Julija Janus kviečia sergantiesiems vėžiu padovanoti Viltį

Mūsų niekas nemokė, kaip suteikti psichologinę pagalbą žmogui, išgirdusiam mirtinos ligos nuosprendį.

Kartą išgirdau vienos mergaitės frazę: „Kokia aš, tokia ir Lietuva“. Skaitydama nuolatinius burnojimus facebooke ir vėl prisiminiau ją. Skundai ir gausiai liejama pagieža. Jeigu energiją sunaudotą skųstis pakreiptume padaryti gerą darbą- Lietuva taptų geresne vieta būti. Su tokia mintimi esu čia ir rašau šį laišką.

Šiemet, kaip ir kasmet, net nepastebėjau, kaip skubiai atėjo lapkritis – iki Kalėdų liko vos kelios savaitės. Tikriausiai daugelis iš jūsų laikotės tradicijos keistis simboliškomis dovanėlėmis darbovietėse? Nusprendžiate, jog jos nekainuos daugiau negu penkių, dešimties eurų? Susitarimo klausimas... Tačiau ar visuomet už tą kelių eurų sumą pavyksta nupirkti kažką reikalingo ir prasmingo?

Vėžys – gąsdinanti ir gražiausius gyvenimo planus sugriaunanti diagnozė. Ji atrodo tolima, tačiau tikriausiai daugeliui iš jūsų, skaitančių, ar jūsų artimųjų, teko kaip nors su ja susidurti. Tačiau kas įvyksta po diagnozės? Mūsų gydytojų niekas nemokė, kaip suteikti psichologinę pagalbą žmogui, išgirdusiam mirtinos ligos nuosprendį. Kaip gyventi toliau, nenugrimzti į depresiją, rasti jėgų gydytis ir neprarasti vilties?

Organizatorių nuotr.

Kai sužinojau, jog Klaipėdoje yra Vilties namai, padedantys vėžiu sergantiems žmonėms nepalūžti, ieškoti tolesnės gyvenimo prasmės ir skatinti organizmo savigydą (ir visa tai daro nemokamai!), aš supratau, jog noriu, galiu ir turiu juos palaikyti. Šiuo metu Vilties namus ir jų personalą išlaiko tik labdaros lėšos, surenkamos Vilties bėgimo ir kitų sporto rungtynių ar renginių metu. Vasarą važiavau susitikti su jų pacientėmis. Tai moterys, kurių patirtis jungia ta pati diagnozė, tačiau jos išgyvena skirtingus etapus: kai kurios dar tik sužinojo, jog serga, kai kurios patiria chemijos kursą, kitos jau sveiksta. Kalbėjomės apie grožį, jo prasmes. Pažadėjau joms, kad dar kartą grįšiu – tik šįsyk jau su pagalbos idėja.

Kalbėjausi su savo kolegomis. Žinau, jog artimiausiomis dienomis visose didžiosiose parduotuvėse prasidės išpardavimo akcijos, kurios trauks visus, norinčius nupirkti dovanų artimiesiems. Aš nekviesiu į savo parduotuves ateiti pirkti daiktų. Kviečiu jus ateiti ir padaryti gerą darbą – padovanoti Viltį. Mes pagaminome apyrankę „Viltis“, kurios kaina – 5 eurai. Jos savikaina yra 65 euro centai, 87 eurocentai bus atidėti mokesčiams. Visi likę pinigai keliaus Vilties namams.

Organizatorių nuotr.

Nusipirkę šią apyrankę, dovanosite Viltį tiems, kuriems jos labiausiai reikia, ypač šiuo džiaugsmingų švenčių metu. Padėkite grimztantiems į neviltį, baimę ir tamsą išsivaduoti ir iš jos grįžti kaip nugalėtojams. Apyrankės bus parduodamos visose Julia Janus parduotuvėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir internetu www.juliajanus.com

Julija Janus

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis