Kokius drabužius rinktis darbui biure. Rekomenduoja stilistai

Darbas biure moterį įpareigoja visuomet atrodyti nepriekaištingai. Nors didžiosios įmonės dažnai turi griežtas aprangos taisykles – pradedant sijonų ilgiu baigiant makiažu – nemažai darboviečių spėjo įsivyrauti mados pasaulyje dar ne taip seniai susiformavęs business casual stilius, įpareigojantis atrodyti tvarkingai, bet duodantis laisvę kūrybiškumui ir fantazijai.

Apie šio stiliaus subtilybes pasakoja „Ombre Pura“ parduotuvių tinklui kuriančių dizainerių komanda: ji dalijasi patarimais – kaip darbe atrodyti profesionaliai bei išlikti stilingai.

Vida Press

Klasikinės kelnės ir pieštuko formos sijonas – būtini

Privalomi korporatyvinio stiliaus drabužiai visuomet buvo ir bus klasikinės, į apačią siaurėjančios, tiesios kelnės arba kelnės su kantu bei pieštuko formos sijonas, kurio ilgis – ne trumpesnis nei iki kelių. Prie šių pagrindinių rūbų biure dirbanti moteris gali drąsiai derinti įvairių tekstūrų ir kirpimo palaidines ir taip kas kartą atrodyti naujai bei nenuobodžiai. Šiuo metu itin populiarus ir jaunatviškas variantas yra „palaidinė-marškinukai“, pasiūti derinant įvairius trikotažo ir klasikinius audinius. Jie ne tik atrodo stilingai, bet ir leidžia jaustis patogiai, nevaržo judesių.

Vida Press
Vida Press
Vida Press
Viršutiniams drabužiams dizainerės siūlo rinktis ramias, neutralias, pastelines spalvas – taip šiltuoju sezonu atrodysite gaiviai ir neiššaukiančiai. Jei ofise vėsu, prie aprangos galite derinti pagal šio meto mados tendencijas itin populiarų negriežto kirpimo, jaunatvišką „užmetuką“.
Vida Press
Vida Press

Suknelė – pagal figūros tipą

Norėdama biure pasipuošti suknele, ją visų pirma rinkitės pagal savo figūros tipą. Jei esate moteriškos kriaušės figūros tipo – rinkitės liemenį ryškinančią suknutę, o jei jūsų probleminė kūno sritis yra liemuo – jums ypatingai tiks suknelė su tiesiu perėjimu nuo krūtinės į klubų sritį. Verta prisiminti, jog horizontalios linijos vizualiai lieknina, o suknelė ar palaidinė su V iškirpte – prailgina kaklą.

Vida Press

Renkantis suknelę, taip pat kaip ir sijoną, itin svarbus yra jos ilgis – jis neturėtų būti trumpesnis nei iki kelių. Prie klasikinio kirpimo tamsesnių tonų suknelės derinkite ryškesnį, laisvesnio pobūdžio megztuką, o jei suknelė sodrios ar ryškios spalvos kartu dėvėkite klasikinį švarką. Dar vienas svarbus patarimas – pėdkelnes derinkite ne prie rūbų tonų, o prie savo odos spalvos.

Vida Press

Minimalistiniai aksesuarai

Aksesuarai – puikus būdas savo išvaizdai suteikti rafinuotumo ir išskirtinumo, tačiau darbe neverta persistengti: geriausiai atrodys minimalūs, subtilūs auskarai ar sagė. Jei mėgstate apyrankes, taip pat atsisakykite itin masyvių formų, o idealiausias ofiso stiliaus aksesuaras visuomet išliks stilingas laikrodis, kuriantis karjeros siekiančios moters įvaizdį.

Vida Press

Ne viename biure galioja nerašyta penktadieninio stiliaus taisyklė, kai į darbą kolektyvas drąsiai renkasi vilkėdami ne taip įpareigojančią, laisvalaikio stiliaus aprangą. Puikus variantas, stilisčių nuomone, yra džinsai ir lengva palaidinė. Dizainerės siūlo rinktis klasikinius tiesius džinsus, kiek labiau laisvalaikio stilių atspindinčius marškinukus ir klasikinį švarkelį ar liemenę. Toks derinys leis išlikti stilinga ir profesionalia.

Vida Press

Aukštakulniai – įvaizdžiui, žemakulniai – patogumui

Avalynė – itin svarbus aprangos akcentas. Tuo nesuabejos nei viena moteris. Nors aukštakulniai formuoja teisingą laikyseną ir grakščią eiseną, ilgoms darbo dienoms patartina rintis stilingus žemakulnius batelius, o aukštakulniais puoštis keliaujant į susitikimą su klientais ar partneriais. Žemakulnių batelių pasirinkimas daugiausia priklauso nuo asmeninio stiliaus – patariama vengti itin iššaukiančių dekoro detalių.

Vida Press

Svarbiausia renkantis tiek avalynę, tiek drabužius biurui yra investuoti į gaminio kokybę – tai pagrindinis ne tik teisingo verslo, bet ir teisingo stiliaus principas!

Dar darbui biure tinkamų derinių:

www.ombrepura.lt

Skirkite laiko sau! Balandžio 24, 25 d. sveikatos ir grožio dienos Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje. Daugiau info: http://www.vcup.lt/renginiai/skirkite-laiko-sau-21

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis