5 problemos, kur jums gali padėti vizitas pas seksologą

Jei jūsų seksualiniam gyvenimui kažko trūksta, neskubėkite kaltinti partnerio. Galbūt jums abiems vertėtų apsilankyti pas specialistą – seksologą.

Šių dienų populiariausi:

- Moterys, kurias į istoriją įrašė jų krūtys (FOTO)

- Horoskopas 07.03-11: sunkumų bus, tačiau teigiamas emocinis fonas padės juos įveikti

- Dieta, padėsianti atsikratyti iki 10 kg per savaitę

- Garsiausios Holivudo stilistės Rachel Zoe patarimai (FOTO)

- Bulvių švilpikai kitaip

Kuo gali padėti seksologas?

Skirtingai nuo seksopatologo, kuris tyrinėja intymų poros gyvenimą temdančias ligas, seksologas padeda išspręsti problemas poroje, pasiekti orgazmą moterims, kurios jo nejaučia, gali padėti įveikti baimes, kompleksus, susikaustymą, erekcijos disfunkcijas ir kitas labiau psichologines, nei fiziologines problemas.

Su partneriu ar vienai?

Pageidautina pas specialistą ateiti kartu su partneriu, tačiau daugumos vyrų į seksologo kabinetą nepavyktų atitempti net jėga. Jei jaučiate, kad partneris nėra pasirengęs, geriau jo nespausti. Paaiškinkite savo vyrui, kad iš pradžių su gydytoju jis gali pabendrauti akis į akį, o vėliau jau galėsite kalbėtis visi trys.

Kam reikėtų apsilankyti?

* Jei seksas su partneriu neteikia jums pasitenkinimo arba jei tiesiog nusprendėte intymų gyvenimą pakylėti į naują lygmenį – drąsiai užsirašykite vizitui pas seksologą.

* Jei intymių santykių metu jaučiate skausmą – tai gali būti susiję ir su psichologinėmis problemomis, ir su fizinėmis. Pavyzdžiui, vaginizmas gali būti lytinių organų traumos pasekmė.

* Jeigu jūsų vyriškis „per greitas“ arba jums tiesiog neužtenka to laiko, kurį jis skiria seksui. Gydytojas gali pasiūlyti daug erekcijos palaikymo metodų – nuo preparatų iki gimnastikos.

* Jei jaučiate priklausomybę seksui. Seksas pakeitė net šokoladą? Išgyvendama stresą susijaudinate, o seksas su atsitiktiniu partneriu padeda atsijungti nuo blogų minčių? Neskubėkite nurašyti savęs į nimfomanes – tokia problema išsprendžiama.

5 svarbios priežastys vizitui pas seksologą:

1. Dingo geismas.

Tai gali nutikti po gimdymo, tam tikrų vaistų vartojimo arba be akivaizdžios priežasties. Hipolibidemija – lytinio potraukio sumažėjimas – yra rimta problema. Jei pasiekėte alibidemiją ir visiškai nebesinori sekso, būtinai apsilankykite pas gydytoją – tai gali būti gilios depresijos arba rimtos ligos, pavyzdžiui, cukrinio diabeto, požymis.

2. Nebejaučiate orgazmo.

Pagal statistiką, kas trečia pacientė į seksologą kreipiasi būtent dėl šios priežasties. Arba moteris nebepasiekia piko, arba ji apskritai niekada nejautė malonumo su partneriu – tai tikrai nėra geriausias laimingų santykių scenarijus. Pavyzdžiui, yra toks reiškinys, kaip situacinė anorgazmija – kai iškrova pasiekiama tik masturbuojantis, o su partneriu moteris išlieka šalta. Arba įgimta anorgazmija – kai moteris susijaudina, atsiranda visi „pasirengimo“ požymiai, bet orgazmo nebūna. Bet kokiu atveju, šiuolaikinė seksologija turi daugybę būdų išspręsti problemą, kuri galėjo kankinti jus ne vienus metus.

3. Jūs niekaip negalite susitarti.

Disgamija – taip vadinamas bet koks harmoningo sekso sutrikimas poroje. Tai gali nutikti dėl skirtingų temperamentų, seksualinių poreikių, psichotipų... Jei jums, pavyzdžiui, patinka aštresni pojūčiai, o jūsų vyriškis pripažįsta tik misionieriaus pozą, arba jis nori kasdien, o jūs – geriausiu atveju du kartus per mėnesį – tai taip pat pretekstas apsilankyti pas gydytoją.

Kartais disgamiją gali sukelti vieno iš partnerių polinkis: pavyzdžiui, jūsų partneris dievina eksperimentus, nuo kurių jus pykina, arba judu niekaip negalite išsirinkti optimalaus meilės žaidimų scenarijaus. Net jei tokiu atveju partneris atsisako apsilankyti pas seksologą, gydytojas padės jums išspręsti problemą savarankiškai.

4. Kažkas pasikeitė.

Trečiųjų santuokos metų krizė, romantikos stoka, buitinės problemos... Kartais net ir puikus seksas išnyksta arba gerokai pablogėja. Jūs jaučiate, kad norite sugrąžinti bemieges naktis, kai negalėjote atsiplėšti vienas nuo kito... Gydytojas padės išsiaiškinti atšalimo priežastis ir vėl įžiebti gęstančią jūsų santykių liepsną. Seksologo patarimai padės išspręsti seniai susikaupusias problemas, atsikratyti bereikalingo drovumo ir rasti idealų scenarijų seksualinio tonuso palaikymui.

5. Jūs išgyvenote kažką siaubingo.

Dauguma pacientų į seksologą kreipiasi dėl to, kad išgyveno kokią nors prievartą. Tai gali būti negyjanti žaizda po sunkių santykių, seksualinių priekabiavimų pasekmė, traumuojanti nekaltybės praradimo patirtis... Ir dabar bet koks bandymas užmegzti intymų ryšį su vyriškiu sukelia skausmą, refleksijas, liūdesį, ašaras... Neverta tokios sunkios naštos tampyti su savimi visą gyvenimą. Atsikratyti jos ir gali padėti seksologas.

Jei pajutote, kad seksualinį gyvenimą užgriuvo problemos, kurių nesugebėsite išspręsti viena, neatidėliokite vizito pas specialistą. Neišsprendžiamų problemų nebūna, tiesiog kai kurias iš jų geriau patikėti profesionalui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis