15 vertingų patarimų plokščiam pilvukui

Riebalai ant pilvo yra daugumos lieknėjančiųjų košmaras, nes, kaip dauguma tikriausiai jau žino, būtent jų atsikratyti sunkiausia. Tačiau yra būdų, kurie padeda sulieknėti. Pateikiame penkiolika patarimų, kaip sustiprinti pilvo raumenis ir atsikratyti ant pilvo susikaupusių riebalų.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Beprotiškai populiari sulčių dieta - ar ji tikrai veiksminga? RECEPTAS
- Augalai pagal Zodiaką - kuriuos išsirinkti, kad taptų teigiamos energijos šaltiniu
- Ką išduoda akių spalva?
- Slidinėti su vaiku? Įmanoma!
- Alfa ar omega - kaip atpažinti vyrus
- Varškinės spurgos "Žiedeliai"

Judėjimas

Susitarkite su draugėmis, kad plepėsite vaikščiodamos. Vietoj to, kad sėdėtumėte kavinėje, verčiau susitikite parke ar tiesiog vaikščiokite senamiesčio gatvelėmis. Tokiu būdu nušausite du zuikius – ir pabendrausite, ir sulieknėsite. Arba galite susitarti su viena drauge, kad reguliariai vaikščiosite kartu. Jei turėsite pasivaikščiojimų draugę, galėsite viena kitą įkvėpti, kai nesinorės niekur eiti.

Treniruotės

Jei išties norite atsikratyti pilvo riebalų, nepamirškite senos geros aerobikos. Atliekant šiuos pratimus, sudeginama 67 proc. daugiau kalorijų, nei atliekant jėgos pratimus, be to, juos atliekant dirba ir tokios sritys, kaip pilvas.

Ląsteliena

Kasdien suvalgant 10 g ląstelienos, sumažėja beveik 4 proc. pilvo riebalų. Puikus ląstelienos šaltinis – švieži vaisiai ir daržovės, ankštiniai ir grūdiniai produktai, pavyzdžiui, sėlenos.

Shutterstock nuotr.

Nepersivalgykite

Nebijokite pasirodyti įžūli – restorane maistą užsisakykite pirma. Maisto lauksite trumpiau, reiškia, nespėsite pajusti kankinančio alkio, tad mažiau tikėtina, kad persivalgysite.

Pratimai pilvo presui

Atsigulkite ant nugaros, rankos turi būti ištiestos delnais į apačią. Sulenkite kojas 90 laipsnių kampu, kad pėdos būtų pakeltos nuo grindų. Įtempusi pilvo raumenis, nuleiskite dešinę koją ant grindų. Pečiai turi būti prispausti prie grindų, nejudėti. Tada koją vėl pakelkite. Tą patį atlikite kaire koja. Pakartokite 20 kartų.

Shutterstock nuotr.

Tvarkykite namus

Valydamos grindis dulkių siurbliu, turėsite ne tik švarius namus, bet ir liekną taliją bei plokščią pilvą, ypač jei plušėdamos nepamiršite įtraukti pilvo raumenų.

Venkite druskos

Vartojant per daug druskos, organizme susikaupia daug skysčių, tad padidėja svoris. Stenkitės riboti druskos kiekį.

Avokadai

Avokaduose daug mononesočiųjų riebalų rūgščių, kurios padeda reguliuoti kraujo kiekį kraujyje, tuo pačiu ir atsikratyti ir pilvo riebalų. Nes būtent cukrus ir skatina jų atsiradimą. Įtraukite avokadus į kasdienę mitybą ir ilgainiui džiaugsitės puikia figūra.

Avokadas
Avokadas
Stopkadras/DELFI.TV

Venkite gazuotų gėrimų

Kalorijos iš saldžių gazuotų gėrimų dažniausiai nusėda pilvo srityje. Verčiau gerkite gazuotą vandenį arba šaltą nesaldintą arbatą.

Venkite alkoholio

Vartojant per daug alkoholio, išauga kortizolio kiekis, ir riebalai patenka tiesiai ant pilvo. Gerkite nealkoholinius gėrimus ir džiaukitės puikia figūra.

Baidarės

Plaukdamos baidarėmis ne tik smagiai praleisite laiką, bet ir puikiai įdarbinsite pilvo raumenis, taip pat ir viršutinės kūno dalies.

Saulėgrąžų sėklos

Saulėgrąžose taip pat gausu mononesočiųjų riebalų rūgščių. Pietaudamos jų galite įsiberti, pavyzdžiui, į salotas.

Shutterstock nuotr.

Įtraukite pilvą

Jei vaikščiodamos ar atlikdamos namų ruošos darbus įtrauksite pilvą, treniruosite raumenis.

Žuvis

Lašišoje ir kitoje žuvyje yra daug omega 3 riebalų rūgščių, kurios taip pat padeda kovoti su riebalų pertekliumi. Rekomenduojame žuvies valgyti kelis kartus per savaitę.

Santa Maria nuotr.

Gerkite kuo daugiau vandens

Geriant užtektinai vandens ar kitų skysčių, gerėja medžiagų apytaka, o ir visas organizmas geriau funkcionuoja. Jei sportuojate, vandens reikia gerti daugiau.

Laikytis šių rekomendacijų nėra sunku, jos tikrai veiksmingos, ir ilgainiui padės jums pasiekti norimą rezultatą – riebalų ant pilvo sumažės, pilvas taps stangresnis.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis