Dvigubas smūgis raukšlėms: plastikos chirurgas pristatė naują ginklą ir įvardijo, kaip neprašauti pro šalį

Susitikęs su paciente, kuri demonstruos pokyčius prieš grožio injekcijas ir po jų, plastikos chirurgas Darius Radzevičius įvardijo klaidas, kurias daro siekiantys bet kokia kaina atjaunėti, ir pristatė naujieną – dvigubą smūgį raukšlėms.

„Grožio injekcijos nėra tas pats, kas grožio chirurgija, – pabrėžė daktaras. – Vadinamieji užpildai dažniausiai tinka pačioje senėjimo proceso pradžioje, moterims tarp 35 ir 45 metų amžiaus. Jei kreipiasi 65 metų amžiaus moteris ir pageidauja grožio injekcijų, dažniausiai to nepatariu, nes audiniai paprastai jau būna stipriai pasmukę ir juos reikia kelti chirurginiu būdu. Tokio amžiaus pacientei koreguojant audinius užpildais tikėtinas tik trumpalaikis ir labai nedidelis efektas“.

Ką užpildo užpildai

Kaip populiariai aiškino plastikos chirurgas, senstant vyksta keli procesai: audiniuose mažėja riebalų, mūsų veidas pasidaro kaulėtesnis. Kita problema, kad audiniai su amžiumi praranda elastingumą ir glemba. Vietoj ovalo formos veidas darosi panasus į stačiakampį.

„Dažnai sakoma, jog užpildai skirti raukšlėms koreguoti. Tačiau ne tik joms. Užpildų pagalba atkuriamas ir prarastas veido tūris. Tai alternatyva veido užpildymui paties žmogaus riebalais“, – pasakojo D. Radzevičius.

Nechirurginė raukšlių korekcija užpildais yra saugi, rezultatai gerai prognozuojami, o pacientas efektą gali matyti iš karto – matomas atkurtas veido tūris, išlygintos raukšlės ir gilesnės klostės. Po savaitės ar kelių, jei efektas nepakankamas, procedūrą galima kartoti.

Kada tinka botulinas, kada – užpildai

Kaip pastebi daktaras D. Radzevičius, pacientės iš tiesų daug žino apie plastinę chirurgiją bei grožio procedūras ir kartais ateina su išankstinėmis nuostatomis, pvz., kad užpildų nenorės, pageidaus tik plastinės operacijos. Tačiau tai nėra teisinga, nes kai kada operacija netikslinga, norimam efektui pasiekti visiškai užtenka užpildų arba atvirkščiai – užpildai nepadės, reikalinga operacija.

Organizatorių nuotr.

„Tas pats pasakytina ir apie išankstines nuostatas dėl botulino toksino ar hialurono rūgšties užpildų. Neretai pacientės nenori botulino toksino, nes mano, kad jis yra kenksmingesnis už hialuroninę rūgštį. Raukšlės būna skirtingos kilmės ir skirtingas preparatas naudojamas joms koreguoti. Pvz., atvejais, kai veido raukšlės išryškėja dėl per daug intensyvios mimikos (vadinamosios „pykčio” raukšlės, horizontalios raukšlės kaktoje ar „žąsies kojelės“ prie akių), ją reikia padaryti mažiau intensyvią. Kitaip tariant, tokiais atvejais tinka suleisti botulino, kuris atpalaiduoja raumenis. Tačiau jei tarp antakių labai gili raukšlė ir, suleidus botulino bei atsipalaidavus raumeniui, ji vis tiek išliks, tokiais atvejais papildomai suleidžiama užpildo, kuris raukšlę iš vidaus užpildo ir išlygina“, - darbo subtilybėmis dalijosi plastikos chirurgas, pridurdamas, jog tam tikros raukšlės koreguojamos atpalaiduojant raumenis, o kitas raukšles ar klostes tinka koreguoti užpildant jas iš vidaus, tuo pačiu atkuriant ir visą veido tūrį, kuris su amžiumi keičiasi dėl prarandamų riebalų.

Veidas neturi būti vaškinis

Labai svarbu prieš atliekant grožio injekcijas - pasirinkti kompetentingą specialistą. „Užpildus leidžia tiek plastikos chirurgai, tiek dermatologai, tiek kosmetologai. Mano, kaip plastikos chirurgo, ginklų asortimentas daug platesnis nei neoperuojančių specialistų. Vyresnio amžiaus pacientėms tik suleidus užpildų, efektas būtų minimalus ir labai trumpalaikis, todėl tokiais atvejais rekomenduoju atlikti veido patempimo operaciją, papildomai naudojant riebalų injekcijas“, - pavyzdį pateikė D. Radzevičius.

Jei pacientei 20 metų ir ji pageidauja grožio injekcijų, plastikos chirurgo atsakymas greičiausiai bus neigiamas: „Pacientėms primenu, jog normalu, kad veide yra raukšlių ar klosčių. Veidas neturi būti be mimikos vaškinis net po raukšlių korekcijos. Nereikia tiek atpalaiduoti mimikos raumenų, kad neliktų išraiškos, nes tuomet mimikos raukšlės išryškėja kitur. Jei mimikos raukšlių nebelieka kaktoje ir prie akių, tuomet jos atsiranda prie nosies. Tai – tipiška komplikacija, kai visur prileidžiama per daug botulino ir pacientė šypsosi „nosimi”. Taip neturi būti“.

Paprasčiausi būdai, kaip pristabdyti laiką

Atsakydamas į klausimą, kada pradėti naudoti užpildus, daktaras buvo lakoniškas: „Kai atsiranda problema ir tai vargina“.

„Užpildų ar botulino toksino injekcijos nėra senėjimo proceso profilaktinė priemonė. Lėčiau sensime, jei nerūkysime, mažiau būsime saulėje, jei reguliariai lankysimės pas kosmetologą. Lėčiau pradėsime senti, jei gera genetika, o ne todėl, kad anksčiau pradėsime naudoti grožio injekcijas“, - pabrėžė plastikos chirurgas.

Geriau mažiau nei per daug

Nemokėjimas laiku sustoti – gana dažna problema. Tiek pacienčių, tiek grožio specialistų. „Siekiant vis didesnio efekto, kartais suleidžiama preparatų akivaizdžiai per daug. Veidas atrodo ne jauniau, o tiesiog nenatūraliau“, – komentavo D. Radzevičius. Tokiais atvejais būna labai sunku pašalinti suleistų prepartų perteklių, todėl, pasak pašnekovo, jo principas – geriau mažiau, nei per daug.

Organizatorių nuotr.

Kaip priminė daktaras, botulino toksinas iš pradžių buvo naudojamas cerebriniu paralyžiumi sergantiems vaikams gydyti ir tik vėliau pritaikytas grožio chirurgijoje, dar vėliau pilvo chirurgijoje, dermatologijoje, prakaitavimo korekcijai. Atsiranda vis daugiau sričių, kuriose naudojama ši medžiaga.

Dvigubas smūgis raukšlėms

„Kalbant apie užpildus, naujiena, kurią ir aš pradėjau naudoti, dvigubu smūgiu raukšlėms vadinamas hialurono rūgšties užpildas su 1 proc. kalcio hidroksiapatito „Neauvia Organic Stimulate”. Kol kas tai vienintelis pasaulyje užpildas, kuris ne tik drėkina odą ir užpildo raukšles. Jos sudėtyje esantis kauluose randamas mineralas kalcio hidroksiapatitas stimuliuoja fibroblastus gaminti kolageną, todėl oda tampa stangresnė. Svarbu ir tai, kad visi „Neauvia Organic” produktai yra 100 proc. naturalūs, tinkami bet kokio amžiaus ir tipo odai ir palaipsniui visiškai pasišalina iš organizmo”, – pasakojo D. Radzevičius.

Visa dėlto, ir pati geriausia medžiaga neduos efekto, jei papuls į nekompetentingo specialisto rankas. Plastikos chirurgo įsitikinimu, užpildų injekcijas turi atlikti gydytojas, turintis tinkamą kvalifikaciją.

Saviveiklos kaina

„Jei preparatas suleidžiamas nepakankamai giliai, net gali pakisti odos spalva, nes hialurono rūgštis traukia drėgmę. Šią komplikaciją tenka šalinti leidžiant kitą preparatą, kuris greičiau rezorbuoja rūgštį. Kita išimtinai reta, bet galima problema, kai preparatas patenka į kraujagyslę ir ji gali užsikimšti. Tokiu atveju žmogus net gali apakti“, - vardijo plastikos chirurgas.

Pažintis su paciente. Laukite tęsinio

Dieną, kai kalbėjomės, daktaras D. Radzevičius susitiko su paciente, kuri su mumis sutiko pasidalyti savo istorija ir nuotraukomis – prieš grožio procedūras ir po.

Paklaustas, ką ir kodėl nutarė daryti modeliui ir kada jau bus galima išvysti planuotus pokyčius, chirurgas sakė, jog efektas bus akivaizdus iškart: „Rezultatai būna matomi išsyk, o specialaus pasirengimo procedūrai nereikia“.

Projekte dalyvaujančiai moteriai per 35 metus. Pasak D. Radzevičiaus, normalu, kad tokiame amžiuje veidas praradęs šiek tiek tūrio, netekęs riebalų. „Tūris bus atkurtas suleidus užpildų, o mimikos raukšlės sušvelnintos, suleidus botulino toksino“, – kol kas tokiu komentaru apsiribojo daktaras D. Radzevičius.

Užsakymo nr.: PT_73242982

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis