Desertas su braškėmis ir varškės kremu

Kai norisi kažko skanaus ir gaivaus.

4-5 nedidelėms stiklinėms

200 g braškių
300 g kreminės varškės President (arba Rikotos, Maskarponės ar kt.)
200 g grietinėlės 35 %
100 g sausainių (Selga, Gaidelis)
30 g sviesto
5 v.š. cukraus (arba pagal skonį)

Gaminame

* Sausainius pamalame smulkintuvu arba pasmulkiname buvių grūstuve iki stambių trupinių. Sumaišome su tirpintu sviestu, sudedame į stiklines, šaukšteliu paspaudžiame, kad trupiniai truputį sukibtų.

* Grietinėlę išplakame su 3 v.š. cukraus ir citrinos rūgštimi iki standumo. Atsargiai sumaišome su varške.

* Braškes šiek tiek patriname su 2 v.š. cukraus.

* Dedame ant sausainių kremo, braškių, vėl kremo ir t.t. Palaikome 1-2 val. šaldytuve. Skanaus!

P.S. Galite naudoti ir paprastą varškę, petrintą per sietelį. Jei mėgstate, galite dėti smulkintų riešutų, šokolado ar ko tik norite pagal savo skonį. Labai gaivu, paprasta ir greita!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis