20 procentų lieknėjant yra labai daug!

20 % - tai tiek, kiek, pasak daugelio specialistų, lemia sportas lieknėjant. Kartais matau lieknėjimo programų reklamų, kur vienas iš pagrindinių motyvų rinktis tą lieknėjimo programą yra tai, kad sulieknėsi be jokio sporto. Lyg judėjimas būtų kažkokia super blogybė.

Ir tikrai – jei lieknėjant mityba lemia 80 %, o sportas – tik 20 %, gal jo visai nereikia? Visgi aštuoniasdešimt procentų – tai ne šimtas.

Iš savo asmeninės patirties galiu pasakyti, kad efektviausiai lieknėjau būtent sportuodama. Esu laikiusis itin žemo kaloringumo dietų, kur sportuoti neturėdavau nei noro, nei jėgų ir nors pasiekdavau norimą svorį, nesijaučiau gerai. Man sportas, judėjimas, fizinė veikla ar kaip kitaip tai bepavadintum, yra daug daugiau nei tik kalorijų deginimo būdas. Kai reguliariai sportuoju, aš daug geriau jaučiuosi, nei to nedarydama. Kalbu tiek apie fizinę, tiek apie psichinę savijautą.

* Jausdamasi stipri fiziškai, jaučiuosi daug stipresnė viduje.

* Kai įveikiu tingulį ir gerai pasportuoju, nuveikiu ir daugiau kitų darbų. Ir ne tik dėl to, kad treniruotė suteikia energijos. Jausmas, kad nors ir tingėjai, nenorėjai ar manei, kad yra kitų reikalų, bet vis tiek padarei tai, ką buvai suplanavęs, suteikia įkvėpimo nudirbti kitus darbus ir siekti kitų, nei su mityba, nei su sportu nesusijusių tikslų.

* Būtent nuo sporto dažnai priklausydavo, ar vėl persivalgysiu, sveikesnį ar ne tokį sveiką patiekalą rinksiuosi. Pasportavusi būdavau daug labiau linkusi laikytis numatyto mitybos plano. Juk viskas veikia. Patingėjus suplanuotai pajudėti kyla pagunda nesilaikyti sau duoto žodžio ir maitinantis.

* Reguliarios treniruotės mano savaitei suteikia tam tikrą struktūrą, nes paprastai sportuoju tomis pačiomis dienomis, tokiu pačiu metu. Tai tikrai buvo labai naudinga lieknėjant, nes esi tarsi pagautas tam tikro ritmo ir tuomet, kaip jau minėjau, ir maitintis sveikai bei saikingai yra daug lengviau. Jau nekalbu apie puikią savijautą, kuri aplanko po sąžiningos treniruotės.

* Jausmas, kai matai, kad savaitė po savaitės esi vis stipresnė, kaip keičiasi vaizdas veidrodyje, – nuostabus! Tikrai taip, išvaizda man irgi ne paskutinėje vietoje. Man jokio džiaugsmo matyti gražų svorį ant svarstyklių, bet norisi būti patenkinai ir savo išvaizda. Aš noriu ne tik turėti sveiką svorį, bet ir puikiai jaustis, džiaugtis tvirtu ir stangriu kūnu. Todėl vienareikšmiškai pasisakau tik už judėjimą tiek lieknėjant, tiek pasiekus savo norimą svorį.

Įvertinus visą sporto teikiamą naudą, drįstu teigti, kad jo duodamas efektas yra tikrai daug daugiau nei 20 %. O kiek tai svarbu Tau, spręsk pati.

Judėjimas ypatingai svarbus tamsiuoju ir šaltuoju metų laiku. Jis kelia nuotaiką, pakelia energijos lygį. Šį įrašą rašau po sėkmingai praėjusios vakarinės treniruotės, į kurią važiuoti nejutau didelio įkvėpimo. Juk tamsu, šalta ir viskas, ko norisi, kai vyras grįš iš darbo, – užmigdyti Izabelę ir tingėti. Tačiau vietoj to palikau juos abu migdytis, o aš išlėkiau pasportuoti. Patekus į bendraminčių ratą minčių apie tingulį neliko nei kvapo, o po superinės treniruotės ne tik su dideliu įkvėpimu paruošiau šį įrašą, bet dar ir nuveikiau porą darbų. Dabar jau galima ir eiti miegoti.

Tikiuosi, kad man pavyko Tave įtikinti, jog judėti būtinai reikia. Šiandien pat nuspręsk nuo ko pradėsi ir ženk pirmuosius žingsnius.

Sėkmės ir iki kito karto!
Ieva

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis