Dailiam pilvukui – kalanetikos pratimai

Pilvuko linijos – amžinas mūsų rūpestis... Dažnai moteriai tai sritis, patirianti ekstremalų išbandymą – nėštumą. Po jo, jei gamta stebuklingai neapdovanojo, paprastai jis nebe toks stangrus, nebe taip klauso pratimų ar dietų. Ką daryti?! – klausia mamos.

Šių dienų skaitomiausi:
- Jei turėčiau terasą...
- 10 geriausių Kanų įvaizdžių: ko verta iš jų pasimokyti?
- Geriausias visų laikų pratimas norintiems atsikratyti antsvorio
- Horoskopas savaitei: laukia labai emocingas laikotarpis
- Naminis žemės riešutų sviestas - neįtikėtinai paprasta!

Visų pirma, reikia nepamiršti, kad pilvo raumenims ir apskritai kūnui atsistatyti į įmanomą pradinę padėtį prireiks ne mažiau laiko nei teko nėštumui. Kūdikio maitinimas procesą paprastai spartina. Žinoma, tinkama mityba – geras šio reikalo draugas. O pratimai?

„Jei gimdymo metu nebuvo komplikacijų, ir gydytojas leidžia, švelniai mankštintis galima pradėti praėjus 6 savaitėms po didžiojo įvykio”, – pataria kalanetikos ir pilateso trenerė Roma Bartkevičė.

„Tačiau atsilenkimų tipo pratimus (kaip demonstruoja Rūta) pradėkite daryti tik įsitikinusi, kad tiesusis pilvo raumuo „susiskleidė“, t.y. abi juostos grįžo į vertikalią poziciją, tarpas tarp šių juostų mažesnis nei du pirštai (tikrinkite pora centimetrų virš bambos) ir darant atsilenkimą tarpas nedidėja.”

Ir dar. Besidominčios moters prigimtimi žino, kad moters pilvas privalo būti minkštas ir gyvybingas. Siekti kietų „kvadračiukų” palikime mūsų riteriams. Esame skirtingi – tiek savo prigimtimi, tiek kūnu, tad tausokime save ir mankštinkimės tik su malonumu!

Mankštintis kviečia treniruočių studijos „Stimulus“ kalanetikos trenerė Rūta Adamonytė.

www.stimulus.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis