4 dalykai, kuriuos būtina keisti, jei norite sulieknėti

Šį kartą pakalbėkime apie labai akivaizdžius ženklus, kurie rodo, jog Tau ir vėl eilinį kartą nepavyks sulieknėti arba sulieknėjus nepavyks išlaikyti pasiekto rezultato.

Mano manymu, ši tema labai svarbi, nes jei nežinai, ką darai neteisingai, nelabai turi galimybių kažką pakeisti. Ženklai, kuriuos vardiju žemiau, tikrai nėra baksnojimai į Tavo skaudžią vietą. Tai klaidos, kurias dėl nežinojimo dariau tiek aš pati, tiek jas darydavo moterys, su kuriomis dirbu jau daugiau nei šešerius metus.


Tau ir vėl nepavyks sulieknėti, jei Tu:


1. Bandai lieknėti ignoruodama tikrąsias savo antsvorio priežastis. Norinčios sulieknėti moterys dažnai klaidingai galvoja, kad antsvoris yra pagrindinė jų problema ir būtent ją imasi spręsti. Kai tuo tarpu papildomi kilogramai yra tik pasekmė. Norėdama sulieknėti visam laikui, privalai kuriam laikui pamiršti apie pasekmę ir sutelkti visą dėmesį į priežastį.


Jei Tavo antsvorio priežastis yra emociniai impulsyvūs persivalgymai, netikęs santykis su maistu, jei anstsvoris Tau yra būdas pasislėpti ar apsisaugoti ir jei pati jauti, kad problemos šaknys slypi giliau, pamiršk apie mitybos planus, sveikos mitybos taisykles ar dietas. Jos nepadės Tau išspręsti Tavo vidinių antsvorio priežasčių. O to nedarant, net jei ir pavyks valios pastangomis numesti svorio, jis vis tiek sugrįš, nes priežastis taip ir liko nepašalinta.


2. Sakai „privalau susiimti“. Sakydamos, jog nori „susiimti“, moterys dažnai turi galvoje, kad kurį laiką, greičiausiai, kol pasieks norimą svorį, labai prisižiūrės, griežtai save kontroliuos, o kas bus po to, – kaip ir neaišku. Ketinimas „susiimti“ kuriam laikui dažniausiai reiškia, kad ir rezultatai džiugins tik laikinai. Vos atsipalaidavus svoris atauga, o su juo didėja ir nusivylimas savimi.


Jei nori rezultato visam laikui, tokie turi būti ir pokyčiai – visam laikui. Pažadėk sau, kad daugiau jokių „susiėmimų“ ir „atsipalaidavimų“, vietoj to pamažu įvesk tokius pokyčius, kurie ilgainiui taptų natūralia ir savaime supranta Tavo gyvenimo dalimi. Visam laikui.


3. Svajoji apie laiką, kai visa tai baigsis. Sveikai maitiniesi, reguliariai sportuoji, rodos, darai viską, ką gali, kad pasiektum taip trokštamą rezultatą, tik vis pagauni save svajojančią apie laiką, kai visa tai baigsis. Nejučia vis pagalvoji apie dienas kai vėl galėsi daugiau patinginiauti, valgyti ką nori ir kiek nori, negyventi pagal griežtą režimą ir nesijausti įsprausta į griežtus rėmus.


Jei taip jautiesi, dabar pat ieškok būdų, kaip pamilti aktyvų gyvenimo būną, sveiką saikingą mitybą ir rūpinimąsi savo kūnu paversti savaime suprantamu dalyku. Tol, kol gyvenimo būdo pokyčius matysi kaip kankynę, nieko nebus. Nuolat vis grįši prie gyvenimo būdo, kuris ir padėjo užsiauginti nereikalingus kilogramus.


4. Keitiesi dėl netinkamų priežasčių. Siekis gražiai atrodyti su įspūdinga suknele, noras įtilpti į mėgstamus džinsus ar sulieknėti dėl vyro gali pasirodyti puikia motyvacija keistis, tačiau aš taip tikrai nemanau. Tai paviršinės, gyvenimo nekeičiančios priežastys, dėl to ir rezultatas tokiais atvejais džiugina neilgai.


Norėdama sulieknėti ne laikinai, o visam laikui, privalai atrasti tai, kas Tau iš tiesų svarbu ir tai susieti su noru pagaliau pasiekti savo lieknėjimo ir geros savijautos tikslus. Jei Tau labai svarbu užauginti dukrą, kuri turės sveikus mitybos įpročius ir gerai jausis savo kūne, Tavo motyvacija galėtų būti noras tapti puikiu pavyzdžiu jai. Jei Tavo viena iš didžiausių gyvenimo vertybių yra laisvė, Tavo motyvacija galėtų būti būtent tos laisvės siekimas, kai esi nepriklausoma nei nuo maisto, nei nuo minčių apie jį. Tai tik pora pavyzdžių. Tikiuosi, kad jie padėjo suprasti, į ką turi kreipti dėmesį ieškodama tinkamos motyvacijos. Jei Tavo motyvacija keisti netinkamus mitybos ir gyvenimo būdo įpročius bus susijusi su tuo, kas Tau iš tiesų svarbu, ji nesibaigs praėjus vakarėliui, kuriame sužibėjai su įspūdinga suknele.

Štai tokie pagrindiniai ženklai man dažai sufleruoja, kad vienai ar kitai moteriai ir vėl nepavyks pasiekti savo geros

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis