7 mitai apie kontaktinius lęšius

Dauguma regėjimo sutrikimų turinčių lietuvių įsitikinę: kontaktiniai lęšiai yra naudingas daiktas, kuris ne tik suteikia gerą matymą, bet ir patogumą keliaujant, sportuojant ar auginant mažamečius vaikus.

Kaip žinome, optikos salonuose jums visuomet bus suteikta informacija, apžiūra ir konsultacija apie akis, jų priežiūrą ir priemones, galinčias padėti jūsų regėjimui. Gydytojų oftalmologų teigimu, atėję klientai dažnai pateikia įvairiausių klausimų ar pasidalina informacija, kuri dažnai būna neteisinga.

Pateikiame specialistų patarimus, kurie paneigia ne vieną mitą apie akių priežiūrą ir kontaktinius lęšius.

1. Kontaktiniai lęšiai yra nepatogūs. Specialistai pastebi, kad dažnas nesiryžta nešioti lęšių, manydamas, kad jie sukels nepatogumų, kone visada juos jaus esant ant akių. Tačiau tai netiesa. Po trumpo prisitaikymo periodo, dauguma žmonių niekada nejaučia, kad jie nešioja kontaktinius lęšius. Pavyzdžiui, BIOTRUE ONEDAY – kontaktiniai lęšiai, atkartojantys žmogaus akių prigimtį, užtikrina komfortą visą dieną. Įdomu tai, kad tai pirmieji lęšiai, pagaminti iš medžiagos, kuri atkartoja akių paviršiaus savybes, sumažina akių sausumą ir palaiko ryškų regėjimą.

2. Kontaktinis lęšis pasimes akyje. To tikrai nepatirsite, nes akis padengta plona membrana, kuri vadinama jungine ir padengia baltąją jūsų akies dalį bei jungiasi su vidine vokų dalimi, tokiu būdu užkirsdama kelią lęšiui pasislinkti giliau.

3. Kontaktinius lęšius sunku įsidėti į akis. Specialistai pastebi, kad po gydytojų patarimų ir pagalbos, lęšius į akis įsideda daug greičiau nei patys manė. Tiesa, būtina paminėti, kad tą turite daryti švariomis rankomis.

Kontaktiniai lęšiai
Kontaktiniai lęšiai
Organizatorių archyvas

4. Kontaktinius lęšius sunku prižiūrėti. Netiesa. Jų valymui ir dezinfekavimui pakanka turėti vieną buteliuką tam skirto tirpalo. Norintiems dar daugiau patogumo, vertėtų rinktis vienadienius lęšius, pavyzdžiui, BIOTRUE ONEDAY, kuriuos ypač paprasta naudoti: pasibaigus dienai juos tiesiog išmetate. O naują dieną pradedate nuo kitos, švarios pakuotės.

5. Kontaktinių lęšių naudojimas sukelia infekcijas. Tai, pasak specialistų, dar vienas mitas, kuriuo tikėti nereikėtų. Infekciją sukelia higienos nesilaikymas, pavyzdžiui, rankų neplovimas ir akių ragenos lietimas nešvariomis rankomis. Jei laikysitės jūsų gydytojo paskirtų rekomendacijų lęšių nešiojimo režimui ir priežiūrai, kontaktinių lęšių nešiojimas bus visiškai saugus.

6. Kontaktinių lęšiu nešiojimas dirgina, sausina akis. Tai netiesa. Šiuolaikinių kontaktinių lęšių privalumai yra tai, kad jų vandens kiekis atitinka akies paviršiaus vandens kiekį (78 proc.), todėl lęšiai yra ypatingai komfortiški. Lęšių paviršius padengtas specialia medžiaga, imituojančia ašarų plėvelę, todėl apsaugo akis nuo išsausėjimo.

7. Kontaktiniai lęšiai negali suteikti tokio aiškaus matymo kaip akiniai. Pasak gydytojų, dažnai būna atvirkščiai. Kontaktiniai lęšiai dedami tiesiai ant akies ragenos, todėl koreguoja Jūsų regėjimą tiesiogiai, o ne 1-2 cm atstumu nuo jos, kaip su akiniais. Štai kodėl dauguma kontaktinių lęšių pagerina regėjimą.

Kitaip nei akiniai, jie užtikrina platesnį regėjimo lauką ir periferinį matymą, nepriklausomai nuo to kur žiūrite, nes lęšiai juda kartu su akimis. Be to, kontaktiniai lęšiai nerasoja, nenukrenta ir nesulūžta aktyviai judant, su jais net lietus neturi įtakos matymui. Sportuojant kontaktiniai lęšiai suteikia žymiai geresnį regėjimą nei akiniai.

Daugiau apie BIOTRUE ONEDAY kontaktinius lęšius rasite čia.

Užsakymo nr.: PT_71154834

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis