Geriausi maisto produktai kiekvienai odos problemai spręsti

Svarbu ne tik tai, kaip oda rūpinamės iš išorės, bet ir tai, kuo ją maitiname iš vidaus. Šie maisto produktai padės spręsti dažniausiai pasitaikančias odos problemas.

Meniu nuo spuogų

„Labai dažnai aknę sukelia per didelis riebalų kiekis, t. y. pernelyg intensyvi riebalų liaukų veikla“, – teigia Dale‘as Pinnockas, „Švarios odos receptų knygos“ („The Clear Skin Cookbook“) autorius.
Svarbiausia – valgyti maistą, kuriame gausu mineralų. Jis padės suvaldyti riebalų liaukų veiklą.

Kas labiausiai tiks?

1. Saldžiosios bulvės (batatai). Šiose bulvėse gausu vitamino A, kuris reguliuoja riebalų liaukų veiklą ir riboja bėrimus sukeliančio baltymo keratino gamybą.

2. Moliūgų sėklos. Jos – testosterono kiekį organizme reguliuojančio cinko šaltinis. Kai testosterono būna per daug, riebalų liaukos veikia aktyviau.

2. Špinatai. Juose gausu natūralaus uždegimus malšinančio ir odą raminančio beta karoteno.

Ko reikėtų vengti?

Cukraus! Jis sukelia adrenalino šuolius, todėl riebalų liaukos pradeda dirbti it išprotėjusios. Beje, kalbame ne vien apie saldainius ir sausainius: cukraus yra javainiuose ir kone visame apdorotame maiste, įskaitant gėrimus ir vytintą ar rūkytą mėsą. O moteriai reikia ne daugiau kaip 50 g cukraus per dieną.


Gamintojo nuotr.

Meniu sausai odai

Vasarą daug keliaujate, kaitinatės saulėje ir maudotės sūriame vandenyje. Nieko keista, kad net šiltuoju metų laiku jūsų imuninė sistema patiria nemenką stresą.

„Ji reaguoja į tai išsausėjimu, pleiskanojimu ir sudirgimu, – aiškina Dale‘as Pinnockas. – Tad valgydama natūraliai uždegimus malšinantį maistą padėsi kūnui išsaugoti drėgmę, gyvybiškai būtiną sveikai odai išlaikyti.“

Kas labiausiai tiks?

1. Lašiša. Riebioje žuvyje apstu riebalų rūgščių, kurios su sausa ar į egzemą linkusia oda daro stebuklus. Jos padeda odos ląstelėms išsaugoti savyje drėgmę ir įveikti uždegimus.

2. Rudieji ryžiai. Juose esantis vitaminas B padeda aprūpinti odą maistingosiomis medžiagomis, pašalinti atliekas ir reguliuoja ląstelių atsinaujinimą. Tai – nuostabus maistas odai, kurią darko sausi, pleiskanojantys ruožai.

3. Jogurtas. Dėl sausos odos kenčiančių žmonių plonosiose žarnose dažnu atveju būna pernelyg daug blogųjų bakterijų. Taigi reikėtų pavartoti gerųjų bakterijų, kurių yra natūraliame jogurte. Negardink jo vien medumi ir vaisiais – su natūraliu jogurtu labai daug kas dera. SVARBU! Jei norite odą sudrėkinti kuo greičiau, jums padės drėkinamasis gelis „NEUTROGENA Hydro Boost“ su hialurono rūgštimi, kuri tarsi užrakina drėgmę odoje.

Ko reikėtų vengti?

Omega-6 riebalų rūgščių pertekliaus! Jos padeda kūnui atlikti labai daug funkcijų ir puikiai palaiko drėgmę odoje, tačiau tyrimais nustatyta, kad pernelyg didelis šių riebalų rūgščių kiekis gali sukelti priešingą efektą – išsausinti odą. Kad išlaikytumėte deramą balansą, savo racione sumažinkite produktų, kuriuose yra omega-6 riebalų rūgščių: kiaušinių, grūdų, mėsos. Daugiau vartokite maisto, kuriame yra omega-3 riebalų rūgščių, pvz., riebios žuvies.


Gamintojo nuotr.

Meniu smulkioms raukšlelėms lyginti

„Laisvieji radikalai pažeidžia jūsų odos ląsteles ir dėl to atsiranda smulkių raukšlelių, – teigia Dale‘as Pinnockas. – Labai svarbu šią žalą mažinti valgant maisto su tinkamais antioksidantais – riebaluose tirpstantieji nusėda viršutiniame odos sluoksnyje ir saugo bei puoselėja ląsteles.“

Kas labiausiai tiks?

1. Avokadai. Jie tiesiog prikimšti vitamino E, tad padės odai išlaikyti putlumą, be to, saugos ją nuo saulės žalos.

2. Citrusiniai vaisiai. Gausūs vitamino C. Jo kūnui reikia gaminant kolageną – pagrindinį elementą odos jaunatviškumui išsaugoti.

3. Tunas. Tuno žuvyje apstu seleno, kuris gina odos ląsteles nuo laisvųjų radikalų ir saugo kolageno skaidulas, lyginančias odą. Visada turėkite šaldytuve tuno konservų – kad galėtumėte kada panorėjusi pasiruošti grožio salotų ar makaronų.

Ko reikėtų vengti?

Baltųjų angliavandenių! Valgydama baltus ryžius, duoną, baltas bulves ir makaronus, didinate cukraus (gliukozės) kiekį kraujyje, todėl organizmas pradeda gaminti insuliną, o šis mažina kolageno ir elastino kiekį odoje, ji netenka stangrumo, ima raukšlėtis. Taigi verčiau jau rinkitės viso grūdo produktus!


Gamintojo nuotr.

Užsakymo nr.: PT_78523953

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis