Medaus tortas

Vienas iš klasika laikomų tortų, kurie visada sulaukia dėmesio!

12–15 porcijų

Tešlai reikės:
3 šaukštų medaus
1 stiklinės miltelinio cukraus
1 šaukštelio sviesto
žiupsnio druskos
3 kiaušinių
3 šaukštelių sodos
1 šaukšto acto
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
2 šaukštelių cinamono
4 stiklinių miltų
4 ar 5 šaukštų miltų kepiniui pabarstyti

Kremui reikės:
700 g grietinės (30 proc.)
3 cukraus
2 šaukštelių želatinos
1/4 stiklinės pieno
1/2 citrinos sulčių
1 šaukštelio vanilinio cukraus

Gaminame

* Tešla. Medų, miltelinį cukrų, druską ir sviestą maišydami pakaitinkite, bet neužvirinkite. Kai šiek tiek pravės, po vieną įmaišykite kiaušinius. Sodą užpilkite actu, tada įmaišykite paruoštą masę. Viską gerai išsukite. Po to įmaišykite maltus gvazdikėlius, išmaišykite, įberkite cinamoną ir vėl gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus, suminkykite tešlą. Ją padalykite į tiek kamuoliukų, kiek darysite sluoksnių. Tešlą 2–3 val. įdėkite į šaldytuvą.

* Kepimo popierių pabarstykite miltais, ant jo plonai iškočiokite tešlos kamuoliuką ir kepkite 180 °C orkaitėje 10–12 min. Iš atvėsintų tešlos lakštų išpjaukite norimo diametro apskritimus, o tešlos lakštų likučius sutrupinkite (jais dekoruosite tortą).

* Kremas. Želatiną užpilkite pienu ir palikite brinkti. Grietinę plakite su cukrumi, kol šis ištirps. Želatiną su pienu pakaitinkite – iki grūdeliai ištirps, bet neužvirinkite. Kai želatina pravės, įmaišykite ją į grietinės masę. Paskui įmaišykite citrinos sultis ir vanilinį cukrų.

* Tortas. Kiekvieno iškepto tešlos lakšto viršų aptepkite kremu, sudėkite juos vieną ant kito. Likusiu kremu aptepkite šonus. Trupiniais apiberkite torto viršų ir aplipdykite šonus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis