Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas

Reikės:

3 rūgščių obuolių
300 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
3 kiaušinių
150 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
2 šaukštelių „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 ml saulėgrąžų aliejaus
390 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1,5 šaukštelio maistinės sodos
1 šaukšto malto cinamono
1 šaukštelio malto kardamono
0,5 šaukštelio malto imbiero
0,5 šaukštelio druskos
100 g graikinių riešutų

Glajui:

150 g „Dansukker“ cukraus miltelių
4 šaukštų grietinėlės
100 g natūralaus skonio tepamo sūrio „Philadelphia“
2 šaukštelių „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 šaukštų vandens (jei reikia, įpilkite daugiau)

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų.

3. Kitame dubenyje sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis ir po truputį įmaišykite jas į obuolių mišinį, kad gautumėte vientisą masę. Suberkite smulkintus graikinius riešutus.

4. Paruoštą tešlą pilkite į biskvito formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 55–60 min. Iškepę ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

5. Virtuviniu kombainu sumaišykite visas glajaus sudedamąsias dalis. Jei glajus per tirštas, įpilkite truputį vandens.

6. Tepkite glajų ant pyrago ir leiskite jam sustingti – įdėkite pyragą į šaldytuvą ir palikite bent 20 min.

Užsakymo nr.: PT_72980600

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis