7 paprasti būdai valgyti mažiau

Kartais norint sulieknėti užtenka tik šiek tiek sumažinti savo maisto porcijas. Tačiau kaip tą padaryti, jei jaučiate nuolatinį alkį?..

Skaitomiausi straipsniai:
- Krepšininko A. Macijausko žmona laužo stereotipus
- Kokius batus avėsime šį rudenį
- Natalija ir Katažina rungėsi, kuri gražesnė
- Meniu, kurį siūlo sveikatingumo treneriai
- Kitoks varškės apkepas

Sulieknėti padės šypsena

Norėdami reguliuoti savo svorį, dažniau šypsokitės! Užsiimkite mėgstama veikla, pramogaukite – tuo metu išsiskiriantis „laimės hormonas“ seratoninas mažina alkio jausmą.

Užkandžiaukite lukštendami riešutus

Ne kartą rašėme, jog riešutai – puikus užkandis, slopinantis apetitą ir leidžiantis išvengti akis badančio deserto. Tačiau yra dar viena žinia – suvartosite kur kas mažiau kalorijų, jei rinksitės nelukštentus riešutus. Moksliniais tyrimais įrodyta, jog asmenys, kurie yra priversti prieš valgant išlukštenti riešutus, suvalgo jų iki dviejų kartų mažiau.

Naudokite šakutę

O dar geriau – kinietiškas valgymo lazdeles. Didesnį efektą pasieksite, jei valgysite priešinga ranka, negu rašote. Tokiu būdu maksimaliai susikoncentruosite į maistą, o ne vaizdą televizoriaus ekrane ar už lango, kas dažniausiai ir priverčia suvalgyti daugiau, nei iš tiesų norime.

Valgykite iš mažesnių lėkščių

Be to, visada žinokite, kokie produktai kurią lėkštės dalį turi užimti: mėsa – ketvirtadalį lėkštės, grūdai/avižos/ryžiai – kitą ketvirtį, o likusią pusę lėkštės skirkite vaisiams bei daržovėms.

Pasilepinkite kepsniu

Žinoma, kalbame tik apie liesą jautieną. Toks iš tiesų rimtas ir vyriškas patiekalas privers bent jau tai dienai pamiršti bet kokį desertą, o be to – apdovanos dideliu kiekiu baltymų. Galbūt net paverskite tai tradicija, paskirdami vieną savaitės dieną ant grotelių keptiems kepsniams!

Kelkitės anksčiau

„Pelėdos“ ir visi, kas kelias vėlai, ne tik kad suvartoja daugiau kalorijų dienos metu ir vėlai vakare (iš viso per parą jie suvalgo iki 700 kalorijų daugiau), bet ir renkasi nesveikesnį maistą nei tie, kurie pabunda anksti ryte.

Pietaukite su moterimi

Tai patarimas vyrams. Pasak JAV mokslininkų, vyrai suvalgo net 37 procentais mažiau maisto kai pietauja kartu su savo žmona, mergina ar tiesiog drauge, nei valgant gerų draugų vaikinų kompanijoje.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis