Didžiausios klaidos, kurias daro trisdešimtmetės, prižiūrėdamos odą

„Nuo 30 metų mūsų oda ne tik pradeda senti, vysti, praranda tonusą, bet labai dažnai moteris vargina bėrimai, aknė. Neretai klaidingai manoma, kad ji būdinga tik paaugliams, tačiau išties gali pasireikšti ir vyresniame amžiuje, o kartais trunka ir visą gyvenimą“,- sako grožio klinikos „Sugihara“ kosmetologė Odeta, komentuodama portalo „Moteris.lt“ ir Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ projekto dalyvės Agnės odos būklės pokyčius.

Priminsime, kad klinikoje apsilankiusi moteris skundėsi pavargusia ir papilkėjusia oda, kurioje buvo gausu užsikimšusiu porų, o smilkiniuose vargino vis iškylantys pavieniai spuogai. Klientė labai rūpinosi savo oda, tačiau pasirinktos priemonės nepateisino lūkesčių ir problemos neišsprendė.

Kosmetologė džiaugiasi, kad klientės odos būklė pasitaisė jau po pirmos procedūros ir akivaizdžiai gerėjo apsilankius kiekvieną kartą. Gerų rezultatų pasiekti padėjo ir tinkamai parinkta kosmetika bei subalansuota priežiūra namuose.

Agnę varginusi aknė – ne retenybė tokio amžiaus moterims. Tyrimų duomenimis, kas 20-a moteris, peržengusi 35 metų ribą, kenčia nuo aknės. Negydomi ar netinkamai prižiūrimi spuogai dažnai veide palieka pėdsakus bei randus visam gyvenimui.

Organizatorių nuotr.

Aknės varginamos moterys dažnai neturi kantrybės ar tiesiog žinių, ką reikia daryti iškilus spuogui. Daugelis jų mėgsta spaudinėti pačios dar nepribrendusius spuogus, neišspaudžia iki galo, tada prasideda uždegimas ir ta vieta supūliuoja.

Anot specialistės, kamedonus galima išsispausti ir pačiai, bet tik tuos, kurie yra su juodu taškeliu. Baltiems spuogeliams atverti dažnai prireikia specialios adatėlės, o tai kruopštus darbas, kurio neatlikus tinkamai yra rizika pažeisti odą.

Aknės varginamoms moterims kosmetologė pataria būtinai įsigyti ir naudoti priemonę nuo spuogų, kuri dezinfekuoja ir turi stiprų antibakterinį poveikį. Tačiau jeigu problema didelė, visgi reiktų ateiti į saloną. Kartais gali pakakti ir vieno apsilankymo pas kosmetologą, kad oda susitvarkytų, o kartais laukia ir ilgesnis kelias.

Turinčioms mišrią ir riebią odą specialistė pataria atkreipti dėmesį į kasdienę priežiūrą. „Labai svarbu yra kasdien naudoti prausiklį ir parinkti balansuojantį produktą, kuris reguliuotų riebalinių liaukų veiklą, stabdytų bakterijų dauginimąsi, kad oda taip nesikimštų, nesiriebaluotų. Atėjus šildymo sezonui, šias priemones reiktų derinti su drėkinančiomis, nes oda labai džiūsta“.

Riebios odos savininkėms veido priežiūra kinta pagal sezoną. Vasarą, kai oda labiau prakaituoja ir riebaluojasi, prausikliu ją galima prausti ir ryte, ir vakare. O rudenį ir žiemą, kada oras atvėsta ir prasideda šildymas, prausti odą geriau tik vakarais, po dienos darbų. Ryte veidą pakanka atgaivinti vandeniu. Papildomai labai padėtų drėkinančios kaukės, nes tiek riebią, tiek sausą odą reikia drėkinti.

Organizatorių nuotr.

Kosmetologė perspėja, kad moterys kartais klaidingai įsivaizduoja, jog riebiai odai nereikalingas drėkinimas ir netinkamai prižiūrėdamos labai išsausina odą. „Turinčios riebią odą vasarą turėtų naudoti produktus riebiai odai, o žiemą – kombinuotai, kad palaikytų drėgmės balansą“,- akcentuoja specialistė.

Kaip prižiūrėti odą, kai šalta? Turinčios riebią odą, esant didesniems šalčiams, turėtų naudoti riebų kremą nuo šalčio, kurį grįžus į patalpą būtina nusivalyti. Visgi nespaudžiant ypatingai dideliam šaltukui, kosmetologė nerekomenduoja rinktis labai sunkių kremų. Yra specialūs kremai riebiai ir mišriai odai, kurie nėra labai riebūs, bet puikiai apsaugo esant šaltam orui. Ant jo viršaus drąsiai galima teptis toninį kremą ir to visiškai pakanka, norint apsaugoti odą.

Na, o kol mūsų neužklupo šalčiai, dienos metu turinčioms riebią odą moterims grožio specialistė pataria rinktis skaistinančius su vitaminu C kremus, kurie atlieka ir apsauginę nuo šalčio funkciją. Vakare odą rekomenduojama palepinti drėkinančiu kremu.

Laikydamasi visų kosmetologės Odetos rekomendacijų, projekto dalyvė Agnė jau džiaugiasi puikiais rezultatais. Atlikus visą kursą rūgštinių pilingų, derinant juos su veido valymais, moters oda pagražėjo, išnyko spuogai, randeliai.

Organizatorių nuotr.

O kad jūsų, mielos skaitytojos, veido oda pavasarį netaptų papilkėjusi ir tarsi negyva, kosmetologė primena, kad lankytis pas grožio specialistą derėtų bent kartą per mėnesį. „Mūsų klinikoje mes dirbame vienoje komandoje su dermatologais, kurie, reikalui esant, paskiria gydymą, o mes, kosmetologai, rūpinamės odos higiena: veido valymais, rūgštiniais pilingais, kaukių terapija. Esant didesnėms odos problemoms, viena procedūra gali nepataisyti padėties, tačiau atkaklus bendras darbas duoda gerus rezultatus“,- tikina grožio specialistė Odeta.

Užsakymo nr.: PT_73239632

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis