Dieta, padėsianti atsikratyti 10 kg per savaitę

išbandžiusieji apie šią dietą kalba itin palankiai. Tačiau, va, dietologų nuomonė apie šį mitybos planą optimizmo nekelia – greitas svorio netekimas, kaip įprasta, ilgalaikio gero rezultato nežada, sako jie. Išbandyti šią dietą ar ne – spręsti jums.

Pagrindinės rekomendacijos
Šioje dietoje vakarienės nėra – norint atsikratyti 10 kg, prisieis susiveržti diržą. Keisti meniu savo nuožiūra draudžiama – tai sumažintų dietos veiksmingumą (net jei kalorijų kiekis nepadidės, pakriks raciono cheminių medžiagų suderinamumas). Daržovių kiekį galima didinti, o štai vaisių kiekį reikia griežtai kontroliuoti. Kaip daržovių, taip ir vaisių negalima valgyti su kitais produktais – juos reikia vartoti likus valandai iki maisto arba praėjus kuriam laikui po jo.

Dietos meniu

Pirmadienis
Pusryčiai. Virta arba garuose paruošta žuvies filė, neriebaus kefyro stiklinė, alyvuogių aliejumi apšlakstyti salotų lapai.
Pietūs. Kietai virtas kiaušinis, pora riekelių juodos duonos ir 90 g virtos vištienos krūtinėlės.

Antradienis
Pusryčiai.
80 g virtos jautienos, žalia arbata, virtos daržovės (1 bulvė ir 1 morka), salierai.
Pietūs. 50 g grūdėtos varškės, stiklinė natūralaus jogurto be priedų, lėkštė vandenyje virtos avižų košės.

Trečiadienis
Pusryčiai.
Puodelis vištienos sultinio (be druskos ir riebalų), 3 riekelės grūdų duonos arba viena riekutė baltos duonos, 50 g virtos vištienos.
Pietūs. 2 riekelės rugių duonos, 50 g virtos jautienos, špinatai, žalias obuolys ir didelis apelsinas.

Ketvirtadienis
Pusryčiai.
2/3 lėkštės vandenyje virtos grikių košės be druskos, neriebaus kefyro stiklinė, pomidorų salotos, pagardintos šlakeliu alyvuogių aliejaus (be druskos).

Penktadienis
Pusryčiai.
60 g virtos arba garuose troškintos jautienos, kietai virtas kiuašinis, 1 agurkas ir žalia paprika – 1-2 vnt.
Pietūs. Virta vištienos filė – 50 g, lėkštė garuose ruoštų žaliųjų pupelių ar su lupenomis virta bulvė  (ne daugiau vienos), žalias obuolys, didelis apelsinas, 2 graikiški riešutai ir džiovinti abrikosai (ne daugiau kaip 3 vnt.).

Šeštadienis
Pusryčiai.
Pusė puodelio žuvies sultinio, 50 g ant garų ruoštos žuvies, žalia arbata su 1 arbatiniu šaukšteliu medaus, 3 valg. šaukštai žaliųjų žirnelių (konservuotų, šviežių ar virtų).
Pietūs. Lėkštė liesos ryžių košės, stiklinė neriebaus pieno, žalių salotų lapai su citrinos sulčių lašeliu ir sezamo sėklomis, didelis pomidoras, kivi vaisius ir nedidelis bananas.

Sekmadienis
Pusryčiai.
60 g lieso vištienos kumpio, liesos grikių košės lėkštė, 2 valg. šaukštai grūdėtos varškės, puodelis arbatos su 1 arb. šaukšteliu medaus, žalia paprika (1-2 vnt.), razinų sauja.
Pietūs. Pusė lėkštės virtų lęšių, 70 g virtos liesos mėsos, natūralaus jogurto stiklinė be priedų, nedidelė tamsių vynuogių kekė ir nedaug kedro riešutų.

Dietos metu reikia visiškai atsisakyti alkoholio ir cukraus. Būtų idealu, jei išvengtumėte ir druskos (jei negalite be jos apsieiti, naudokite minimaliai - tik ruošdami mėsą arba žuvį).
Ši dieta nesuderinama su aktyviu sportu – rekomenduojami pasivaikščiojimai pėsčiomis ar nesudėtingi pratimai. Kadangi šis mitybos planas gerokai sumažina maisto elementų normą, prieš laikantis dietos būtų pravartu pasikonsultuoti su gydytoju.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis