12 patarimų, kaip pamilti savo kūną

Kaip galite tikėtis, kad jūsų kūnas jus džiugins, jeigu jaučiate dėl jo gėdą ir nuolat jį kankinate?

„Gerbkite tai, ką paveldėjote genetiškai. Žmogus, avintis 40 dydžio batus, nesitiki, kad pėda susitrauks iki 38 dydžio. Lygiai taip pat bergždžia ir nepatogu ko nors panašaus tikėtis iš savo kūno apimties", - teigia E. Trybole ir E. Tresch knygojeIntuityvus valgymas" (leidykla „Tyto alba") ir siūlo 12 paprastų žingsnelių, kurie padės labiau susidraugauti su savo kūnu.

1. Įvertinkite, kurios kūno dalys jums ypač patinka, - tarkim, plaukai, liemuo, pėdos, nosis ir pan.

2. Pagulėkite vonioje, naudokite malonius įtrinti losjonus ir kremus.

3. Masažai, apkabinimai, glostymai - tai galimybė kūnui mėgautis lietimo pojūčiu.

4. Jauskitės patogiai. Nusipirkite patogių apatinių drabužių ir gražių, jums tinkančių, ne per ankštų rūbų.

5. Neslėpkite savo kūno dėvėdami didelius drabužius.

6. Liaukitės lyginę figūras. Nustokite save gretinti su kitais. Tai kenkia savivertei, didina nusivylimą savo kūnu, netgi gali sugundyti grįžti prie dietų.

7. Nedarykite kompromisų „dėl svarbaus įvykio" pasilaikyti dietos, kad tilptumėte į išeiginį drabužį, - sulauksite priešingo rezultato.

8. Nepeikite kūno. Susitelkdami į netobulą kūno dalį, kaskart vis labiau būnate nepatenkinti savo kūnu ir nerimaujate dėl to. Kai tik kyla noras nepagarbiai kalbėti apie savo kūną, atsisakykite kritikuoti ir raskite sau švelnių žodžių.

9. Liaukitės svertis. Svėrimasis tik sukelia nepasitenkinimą savo kūnu.

10. Gerbkite savo kūno išskirtinumą.

11. Realistiškai vertinkite, ką paveldėjote genetiškai. Žinokite, kad pasieksite natūralų svorį, kai klausysitės savo intuityvių signalų ir rūpinsitės savimi.

12. Būkite sau supratingi. Atsižvelkite į tai, kad jūsų svoris gali būti didesnis nei natūralus todėl, kad valgėte, nežinodami kitokio būdo susitvarkyti su jausmais, ar buvote dietinio mąstymo auka. Vargu ar galėjote elgtis kitaip, todėl būkite sau švelnus, vertinkite savo kūną tokį, koks jis yra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis