Agnė Gilytė pataria: šį sezoną džinsus keiskime drąsesnių siluetų drabužiais

Džinsai yra daugelio mėgstamas, klasikinis drabužis, dėl savo universalumo netgi vadinamas aprangos karaliumi. Dažnai dėvimi jie gali pabosti, tad svarbu žinoti, kuo džinsus pakeisti. Agnė Gilytė pasidalijo praktiniais patarimais, kaip į savo garderobą įnešti daugiau savitumo.

Pataria ieškoti individualumo

Kuo pakeisti patogiuosius džinsus? Pasak A. Gilytės, yra gausybė alternatyvų. Ypač šį sezoną, kuomet dėmesį siūloma atkreipti į drąsesnius siluetus, kirpimus ir spalvas.

„Džinsai yra vienas dažniausiai mano dėvimų drabužių, tačiau juos mielai keičiu kelnėmis: siauromis, trumpintomis, raudonomis ar dirbtinės odos. Taip pat sijonais bei suknelėmis. Iš jų galima sukurti begalę derinių“, – sako A. Gilytė.

Organizatorių nuotr.

Stilistė teigia, kad madingiausia yra tai, kas kiekvienam individualiai labiausiai tinka. „Vienai tai bus siauras sijonas ir didelis megztinis, kitai – platėjančios kelnės ir odinis švarkelis. Visoje madoje ir visose tendencijose patariu ieškoti individualumo ir atsakymo, kaip tai pritaikysi sau. Raktas – žinojimas to, kas tau tinka, kas pabrėžia privalumus ir maskuoja trūkumus“, – teigia stilistė.

Ji pažymi, kad nepamainomos šį sezoną yra trumpintos kelnės, platėjantys arba pieštuko silueto sijonai bei gėlėtos suknelės. „Žiemos taip pat neįsivaizduoju be jaukaus didelio džemperio, kuris tinka ir prie kelnių, ir prie sijono. Be to, negaliu gyventi be marškinių. O šį sezoną jie kaip niekad madingi. Patariu ir jums išbandyti“, – pasakoja A. Gilytė.

Kuo daugiau drabužių – tuo daugiau painiavos

Garderobo dažnai keisti nėra būtina, įsitikinusi stilistė. Verčiau rinktis kokybiškus, patvarius daiktus, šiuos kartais papildant naujomis detalėmis ar aksesuarais.

„Smagu kas sezoną šiek tiek atsinaujinti. Tai gali būti aksesuaras ir pora aprangos elementų. Pavyzdžiui, nauja rankinė, marškiniai ir pirštinės. Apsirūpinti nauja spinta, vos atėjus naujai tendencijai tikrai nerekomenduoju. Pradžiai, peržiūrėkite esamos spintos turinį, įvertinkite, ką reikia keisti, ką pasilikti, o ką šiek tiek atnaujinti“, – pataria stilistė.

Jos nuomone, kuo daugiau turime drabužių, tuo daugiau painiavos rengiantis. „Tad linkiu būti sąmoningiems, pirkti tik tai, ką žinai, kad dėvėsi, ir mėgautis žaidimu, kai su tuo pačiu drabužiu sukuri kuo daugiau derinių“, – sako A. Gilytė.

Atsisakyti džinsų kvies ir iniciatyva

30 dienų paslėpti džinsus į spintą bei atkreipti dėmesį į ekologiją kviečia ir Kauno technologijos universiteto (KTU) Tvariosios inžinerijos studentai, dėstytojai ir mokslininkai, skatindami prisijungti prie akcijos „Šok iš džinsų”.

„Medvinės auginimui reikia labai daug vandens – apie 25 tūkst. litrų kilogramui medvilnės. Jai auginti taip pat naudojama daug trąšų ir pesticidų. Pastarieji išnaikina daug audingų vabzdžių. Verta paminėti ir tai, kad daugiausiai auginama genetiškai modifikuota medvilnė, kurios derliaus nuėmimui bei transportavimui sunaudojama maždaug 60 MJ/kg energijos. Tokį kiekį galima išgauti sudeginus 2 m³ gamtinių dujų“, – sako KTU Aplinkosaugos technologijos katedros docentė ir viena iš projekto iniciatorių Violeta Kaunelienė.

Jos teigimu, bene didžiausią indėlį galėtume padaryti atsakingiau pirkdami ir dėvėdami džinsus. „Labai kviečiu prisidėti prie studentų organizuojamos akcijos. Jums tereikia vieną kartą nusifotografuoti su sijonu ar kelnėmis, įkelti nuotrauką į socialinius tinklus, pažymėti nuotrauką grotažyme „#šokišdžinsų“, iššūkį perleisti dviem savo draugams ir būsite prisijungę. Sudalyvaukite, nes kartu galime nuveikti daugiau“, – kviesdama prisijungti prie iššūkio sako V. Kaunelienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis