Ar miego trūkumas gali susargdinti?

Svarbi žinia mėgstantiesiems vakaroti iki išnaktų.

Vargu, ar bereikia papildomų priežasčių ilgiau pamiegoti, o jei vis dėlto ir reikia, prašom – miego trūkumas gali ryškiai susilpninti jūsų imunitetą.

Nedidelis neseniai atliktas tyrimas rodo, kad žmonės, išmiegantys 6 ar mažiau valandų per naktį gali daug lengviau „pasigauti“ virusą ar peršalti.

Mokslininkai 164 sveikiems tyrimo dalyviams pritaisė specialius laikrodžius, skirtus stebėti miego trukmę. Nustačius tyrimo dalyvių miego įpročius, norintieji galėjo „užsikrėsti“ dažniausiai peršalimą sukeliančiu virusu ir kelias dienas praleisti viešbutyje. Ten mokslininkai kasdien atlikdavo savanorių sveikatos tyrimus.

Tyrimas atskleidė, kad kuo mažiau buvo miegama, tuo didesnė tikimybė buvo peršalti. Trumpesnis miego laikas smarkiai paveikė priešuždegiminius organizmo procesus, tad atsispirti virusams tapdavo itin sunku.

Šie rezultatai tepatvirtino kad mūsų gyvenimo būdas tiesiogiai lemia mūsų sveikatą. Tyrimas dar parodė, kad per didelis alkoholio vartojimas, rūkymas ar prasta mityba taip pat gali pabloginti imuninę sistemą ir taip „padėti“ jums peršalti

Miego ekspertai rekomenduoja kasnakt išmiegoti 7-9 valandas. Daugeliui tai – nepasiekiama tobulybė. Jei Jums sunku užmigti, specialistai pataria atsikelti iš lovos, pamedituoti ar paskaityti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis