Vasario 13-oji: vardadieniai, astrologija

Vasario 13-oji - Užgavėnės, žiemos šventė, kurios paskirtis - išvyti žiemą, prisišaukti pavasarį. Kitą dieną po Užgavėnių prasideda gavėnia, trunkanti iki Velykų, šiuo laikotarpiu skatinamas pasninkavimas. Todėl per Užgavėnes dera prieš gavėnią paskutinį kartą gausiai ir riebiai pavalgyti.

Užgavėnės švenčiamos likus 7 savaitėms (46 dienoms) iki Velykų.

Šventė yra pagoniška, tačiau vėliau glaudžiai susieta su krikščionybe.

ELTA

Užgavėnių apeigose yra keli pagrindiniai elementai: vaišės; važinėjimas; čiuožinėjimas; supimasis; įvairūs būrimai; Morės arba Kotrės vežiojimas ir jos sunaikinimas; persirengėlių eisenos ir vaidinimai; vestuvių, laidotuvių inscenizacijos; žiemos ir pavasario būtybių (Lašininio ir Kanapinio) kova. Pagrindinis dėmesys buvo nukreiptas į apeigas, kurios turinčios išvaryti žiemos demonus ir pažadinti iš miego šalčio sukaustytą žemę, suteikti jai derlingumo galią. Šventėms buvo ruošiamos vaišės. Jų pagrindiniai patiekalai - šiupinys (kruopų košė su lašinukais, Žemaitijoje - žirnių košė su įkišta kaulės uodega), blynai, įvairi mėsa.

ELTA

Vasario tryliktoji, antradienis, 44-oji metų diena (antroji 7-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 321 diena.

Savo vardadienius šiandien švenčia Algauda, Algaudas, Benigna, Benignas, Eisra, Kotryna, Loreta, Putaviras, Putviras, Ugnė, Ugnius.

************

Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 07.48, leidžiasi 17.19. Dienos ilgumas - 09.31.

Šiandien - šeštoji Mėnulio delčios diena.

Saulė Vandenio ženkle.

**************

Astrologinė prognozė vasario 13-ajai, antradieniui

AVINAS. Rytas gali būti nervingas, stokosite emocinės pusiausvyros. Lengva padaryti klaidų, atliekant apskaitą, mokant mokesčius ir t.t. Tačiau jūs sugebėsite aplinkinius stebinti originalumu, išradingumu kitose srityse.

JAUTIS. Regis, nerimausite dėl egzamino, publikacijos, projekto ar pan. Jeigu ne už savo, tai už artimo žmogaus elgesį jums gali tekti apgailestauti. Tačiau įmanomi susitikimai, kurie praturtins jus intelektualiai arba dvasiškai.

DVYNIAI. Kils idėjų, susijusių su investicijų ar verslo galimybėmis, bendradarbiavimu. Dėl pažįstamo žmogaus įsikišimo gali įvykti tai, ko visiškai nesitikite. Tai nebūtinai nudžiugins. Nusimato meilės pagundos.

VĖŽYS. Neskubėkite nutraukti sutarties arba santykių su jums svarbiu žmogumi. Jei labai pasistengsite arba pasitelksite į pagalbą tarpininkus, galite pasiekti palankų susitarimą jums aktualiu klausimu.

LIŪTAS. Kūrybine prasme tai turėtų būti rezultatyvi diena. Tačiau rūpesčių gali sukelti buhalteriniai reikalai, praktiniai klausimai. Netikėtų siurprizų galite sulaukti iš jums neabejingo asmens arba vaikų.

MERGELĖ. Labai tikėtina, kad šiandien itin negatyviai reaguosite į nesibaigiančias rinkliavas, naujus mokesčius, reformas. Vis dėlto ginčai su kolegomis, aplinkiniais nepadės išspręsti jokių problemų.

SVARSTYKLĖS. Pirmoje dienos pusėje įmanomi nemalonūs netikėtumai, o vėliau nuotaika praskaidrės dėl viliojamų pasiūlymų, patrauklių komplimentų bei dėmesio ženklų iš aplinkinių. Kils ūpas ieškoti pramogų, siekti meilės ir ja dalintis.

SKORPIONAS. Aktualūs bus su žiniasklaida, mokslu, korespondencija, prekyba, reklama, ryšiais susiję reikalai. Gali būti, kad susidursite su kliūtimis dėl transporto ar ryšių sutrikimų, dėl kitų žmonių neatsargumo.

ŠAULYS. Sieksite susikurti tvirtesnį materialinį pagrindą, gauti kreditą ar kt. Galbūt nuspręsite kažkur investuoti ar padėti artimam žmogui. Jei iš to tikitės naudos, turite savanaudiškų siekių, laukia nusivylimas. Gali nustebinti apkalbos.

OŽIARAGIS. Pasireikš smalsumas, žinių troškimas. Regis, sutiksite žmogų, kurio seniai nematėte ir kuris turi kuo nustebinti. Galite gauti naudingą ir praktišką patarimą.

VANDENIS. Galvosite ir kalbėsite apie susipainiojusį, neaiškų reikalą. Jūsų suvokimas gali būti labai subjektyvus. Tačiau meilės srityje jums seksis, ypač jei išvengsite svetimų akių, viešumo. Nepiktnaudžiaukite alkoholiu, vaistais.

ŽUVYS. Visą darbo dieną suksitės kaip vijurkai. Net jei jums nelengva pritapti prie kolektyvo, šiandien sugebėsite kažkaip prisitaikyti ar netgi patikti. Vis dėlto vakare jau sieksite pabėgti nuo tuščių šnekų, šurmulio ir likti vienumoje.

Geros dienos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis