Kaip užkirsti kelią plaukų slinkimui

Dabar plaukai slenka tek moterims, tiek vyrams. Plaukai slenka dėl daugybės priežasčių: saulė, paveldimumas, vaistai, mityba, mineralų trūkumas, stresas, dažnas plaukų džiovinimas, garbanojimas.

Tyrimai rodo, kad plaukai slenka 70 proc. vyrų ir 25 proc. moterų. Be abejonės, viskas priklauso nuo konkrečios priežasties ir žmogaus sveikatos, visgi daugeliu atveju problema išsprendžiama. Apie tai – šis straipsnis.

Jei pastebėjote, kad slenka plaukai, ar norite iš anksto užkirsti tam kelią, visų pirma atkreipkite dėmesį į paveldimumą, tai sudėtingiausias atvejis. Reikia laiku imtis priemonių, kad išsaugotumėte sveikus plaukus. Geriausia pasitarti su gydytoju trichologu, jis ištirs galvos odos ir plaukų būklę.

Sveika mityba

Norint turėti sveikus, gražius, blizgančius plaukus pirmiausia reikia sveikai gyventi ir tinkamai maitintis. Patariama valgyti daug šviežių vaisių ir daržovių, mažiau riebaus maisto, greitojo maisto. Plaukams reikia ir nemažai vitaminų: vitamino A, kuris skatina plaukų augimą, vitamino B5, kuris regeneruoja odą, stiprina plaukus, vitamino B3, kuris atsakingas už kraujotaką ir plaukų svogūnėlių mitybą, vitamino E, kuris atstato plaukų mikropažeidimus, maitina juos, stabdo slinkimą.

Būkite atsargesni per atostogas

Ultravioletiniai spinduliai kenkia ne tik odai, bet ir plaukams. Ilgai būnant saulėje plaukai išsausėja, nusilpsta, nustoja blizgėti, ima slinkti. Be to, plaukams gali pakenkti ir jūros vanduo, plaukiojimas baseine.

Plaukite galvą kuo natūralesnėmis priemonėmis

Šiais laikais siūloma daugybė cheminių produktų plaukų priežiūrai. Kai kurios priemonės iš tiesų maitina, drėkina plaukus, kad šie būtų švelnūs ir blizgėtų, bet dalis priemonių kenkia plaukams. Atsiminkite – nuo gelių, dažų ir šampūnų plaukai gali pradėti slinkti. Lakai, putos, šukuoseną fiksuojančios priemonės bei panašūs produktai irgi kenkia plaukams.

Plaukite galvą organinėmis priemonėmis, kad plaukai gautų vitaminų, maistingų medžiagų. Natūralių komponentų šampūnai ne tik švariai išplauna, bet ir saugo plaukų sveikatą.

Pasirinkite tinkamas šukas

Kasdien šukuojant plaukus galima juos pažeisti o jei šukuojate neteisingai, plaukai gali pradėti slinkti. Reikia šukuoti plaukus šukomis su plačiais dantukais, šepečių geriau nenaudoti. Galvos oda visada turi būti švari, nes užsiteršus folikulams plaukai apmiršta, ima slinkti.

Jei nešalta, nenešiokite galvos apdangalų

Dažnai nešiojant galvos apdangalus (kepures, skareles ir t.t.) į plaukus nepatenka deguonies. Patariama rečiau naudoti įvarius segtukus, gumeles plaukams, nes jos silpnina plaukus.

Nenaudokite džiovintuvo, žnyplių

Plaukų džiovintuvas, tiesintuvas, garbanojimo žnyplės padeda suformuoti gražią šukuoseną, tačiau nuolat naudojant elektrinius prietaisus plaukai ne tik išsausėja, nustoja blizgėti, bet ir gali imti slinkti. Taip nutinka, nes elektriniai prietaisai karšti, jie žaloja plauko struktūrą.

Venkite stresų

Stresas, neigiamos emocijos – viena iš pagrindinių plaukų slinkimo priemonių, nes kenkia kraujagyslėms, maitinančioms plaukų svogūnėlius. Sutrinka reikalingų medžiagų cirkuliacija į plaukus ir jie ima slinkti.

Skirkite laiko sau! Balandžio 24, 25 d. sveikatos ir grožio dienos Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje. Daugiau info: http://www.vcup.lt/renginiai/skirkite-laiko-sau-21

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis