Pasigaminkite pienių medaus

Pienių medus nėra visai kaip medus - labiau kaip saldus gėlių sirupas, kiek panašus į klevų sirupą. Dažniausiai juo skaninu ką tik iškeptus blynus ar gardinu saldžius gėrimus. Jis - puikus cukraus sirupo pakaitalas, kvepiantis pavasariu ir ką tik pražydusiomis pienėmis.

Šios dienos - tikra pienių žydėjimo šventė. Pamenu, kaip mes su močiute rinkome jų išsiskleidusius žiedus ir virėme saldų pienių medų. Tai buvo labai seniai... Močiutės jau nėra, kaip ji tą medų virdavo nepamenu, bet žurnale rastas pienių medaus receptas atgaivino prisiminimus ir po daugel metų vėl skanauju aromatingą pienių žiedų medų.

P.S. Labai skanu pusryčiams blynus užsipilti pienių medumi ir apsibarstytus aguonomis, vaikams labai patinka, sako, kad net skaniau už klevų sirupą.

1 litrui reikės

300 g pienių žiedų be kotelių (rinktų švarioje nuo teršalų vietovėje),
1 citrinos sulčių ir smulkiai nutarkuotos žievelės,
1 kg cukraus.

Laukia 12 val. mirkymas, 2 val. virimas.

Kaip gaminti

* Surinktas pienių galvutes trumpam pamerkiau į vandenį ir gerai praploviau. Pienių žiedai turi būti be kotelių, nes kitaip medus bus kartus.

* Švarius pienių žiedus puode užpyliau 1 litru vandens ir pastačiau ant mažos ugnies virimui. Viriau apie valandą. Ataušusį viralą palikau per naktį, kad žiedai visą savo aromatą spėtų atiduoti medui.

* Ryte pienes perkošiau per sietelį ir gerai nusunkiau, skystį pastačiau virti, pridėjau cukraus ir išspaustų citrinos sulčių su nutarkuota žievele. Virti reikėtų 1-2 val. ant mažos ugnies - priklausomai, kokio tirštumo medaus norėsite. Karts nuo karto galima patikrinti tirštumą užlašinus lašą sirupo ant lėkštės, jam ataušus matoma tikroji sirupo konsistencija.

* Į virimo pabaigą sumečiau kelių švarių pienių nuskabytus žiedlapius, kurie medui suteikė žaismingumo.

Skanių atradimų!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis