4 dienų morkų dieta ir minus 3,5 kg

Paskutiniu metu tarp norinčiųjų greitai numesti svorio nekenkiant sveikatai ypač populiari tapo morkų dieta. Tai gana griežtas mitybos režimas, kurio pagrindą sudaro aktyvus beta-karotino – grožio eliksyro – vartojimas.

Apie gydančias beta-karotino savybes
Beta-karotinas, kaip žinoma, mūsų organizme virsta vitaminu A, kuris valo organizmą, sureguliuoja ir pagreitina metabolizmą, gerina regėjimą ir imuninę sistemą, o taip pat teigiamai veikia nagų ir plaukų būklę. Be beta-karotino morkose yra vitaminų B3, C ir E, kalcio, fosforo, kalio, folio rūgšties, celiuliozės ir natrio. Be to, morkos priklauso daržovių, kurios priskiriamos neigiamų kalorijų grupei – oranžinės daržovės virškinimas sunaudoja daugiau kalorijų nei ji pati atneša.

4-dienė morkų dieta
Morkų dietos ypatumas – griežtas režimas. Pati efektyviausia dieta numatyta 4 dienoms ir ji padeda atsikratyti 3-3,5 kg. Deja, ją ištveria ne visi – per tas keturias dienas be morkų negalima valgyti bemaž nieko kito. Galima gerti vandenį ir morkų sultis, ir, beje, daug.

Tačiau tokia griežta dieta pasiteisina – šio mitybos režimo savo laiku laikėsi tokios Holivudo žvaigždės kaip Katie Holmes, Emily Blunt ir kitos.

4-dienę morkų dietą pagrindą sudaro morkų salotos. Kiekvienai dienai reikia kilogramo morkų, vienos citrinos ir valgomojo šaukšto medaus. Parengti tokias salotas nesudėtinga – morkas nuvalyti ir sutarkuoti vidutinio stamumo tarka, ant jų užpilti citrinos ir medaus padažą. Paruoštas salotas padalinkite į tris dalis ir laikykite šaldytuve. Verčiau kasdieną ruošti vis naujas šviežias salotas – tokiu atveju bus išsaugotos ir suvartotos visos naudingos medžiagos.

Shutterstock nuotr.
Beje, pirmas tris dietos dienas kas kartą suvalgius salotų galima pasimėgauti ir vienu vaisiu: obuoliu, kriauše, kiviu, apelsinu, greipfrutu. Vaisių galima suvalgyti atskirai, o galima įpjaustyti į salotas. Į bet kokį kitokį maistą – net vaisius ar nekaloringus pieno produktus – tomis dienomis žiūrėti negalima.

Ketvirtą dietos dieną siūloma palengva „išeiti“ iš morkų dietos, todėl jau leidžiami lengvi nukrypimai nuo dietos – nedidelis kiekis bulvių pietums ir 100 g virtos mėsos vakarienei.

Po 4 dienas trukusios dietos pajusite ženklų palengvėjimą – organizmas išvalytas, medžiagų apykaita paspartinta, nekalbant apie žvalumą ir jėgų antplūdį, kurį teikia beta-karotinas. Svarbu, kad po tokios dietos būtų laikomasi subalansuotos mitybos – nepatartina pulti prie saldumynų ar miltinių patiekalų.

10 dienų morkų dieta
Tiems, kas sugebės įveikti 4 dietos dienas, dietologai siūlo kitą kartą išbandyti labiau ekstremalų variantą – 10 dienų dietą ir atsikratyti 5 kg. Šalutinis tokios dietos poveikis – pakitusi, t. y. oranžinį atspalvį įgavusi veido spalva. Tačiau čia nėra nieko baisaus – veido pigmentaciją sukelia beta-karotinas, kuris baigus dietą greitai pasišalina iš organizmo.

10 dienų dietos esmė – tarkuotų morkų salotos su liesa grietine ar jogurtu (grietinės ar jogurto turi būti labai nedaug). Tokias salotas galima valgyti, kai tik jaučiamas alkio jausmas – griežtų apribojimų nėra. Kartą per dieną galima ruošti salotas ne iš žalių, o iš virtų morkų. Kitoks skonis tiesiog paįvairins meniu. Taip pat neužmirškite apie gėrimus – dietos metu privalote per dieną išgerti tris stiklines morkų sulčių. Ir, žinoma, daug vandens.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis