20 kg netekusi Audronė: turiu receptą dailioms kūno linijoms

Šarmu ir energija trykštanti vadybos specialistė dalijasi išskirtine lieknėjimo istorija.

Ar patikėtumėt, jei kas pasakytų, kad atsikratyti visų nereikalingų kilogramų galima lengvai ir su šypsena? Patikėti sunku, kol nesutinki gyvo įrodymo. Vienas iš tokių - pardavimų vadybininkė Audronė iš Šiaulių. Žvelgiant į švytinčią, grakščią ir pasitempusią moterį sunku net įsivaizduoti, kad dar prieš gerus metus ant savo trapių moteriškų pečių ji nešiojo didelę naštą – daugiau nei 20 kg antsvorį. Įspūdį sustiprina kontrastas tarp nuotraukos iš to ankstesnio, dar visai neseno Audronės gyvenimo laikotarpio, ir dabartinio.

Evoliucijos, o iš dalies ir šiuolaikinės gyvensenos ypatumai lėmė, kad svorio reguliavimo problema aktuali daugumai moterų, ypač atsidūrusių ties 40 metų slenksčiu. Valgome sočiai ir neretai chaotiškai, judame mažiau nei derėtų... O padvelkus pavasariui juk taip norisi vėl jaustis lengvai ir skrajoti lyg ant sparnų. Todėl pasiteiravome savo herojės, kaip vis dėlto jai pavyko numesti svorio? Gal ji atrado panacėją, kuri mums visoms padės tapti grakščiomis fėjomis?

„Panacėjos nėra, jei turite galvoje „stebuklingą tabletę“. Visur kur reikia valios pastangų ir kantrybės. Visgi esti tam tikros taisyklės ir priemonės, kurios padeda pasiekti gerų rezultatų be didelių kančių, o ilgainiui net ima teikti didelį malonumą“, - šypsosi Audronė.

Reklamos užsakovas

Sveika mityba, ne dieta

Pasirodo, norint sveikai ir veiksmingai numesti svorio, nereikia savęs kankinti alinančia dieta. Pagrindinės Audronės lieknėjimo taisykles – „neėsti“ ir laikytis mitybos režimo. Kitaip tariant, sumažinti porcijų dydį, neužkandžiauti be reikalo, žiūrėti, ką dedi į burną, ir valgyti kasdien maždaug tuo pačiu laiku: „Svarbiausia, kad mityba nebūtų chaotiška ir organizmas reguliariai gautų visko, ko jam reikia“.

Daugiausia energijos kūnui reikia pirmoje dienos pusėje, todėl jai turėtų tekti ir didžioji dienos kalorijų normos dalis. Būtina kasdien valgyti pusryčius, visaverčius ir maistingus pietus. Vakarienė turėtų būti lengvesnė. Kad skrandis neurgztų ir žmogus nejaustų diskomforto, naudingi yra ir sveiki priešpiečiai bei pavakariai.

O kokius produktus vartoti per dieną? Kada labiausiai praverstų gera dozė sveikų angliavandenių, o kada geriau nuo jų susilaikyti ir rinktis baltymus?

„Taip, norint sulieknėti, labai svarbu atsižvelgti į maisto produktų grupes. Produktai, kuriuose gausu angliavandenių, turėtų būti vartojami pirmoje dienos pusėje, o antroje verčiau rinktis baltyminį maistą. Pavyzdžiui, vaisiais, turinčiais daug angliavandenių, patartina mėgautis pirmoje dienos pusėje, o antroje rinktis daržovių ar ankštinių kultūrų patiekalus,“ – pataria Audronė.

Įdomu, kas Audronei suteikė žinių, kad ji beria patarimus kaip patyrusi sveikos gyvensenos konsultantė? Galbūt ji lankėsi pas garsius dietologus?

„Nieko panašaus. Pas dietologus nesilankiau, nes nenorėjau savęs kankinti nenatūraliais ir varginančiais mitybos apribojimais. Tačiau sutikau žmogų, kuris mane pavedėjo sveiko lieknėjimo keliu. Tai mano dabartinė jogos trenerė, kuri sykiu yra ir kūno kultūros profesionalė. Puikiai išmanydama žmogaus fiziologiją, maistinių medžiagų pasisavinimo ypatumus ji pradėjo mane konsultuoti mitybos klausimais, – sako moteris. – Be to, jos paraginta aš pirmąkart gyvenime pradėjau reguliariai sportuoti. Du kartus per savaitę lankau jogos užsiėmimus ir jaučiuosi tiesiog dieviškai. Matyt, ši sporto rūšis man labai tinka.“

Šarminio jonizuoto vandens terapija

Didžiausias Audronės atradimas – šarminis jonizuotas vanduo. Jis ne tik lieknėjimo procesą padarė sklandesnį, bet ir suteikė daug naudos sveikatai: „Pradėjusi gyventi KITAIP sykiu pradėjau gerti ir daug šarminio jonizuoto vandens. Pirmą stiklinę išgeriu tik atsikėlus ryte, o su gertuve nesiskiriu visą dieną – pasiimu su savimi visur, kur tik einu ar važiuoju. Pastebėjau, kad nuo jo krentant svoriui labai gražiai traukiasi oda, o juk man jau beveik 40 metų – odos elastingumas nebe toks, kaip dvidešimties... Baisu žiūrėti, kaip kartais greitai sulieknėjusios moterys vaikšto su „gelbėjimosi ratais“ ant juosmens. Tokiu atveju padėti gali tik plastikos chirurgai.“

Moteris pasakoja teigiamus savijautos pojūčius pastebėjusi jau po mėnesio: atsirado daugiau energijos, išnyko nemalonūs odos sausėjimo pojūčiai. Tačiau svarbiausia, kad liovėsi anksčiau kamavę skrandžio negalavimai. „Daug metų turėjau problemų dėl skrandžio - padidėjęs rūgštingumas tiesiog neleisdavo užmigti naktimis. Rėmuo perėjo į skrandžio uždegimą ir prasidėjo gyvenimas „ant vaistų“. Bet nuo to laiko, kai pradėjau gerti šarminį vandenį – daugiau nei prieš metus – jokių vaistų nebevartoju, nes man jų tiesiog nereikia“, - džiaugiasi pašnekovė.

Reklamos užsakovas

O ar šarminis jonizuotas vanduo turėjo tiesioginės įtakos lieknėjimui? „Žinoma, kad turėjo, nors iš pradžių sunku buvo tuo patikėti. Tačiau be jo pagalbos vargu ar būčiau atsikračiusi antsvorio taip lengvai ir maloniai. Domėjausi jonizuoto vandens poveikio ypatumais ir supratau, kad svarbiausias dalykas lieknėjant – organizmo valymas. Reikalas tas, kad mūsų riebalų ląstelės kaupia rūgštines atliekas arba „šlakus“, susidarančias dėl natūralių metabolizmo procesų, o ypač dėl nesveikos mitybos. Kuo daugiau rūgštinių atliekų susikaupia kūne, tuo didesnis formuojasi riebalų sluoksnis. Gerdami šarminį jonizuotą vandenį mes pristabdome riebalų kaupimosi procesą, o sykiu padedame organizmui apsivalyti nuo „šlakų“. Be to, šarminis vanduo - puiki detoksikacijos priemonė. Dėl gerokai mažesnių nei įprasto vandens molekulių darinių jis geriau prisotina organizmo ląsteles vandeniu. Todėl visiems lieknėjantiems rekomenduočiau savo dietą pradėti būtent nuo organizmo detoksikacijos šarminiu jonizuotu vandeniu ir paversti jį kasdienės mitybos dalimi,“ – rekomenduoja gerokai sulieknėjusi šiaulietė.

Skaniausias dietos akcentas – žali kokteiliai

Dieta būtų tikras vargas, jei įprastų skanumynų negalėtum pakeisti ne mažiau skaniais, bet dargi sveikais ir netukinančiais. Bene skaniausias Audronės dietos elementas - žali kokteiliai, kuriuos ji ruošia kasdien pagal žinomų Lietuvos fitoterapeutų sukurtas receptūras. Kokteiliai maišomi su šarminiu jonizuotu vandeniu ir šitaip įgauna ne tik gaivumo, bet ir papildomos naudos. Juk šarminis jonizuotas vanduo – tikras natūralių antioksidantų ir organizmui gyvybiškai reikalingų šarminių mineralų šaltinis!

Žali kokteiliai – puikus priešpiečių patiekalas. Taip, būtent – ne gėrimas, o patiekalas. Jis suteikia daug energijos ir žvalumo, bet neapsunkina organizmo, todėl likusią dienos dalį žmogus nesijaus apsnūdęs ir galės dirbti visu pajėgumu. Moteris prisipažįsta, kad žali kokteiliai labai pagerino virškinimo sistemos funkcijas, o sykiu padėjo jai pakeisti anksčiau taip mėgtus konditerijos gaminius. Kas galėtų paneigti, kad tai geresnė alternatyva tradicinei bandelei su kava?

Daugiau apie jonizuotą šarminį vandenį skaitykite www.vandensjonizatoriai.lt

Užsakymo nr.: PT_74174934

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis