10 keistų taisyklių, kurių turi laikytis Meghan Markle

Kai priklausai britų monarchijai, neabejotinai tenka laikytis tam tikrų taisyklių. Kai kurios jų yra griežtos, kai kurios – neįprastos, o kitos – tiesiog neįtikėtinos.

Prieš beveik du mėnesius Meghan Markle ištekėjo už Didžiosios Britanijos princo Harry ir jos gyvenimas pasikeitė amžiams. Prieš tai buvusi tiesiog kylanti Amerikos televizijos žvaigždė, dabar Meghan yra hercogienė, o šis titulas atkeliauja ne tik su daug privilegijų, bet ir su ne mažesniu kiekiu pareigų.

Meghan Markle ir princo Harry vestuvių svečiai
Meghan Markle ir princo Harry vestuvių svečiai
Vida Press

Viena jų – prievolė laikytis per daugelį metų susiformavusių taisyklių, kurioms paklūsta karališkoji šeima. Jos apibrėžia ne tik tai, kaip reikėtų elgtis, bet ir tai, ką kalbėti ar valgyti. Šios taisyklės jau turėtų būti tapusios M. Markle gyvenimo dalimi.

1. Jokių vardų trumpinimų ar pravardžių

Karališkosios šeimos atstovai yra gerbiami monarchai, kurių vardai jokiu būdu negali būti trumpinami ar keičiami, net jei tokiu būdu būtų norima išreikšti prielankumą. Būtent todėl princo Williamo žmona Kate vadinama tik spaudoje, o šeimos rate ar oficialiuose renginiuose ji yra Catherine. Jokių trumpinių!

2. Privaloma laikytis griežto aprangos kodo

Oficialiuose renginiuose reikėtų dėvėti skrybėlę, o tiaros puošia tik ištekėjusių damų galvas. Tai – tik kelios iš daugelio aprangos taisyklių, kurių turi laikytis karališkosios šeimos narės. Dar kelios: jokių mini sijonų (trumpiausias sijonas gali baigtis 5 cm virš kelių), jokių batelių su platforma (kalbama, kad tokių negali pakęsti karalienė) ir net negalvokite apie gilias iškirptes ar pernelyg prigludusius siluetus!

3. Jokių asmenukių

Pirmojo oficialaus pasirodymo su princu Harry metu M. Markle atskleidė, kad nuo šiol norintieji nebegalės su ja pozuoti asmenukėms. „Mes negalime daryti asmenukių,“ – nusivylusiems gerbėjams atskleidė ji, skelbia portalas dailymail.co.uk. Ši taisyklė buvo sukurta tam, kad žmonės su karališkosios šeimos atstovais bendrautų ir užmegztų akių kontaktą, o ne atsukę nugarą pozuotų asmenukėms...

Meghan Markle
Meghan Markle
Vida Press

4. Jokių tamsios spalvos nagų

Kaip skelbia žurnalas „OK!“, moteriškosios lyties karališkosios šeimos atstovėms draudžiama nagus lakuoti tamsios spalvos nagų laku. Ne paslaptis, kad savo vestuvių dieną M. Markle nagai buvo nudažyti karalienės mėgstamiausiu laku „Essie Ballet Slippers“. Kaip matome, neutralūs atspalviai dominuoja ne tik Meghan grožio, bet ir mados pasirinkimuose.

5. Į kelionę privalu vežtis gedulo drabužius

Po to, kai karalius George'as mirė kol tuomet dar tik princesė Elizabeth ir princas Philipas keliavo po Afriką ir į Didžiąją Britaniją buvo priversti grįžti vilkėdami įprastus drabužius, buvo priimtas sprendimas į kiekvieną kelionę karališkosios šeimos atstovams pasiimti gedulo drabužių eilutę – kad būtų išvengta nepagarbos velioniui.

6. Vakarienė kas vakarą 20.30 val.

Karalienė žinoma dėl pomėgio laikytis per daugelį metų nusistovėjusios rutinos. Vienas svarbių jos karališkojo tvarkaraščio punktų – vakarienė kas vakarą 20.30 val. Jei M. Markle planuos vakarieniauti su savo vyro močiute, ji tam turės paskirti laiką nuo pusės devynių iki dešimtos valandos vakaro, nes būtent tokiu laiku valgo karalienė.

Meghan Markle
Meghan Markle
Vida Press

7. Jokių kiautuotųjų vėžiagyvių

Kalbant apie maistą, karališkoji šeima nėra pati geriausia partija jūros gėrybių mėgėjams. Pagal seną tradiciją, tam, kad išvengtų apsinuodijimo, karališkoji šeima nevartoja vėžiagyvių. Tiesa, jaunoji karališkosios šeimos karta nebūtinai paklūsta šiai taisyklei, nors ir sutinka, kad jūros gėrybės yra maisto grupė, nuo kurios itin lengva apsinuodyti.

8. Draudžiama dalyti autografus

Žinant, kokie populiarūs yra Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos atstovai, nesunku įsivaizduoti, kaip dažnai gerbėjai turėtų prašyti jų autografų. Deja, bet jiems kaskart tenka nusivilti. Kilmingiesiems draudžiama dalyti savo parašus. Oficiali priežastis: tam, kad išvengtų parašų klastojimo.

9. Jokių socialinių tinklų

M. Markle draudžiama naudotis instagramu ar feisbuku, dėl šios priežasties dar prieš sužadėtuves su princu Harry ji išstrynė paskyrą „Instagram“ tinkle. Taip pat Meghan teko atsisakyti kurį laiką gyvavusio gyvenimo būdo tinklaraščio „The Tig“, kurį ji rašė.

Vida Press

10. Reveransai – privaloma

Karalienė reveransų tikisi iš visų moteriškos lyties karališkosios šeimos narių. Jie turėtų būti atliekami kaskart įžengus į kambarį, kuriame yra karalienė (net jei tai – neformalus renginys). Oficialiame renginyje M. Markle nusilenkti turės kiekvienam žmogui, kurio titulas yra aukštesnis, nei jos, taip pat ir K. Middleton.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis