Kinų virtuvė: makaronai su daržovėmis ir saldžiarūgščiu padažu

Rekomenduoju rytiečių virtuvės gerbėjams - labai greita, paprasta ir skanu.

2 porcijoms reikės:


150 g spagečių

0,5 raudonos paprikos

0,5 geltonos paprikos

sauja šparaginių pupelių

1 morka

0,5 svogūno

50 g žaliųjų žirnelių

svogūno laiškų

sezamo sėklų

aliejaus kepimui (naudojau Floriol su bazilikais)


Padažui:


100-150 g pomidorų padažo (aš naudojau savo Naminį pomidorų padažą)

8 v.š. vandens

1 a.š. medaus

3-4 v.š. sojos padažo

1 v.š. obuolių acto (galima keisti citrinos sultimis)

1 v.š. saldžiųjų čili padažo (nebūtina, jei nemėgstate aštriai)


Gaminame


* Makaronus išverdame. Užvirusiame vandenyje kelias minutes paverdame šparagines pupeles.

* Keptuvėje ant didelės ugnies aliejuje kelias minutes apkepiname šiaudeliais supjaustytas paprikas, morkas, svogūną, žirnelius, šparagines pupeles (kepame viską kartu). Dedame į keptuvę makaronus, pilame pomidorų padažą, gerai išmaišome.

* Užpilame visus likusius sumaišytus padažo ingredientus, ir kepame dar apie minutę.

* Tiekdami pabarstome svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis