgymų ir pagaliau pasiekti tokį kūno svorį, su kuriuo jos jaustųsi tikrai puikiai. Aš noriu, kad būtų kuo daugiau moterų, kurios gerai jaučiasi savo kūne, kurių nei jų svoris, nei netinkami mitybos įpročiai nestabdo gyventi pilnavertį gyvenimą. Tai daryti moterims padedu tiek asmeninių konsultacijų metu, tiek dirbdama grupėje,
tiek kas savaitę rašydama šį blog'ą.

Užteko sau tai priminti, kad pradėčiau vėl barškinti klavišais. Ir ketinu tai daryti kiekvieną savaitę.

Šiam kartui tiek. Iki kitos savaitės!

Su meile,
Ieva ♥

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis