Atopiniu dermatitu sergančių vaikų odos priežiūra ir klaidos

Odos priežiūra yra svarbiausia vaikų, sergančių atopiniu dermatitu (AD), išorinio gydymo kryptis.

Viena iš klaidų - draudimas maudyti vaikus, ypač AD paūmėjimo metu. Priešingai, tokie ligoniai turėtų kasdien maudytis apie dešimt minučių, nes procedūra valo ir drėkina odą, gerina gydomųjų preparatų įsigėrimą, padeda išvengti infekcijų, be to, vaikui suteikia malonumą. Vonios vanduo neturėtų būti karštas (maždaug 36°C, t.y, kūno temperatūros), jam reikia leisti nusistovėti.

Maudant vaikus reikėtų laikytis paprastų taisyklių:

* nenaudoti kempinių odos trynimui;
* rekomenduojama naudoti aukštos kokybės prausimosi priemones su neutraliu pH lygiu;
* po maudynių odą tiesiog nusausinti rankšluosčiu (netrinti);
* ant dar beveik drėgnos odos, ant padidėjusio sausumo plotų tepti švelninančias specialias odos priežiūros priemones.

Tepimas minkštikliais po maudymosi yra ypač efektyvus, nes tuo metu drėgmės kiekis odoje didesnis. Odos minkštinamosios priemonės turi būti naudojamos pakartotinai ir nuolat (ypač atviroms kūno vietoms - rankoms, veidui), ir taip dažnai, kad oda visą dieną išliktų minkšta. Vidutiniškai jos turi būti naudojamos ne mažiau kaip 2-4 kartus per dieną. Tepant visą vaiko kūną, per savaitę sunaudojama ne mažiau kaip 250 g minkštinamojo kremo.

Reklamos užsakovų nuotr.
Pastaruoju metu kosmetikos gamintojai šiai problemai skyrė didelį dėmesį ir atsirado nemažas tinkamų priemonių, netgi specialių programų, pasirinkimas. Vadinamosios atopinės odos priežiūros programos apima visus būtinus komponentus: muilą, prausimosi putas, losjonus, kremus, šampūnus. Čia pateiksime dvi specializuotas programas: „A-Derma“ programą itin sausai, dirgliai, jautriai odai ir „A-Derma“ programą atopinei odai.

Lentelėje pristatomos pagrindinės sausos odos, kurią lemia įvairios priežastys (įskaitant atopinį dermatitą), higienos ir priežiūros priemonės:

Programa Higiena, odos valymas Kasdienė priežiūra Papildoma priežiūra
Atopinės odos dermatologinė priežiūra
  • A-DERMA „Exomega“ prausimosi aliejus
  • A-DERMA „Exomega“ minkštinamasis balzamas
  • A-DERMA „Exomega“ minkštinamasis kremas
  • A-DERMA „Exomega“ minkštinamasis losjonas (skirtingos tekstūros)
  • A-DERMA Džiovinamasis losjonas „Cytelium“
  • A-DERMA Atkuriamasis kremas „Dermalibour“
Labai jautrios, dirglios, sudirgintos odos dermatologinė priežiūra
  • A-DERMA bemuilis dermatologinis muilas
  • A-DERMA bemuilė putojanti žele
  • A-DERMA „Skin Care“ raminamasis, drėkinamasis kremas
  • A-DERMA Džiovinamasis losjonas Cytelium
  • A-DERMA Atkuriamasis kremas „Dermalibour“
  • A-DERMA rankų kremas

Sausos odos atveju yra pažeista hidrolipidinė plėvelė, kuri apsaugo epidermį nuo daugybės agresyvių faktorių poveikio. Hidrolipidinė plėvelė suplonėja sumažėjus riebalų komponentų sluoksniui bei dėl dehidratacijos. Tada oda praranda savo elastingumą, per daug jautriai reaguoja į visus išorės dirgiklius (saulę, šaltį, karštį ir t.t.), parausta. Ją tempia, niežti, jaučiamas diskomfortas. Specialios priežiūros programoas siekia atkurti natūralią hidrolipidinę plėvelę.

Programa “Atopinės odos dermatologinė priežiūra“

„Exomega“ – produktų grupė, specialiai sukurta prižiūrėti atopinę, labai sausą jautrią ar sudirgusią odą. Tinka kūdikiams, vaikams ir suaugusiems.

* Odos valymui (prausimui) siūlomas bemuilis dušo aliejus prausimosi metu minkština odą ir padengia neriebia apsaugine plėvele. Ramina, drėkina odą, mažina dėl tempimo, niežėjimo atsirandantį diskomforto jausmą. Plauna nesausindamas odos ir nepažeisdamas fiziologinio odos pH lygio. Valomasis „Exomega“ aliejų rekomenduojama naudoti kasdien.

* Odos priežiūrai skirtas itin riebios tekstūros „Exomega“ balzamas ramina, malšina odos sudirgimą, drėkina viršutinius odos sluoksnius, mažina sausumą ir atkuria apsauginį odos barjerą. Bekvapis, hipoalerginis (sukurtas alerginių reakcijų rizikos sumažinimui iki minimumo) ir nekomedogeninis produktas be parabenų. Tinka veidui ir kūnui, taip pat ypatingai sausoms kūno vietoms.

* Minkštinantis „Exomega“ kremas ramina, minkština odą, malšina jos uždegimą, mažina niežėjimą, pleiskanojimą, atkuria odos barjerą, atstato drėgmę, natūralią odos apsaugą, skatina regeneraciją. 

* „Exomega“ losjonas dėl savo fluidinės tekstūros idealiai tinka tepti didelius kūno plotus, jį lengva paskirstyti ant odos paviršiaus.

Programa “Labai jautrios, dirglios, sudirgintos odos dermatologinė priežiūra”

* Dermatologinė higiena. Labai švelnūs bemuiliai higienos produktai – putojanti želė ir dermatologinis muilas – su unikaliu Rhealba® avižų daigų ekstraktu skirti sudirgintai kūdikių, vaikų ir suaugusiųjų odai kasdien prausti ir nuraminti. Riebios putos švelniai valo, o pritaikytas pH 6,5 nepažeidžia fiziologinės epidermio pusiausvyros, drėkina, apsaugo nuo išsausėjimo, suminkština odą. Tinka veido ir kūno odai.

* Odos priežiūra. Raminamasis ir drėkinamasis odos priežiūros kremas – kasdienė raminamoji, drėkinamoji ir apsauginė priemonė, skirta kūdikių, vaikų ir suaugusiųjų jautriai ir sudirgintai odai. Dėl sudėtyje esančio veikliųjų medžiagų komplekso kremas nuramina ir sudrėkina odą, atkuria jos fiziologinę pusiausvyrą, numalšina diskomfortą ir deginimo jausmą. Atkuria hidrolipidinę plėvelę, maitina ir minkština jautriausią epidermį. Sumažina odos sausumą. Tinka sudirgintai ir dirgliai veido ir kūno odai.

Svarbu suprasti, kad nuolatinė vaikų odos su AD priežiūra yra svarbiausias gydymo aspektas ir jam turėtų būti skiriama pakankamai laiko ir dėmesio. Reguliarus maudymas, minkštinamųjų, kraujotaką gerinančių ir maitinančių priemonių tepimas žymiai sumažins ligos simptomus - sausumą, niežulį, pleiskanojimą ir sumažins ligos progresavimo greitį.

Ieškokite EUROVAISTINĖSE. Vasario mėnesį visai A-DERMA kosmetikai – 20 % nuolaida!

Užsakymo nr.: PT_63990196

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis